Pocit selhání: nemám na víc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pocit selhání: nemám na víc
Bojuje tu někdo s vlastním pocitem méněcennosti co se týče kariéry a profesního života? Je mi 35, mám vysokou školu, stabilní zaměstnání, ale vlastní limity mi nedovolí posunout se ještě výše a uvědomění si tohoto faktu je extrémně depresivní. Mám kolem sebe ženy vydělávající velké peníze, úspěšné ženy a já vím, že se tam už nikdy nedostanu. Aktuálně vydělávám pouze okolo 75 000 měsíčně hrubého, manžel okolo 45, máme tříletou dceru a hypotéku. Snažím se vzdělávat se a zlepšovat, protože s takovým platem skoro nejde dneska vyžít, ale práce nad 100k měsíčně je zatraceně málo. Je tu někdo na tom podobně? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A manžel nemá pocit, ze má málo? Nebo on se jako stará o dite a ty táhneš domácnost?
Příspěvek upraven 01.11.24 v 15:42
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše: Více
Manžel byl na rodicaku, tak se bohužel teď hned nechytnul zpět tak jak si představoval
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co tady občas čtu, tak ocividne jsou lidi, kteří s tím rozpočtem nevyjdou..Budeš se muset buď překonat, nebo někde ubrat. Případně ať makne manzel, co jiného radit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx píše: Více
Zakladatelka možná čeká příspěvky žen ve stejné pozici, které procházely něčím podobným ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako sorry, ale jsi asi mimo 75 s VŠ je poměrně nadstandard, pokud nejsi lékařka nebo právnička. Naopak některé moje spolužačky z vejšky (ekonomky) dělají na úřadě a mají tabulkové platy, stejně tak třeba učitelka, která má podobný věk jak ty má sotva 35 hrubého. Takže jsi odtržená od reality nebo žiješ v nějaké finanční bublině. Mimochodem, dle čeho soudíš, že ostatní vydělávají víc, jsi viděla jejich daňové přiznání nebo co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je síla, co bych za tohle třeba dala.
To je spíše o nastavení mysli. Vydělávala jsem ( než jsem nastoupila na MD ) o hoooodně málo než ty a nikdy jsem si neztěžovala jaký jsem chudáček a že nic nemohu. Změň svoje myšlení. Jde o to jaké máš výdaje, vsadím se že si chceš žít v luxusu, na tom není nic špatného, POKUD na to máš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@saniska píše: Více
Co na to říct? Jestli ti nestačí co máš, tak holt musíš příjem zvýšit. I když si myslím, že s tímhle vycházíte v pohodě ne? Ten pocit méněcenosti máš proč? Z těch žen okolo, co podle tebe vydělávají velké peníze? Nějak nerozumím tomu, že s tím co máte se v dnešní době skoro nedá vyžít. Víš kolik rodin nemá ani polovinu toho co máte vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@saniska máte krásný příjem. Zdravé dítě. Co vice řešíš? Kolik máš hypotéku? A proč bys mela deprese, že někdo vydelava vic? Uzivej si zdravi tebe a celé rodiny a mysli na to, že lidé se maji daleko hůře..moc řešíš ostatní..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Depresivní stavy řeše s odborníkem, vyřeší se jistě i to okolo.
Příspěvek upraven 01.11.24 v 17:07
- Citovat
- Upravit
Vzdělávat se, mít velké cíle a chtít něco dosahnout je v pořádku. Ale taky to chce trošku pokory a vděčnosti, vážit si toho, co máš a nekoukat na to, co nemáš ![]()
- Citovat
- Upravit