Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PetiteFillette píše:
Zkus to podle čínského kalendáře, třeba se ti to povedeU všech rad máš pravděpodobnost 1:1..
http://nd01.jxs.cz/…30632_o2.jpg
tak ten nefunguje
podle něj bych měla kluka a mám holčičku ![]()
a vyrobili jsme ji na Silvestra
tak by to možná chtělo trošku vína před sexem ![]()
Já jsem si taky dělala různé testy, výpočty, atd, jestli čekám kluka nebo holku. Vyšla mi vždy holka a na UTZ si také nebyli jistí ze začátku. Nakonec se z holky vyklubal klučík ![]()
@PetiteFillette píše:
Zkus to podle čínského kalendáře, třeba se ti to povedeU všech rad máš pravděpodobnost 1:1..
http://nd01.jxs.cz/…30632_o2.jpg
Celé dějiny se lidé snažili tohle ovlivnit. (A počít syna). A na nic zatím nepřišli. Furt je to při početípůl na půl
Já si našla na netu výpočet ovulace, něco tam naklikala, vyšlo, že 1.6…pro jistotu nebyl žádnej sex týden před ani týden po a je z toho holčička
ale polohu už nevim teda.
A ten kalendář na mě nejde
(u druhýho dítěte, u prvního to nejde zjistit, to mi bylo míň než 18
)
Promiň, ale tohle mě rozesmálo
pohlaví dítěte neovlivníš, ani kdyby ses s prominutím pos…už sem slyšela ty rady o jezení citrónu, spaní na určitej straně postele, ale to vůbec nefunguje, tady nejde o čas a způsob početí, tady jde jednoduše o to, s jakym chromozomem se spermie dostane do vajíčka, buď je to X, nebo Y a to opravdu neovlivníš, leda, že by jsi každou spermii chytla, dala prozkoumat do laboratoře a v případě správnýho chromozomu poslala dál, ale to je bohužel nereálný ![]()
To na to ale nemá žádný vliv. Ale odpovím ti. Milovala jsem se s přítelem obden. Počítala si plodné dny…ale jestli nám to vyšlo zrovna na plodný den…těžko říct. Myslím si že jo, jelikož jsem nemohla dlouho otěhotnět. Kamarádka mi poradila ty dny a v mžiku jsem byla těhotná. Mohla to být ale i náhoda. ![]()
Ovlivnit to jde, sex cca 2-3 dny před ovulací a po delší době(např po týdnu) už není 50 na 50, ale cca 70 procent holka prý ![]()
@s-l-u-n-í-č-k-o Já vlastně ani moc nevím, jestli mi to vychází, protože mám narozeniny 7.7. a poslední MS s dcerou jsem měla 26.6., a tak nevím, jestli jsem ji počala ve 22 nebo ve 23
Ale pokud před narozeninama, tak to sedí. Kluk mi pak vyšel..
Já bych to neřešila, mě osobně by to bylo jedno co to bude, hlavně aby to vyšlo a bylo to zdravé ![]()
Sex byl jednou v měsíci, tenkrát jsem o ovulaci neměla ani páru, myslela jsem si, že se dá počít kdykoliv. Byla to rychlovka, já celkem zlitá, poté důkladná sprcha. Bylo to v zimě, večer, nevzpomenu si jaké bylo počasí a tlak. Tusím, že byla zima a sníh.
Hm, nevím, podle čínského kalendáře mi první dítě vychází jako holčička a není…
@Vladka23 píše:
Podle tohodle kalendaře mi vyšel kluk a kluka taky mam a svadrovy podle nej vychazeli holky a ma doma dvě.
Mně přijde, když člověk něco hodně moc chce, tak se mu to nedostává
. Moc jsem chtěla co nejrychleji otěhotnět a každý měsíc jsem se pozorovala, jestli se teda zadařilo či ne a ono ne a jak jsem se na to pozorování vykašlala a bylo mi to už jedno, tak jsem hned otěhotněla a to ještě z polohy na sedáka a čekáme holčičku, kterou jsem si moc přála
. Podle toho kalendáře mi to sedí, že mám mít holčičku
. Moje babička s dědou zase se řídili podle nějaký výměny krve po sedmi letech, že se po sedmi letech krev obmění a budou mít opačný pohlaví nebo tak nějak to funguje. Prvního měli kluka a pak chtěli holčičku a čekali sedm let a nakonec se jim zase narodil kluk ![]()
Tak kdyby návod existoval, tak to tady vypadá jinak
My máme holčičku a další pravděpodobně čekáme, ale styl početí si nějak nepamatuju… Každopádně třeba těhotenství je teď úplně jiné, jak to před tím… takže to taky asi ukazatel nebude ![]()