Pocit selhání: nemám na víc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5972
1.11.24 17:55
@saniska píše: Více

Chtěla jsem se zeptat na to samé, jestli to je provokace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.24 18:02

Tak já třeba dělám za 85k..dělala jsem i za víc, to bylo ale pro obor, kde to byla odmena za morální flexibilitu a to už nechci..
Mohla bych dělat za víc, ale to by znamenalo, vyšplhat se korporátní řitěmi na vyšší pozici a to mi za to taky nestojí..
Takže jsem spokojená.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 18:16
@hopsahejsa píše: Více

Není mimo, vic jak 75k brutto dnes vydelava spousta lidi v korporatech uplne bezne. Ja sama takovy plat sice nemam a 75k mi prijde jako slusny plat. Ale pokud ma zakladatelka znalosti a praxi, tak si rozhodne muze sahnout i na mnohem vic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 18:18
@Anonymní píše: Více

To je presne ono. V korporatech ma clovek prilezitost sahnout si na hodne pekny penize a zaroven spoustu vyhod a benefitu k tomu. Ale korporat ma svoje specifika, kteryma se ne kazdy prokouse. Takze chapu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 18:22

Co jsou ty “vlastni limity”? Na spouste veci se da maknout - at uz jde o mekke nebo tvrde dovednosti. Sama jsem si prosla dodatecnou certifikaci, kurzy leadershipu a take prekonala nejake moje vnitrni nastaveni, kdy jsem pusobila asi casto malo sebevedome.
A taky je dobre mit pred sebou jasny cil a nejake kroky jak se k nemu dopracovat.
Mozna zkusit coaching?

Je mi 35+, vydelavam momentalne neco pres 200 tisic + odmeny.
Nejsem pravnik, lekar ani programator. Nemusim kompromitovat svoje moralni hodnoty (pokud by si nekdo chtel rypnout) :lol:

• Citovat
  • Upravit
14998
1.11.24 21:30
@saniska píše: Více
:mrgreen: Chápu. Za 75 klacků bych nevstala z postele. Jsi prostě neschopná :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5972
1.11.24 21:45
@Kfětoslava píše: Více

Přesně. Nabídnout mi někdo 75 klacků, tak se neobtěžuji otevřít ráno ani jedno oko. Pod 200 tisíc bych nešla. Člověk musí znát svou cenu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
1.11.24 21:50

Hlavni limit bude nejspis v empatii, socialni inteligenci. Protoze tento prijem je nadprumerny a spousta lidi to tu bude brat za provokaci. Takze asi koučování, kurzy a zvysovat si schopnosti timto smerem. Bez udani profese se tezko radi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4360
1.11.24 21:53
@Kipa22 píše: Více

no rekla bych spis ze zakladatelka ma problem vyjit s penezi, takze to chce zapracovat na skromnosti a nelpet tolik na materialnich mamonech, prip. se prestat porovnavat s FB „kamaradkami“ co jezdi co kvartal na all inclusive dovci, kupuji kabelky apod.

na to aby utahli beznou domacnost i s hypotekou jejich prijmy staci

jop, myslim ze to je provokace nebo nerealna rozezranost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
1.11.24 22:01

Asi jsem jediná, kdo odpoví napřímo a ne v legraci - asi máš nešťastnou povahu.. Zajdi za psychologem a (proboha rychle) za finančním poradcem - neumět si zorganizovat život a peníze (i při docela slušném platu) k vlastní spokojenosti je docela problém. Seber se a něco se sebou dělej, fňukání na emiminu Ti přinese jen pár „vtipných“ rad tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.24 01:00

Zbytečně tady dostáváte čočku. Já to mám velmi podobné z hlediska vzdělání a věku (36). Vydělávám okolo 100tis., ale rovněž narážím na limity. Neumím moc anglicky a nemám další předpoklady pro to růst dále včetně charakterových vlastností. Ale asi na rozdíl od vás jsem rád, kam jsem to ve svém věku dotahnul. Když se mi narodily děti, tak už najednou uvažuji o generaci napřed, tedy říkám si, zabezpečeny již jsem, tak už to do důchodového věku profesně nějak doklepu, i když už profesně moc růst nebudu. To mi hodně pomáhá - smíření se se situací. Jinak se pak i psychicky člověk zbytečně ničí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.24 06:43

@saniska Taky se cítím mizerné. Nemám teda VŠ, ale jen VOŠ. Dvě děti a jsem bez hypotéky. Vydělávám 24 tis. hrubého. To je v dnešní době šílené. Ale nedokážu s tím nic udělat. Všichni okolo jsem úplně někde jinde, minimalne na dvojnásobku, ale častěji mají mnohem víc. Trpím tím dost.

• Citovat
  • Upravit
1961
2.11.24 07:14

A proč s tím nedokážeš nic udělat, kvůli dětem? Jinak to nechápu jsem na dělnické pozici a mám víc než ty!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.24 07:41
@nick mandarinka píše: Více

Protože jsem neschopná, bojím se změn. Nic moc neumím. Mám zkrácený úvazek a nevím, jestli bych plný úvazek zvládla… S tím, jak pracují, jsem pomala, nesoustředěna bych asi jinou práci nesehnala…

• Citovat
  • Upravit
1961
2.11.24 07:47

No tak nepodceňuj se, máš vzdělání a to by si asi neměla, kdyby to tak bylo zlé a děláš jen poloviční úvazek tak proto ta mzda a kdo řekl, že si pomalá a nesoustředěná asi máš k tomu nějaký důvod, být pomalá a nesoustředěná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat