Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
prosím - nemáte někdo podobobný problém jako já? jsem na konci 18 tt a mám pocit jako by mě tlačil děložní čípek… nebolí to, jen je to dost nepříjemný a to hlavně, když sedím… třeba ve středu už jsem nevěla jak si v práci sednout a dneska mě to taky trošku tlačí… když ležím nebo stojím, tak celkem dobrý…v pondělí jdu poradny, tak se určitě zeptám, ale zajímá mě, jestli s tím nemáte některá zkušenost o co by mohlo jít? bojím se, aby se mi čípek nezkracoval a já nepotratila.. ![]()
Když čípek pracuje, tak v něm spíš píchá, tlak bych tipla spíš na povolující se pánevní dno, případně stydká spona, ta dokáže fakt bolet, ale mě teda bolí spíš po tom, co vstanu.
Teď snad v práci nejsi, tak si hoď nohy nahoru, klidně si dej pod zadek polštářek, abys ho měla výš a odpočívej a v pondělí uvidíš.
@Petuli1 Mám ten samí problém akorát s tím rozdílem že nejsem (asi) těhu.. přesněji řečeno mám po ovu cca 3DPO a čekám zda ano či ne..tlak na čípek jako by mi něco na něj zevnitř tlačilo. Nebolí to ale je to dost nepříjemné.. ![]()
Ahoj, chtěla bych oživit diskuzi. Máte někdo zkušenost s tlakem na čípek? Není to v kuse, ale občas mám nepříjemný tlak na čípek, jakoby se mě tam mimčo tlačilo. Nebolí to, jen je to velmi nepříjemné, celkově takový tlak na pochvu. Poradnu mám až příští týden, měla bych jít k doktorovi radši dřív? Říkám si, jestli to není tím, jak si mimčo dělá prostor. Břicho mi občas tvrdne (párkrát za den), nic neobvyklého. Rozpouštím si magnesium. Děkuji za odpovědi.
Kolikátý týden si? já to měla ke konci, jak se tlačil hlavou dolů. A taky mi tak pomalu začaly kontrakce, tlakem tam dole.
@VikiJ Aha, to jsem teď taky
ale tlaky necítím teda. Rozhodně to řekni dr, myslím že je to normální, ale pro jistotu…
@Clabitic Ahoj, šla jsem nakonec k Dr. normálně až do poradny a jsem zatím uzavřená na tisíc západů. Tlak již nepociťuji a i to tvrdnutí přestalo. Myslím, že se prcek narval dolů a proto ten tlak.