Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Svistice píše:
A večer jí tu pohádku přečteš? Pokud jo, tak si řežeš akorát větev sama pod sebou.Já teda ještě rozlišuji, kdy by dítě mělo žádost splnit a poslechnout a kdy mu dám prostor a to jeho ne respektuji. třeba se ho zeptám, jestli dá sestře mlíko. Někdy má zájem, někdy ne. Pokud nechce, neřeším, protože on není povinnen starat se o ní.
Ano taky se to snazim rozlisovat, stejne podas male piti oba rekne ne ja to jdu podat (ona mi rika a budes mi vecer cist.. Vetsinou ji tim vyhrozuju, ze jestli neco nebudeme cist… :/
@Helll Necháváš ze sebou pěkně cvičit. Pak se nemůžeš divit. ![]()
Taky s dítětem občas dost bojuju, ale prostě když něco řeknu, tak to platí a přes to vlak nejede. Pdel ať si dělá z plastelíny.
@Helll píše:
@MereditZacne slibovat a brecet.. No povolim.. Ale uz jsem byla dnes tak nastvana, ze jsem ji knizku nedonesla vztekala se plakala.. Ja jsem odesla. Pak prisla, ale nadavala mi jak jsem hrozna, divala se na me skarede.. A rekla mi, ze se semnou nebude bavit…
tak brečet a slibovat může sama víš, že to stejně nesplní ve čtyřech už je velká aby pochopila, že prostě tohle chování jí nepomůže, prostě jí to řekni, byla jsi ošklivá tak pití a pohádka nebude. Když ti bude nadávat tak řekni, že je to ošklivé a nedělá se to a pošli jí do pokojíčku dokud se neomluví
a když se s tebou nechce bavit tak at se nebaví nech jí ona povolí
@Tereza1986 píše:
Mamizno jedna škaredá - hm, tak to by byla bez pohádky určitě. Na tohle reagujete jak? Jinak souhlasím s názory nade mnou, dodržet to, co řekneš.
Nevim..
porad se s tim peru.. Mam nekdy sto chuti ji flaknout.. Ale zkousela jsem byt smutna.. Bez zlepseni.. Ted zkousim nereagovat..
Myslím, že ne, nechci, by takto 4 leté říkat nemělo- i když naivní nejsem, vím, že děti říkají i u nás. myslím, že ve 4 letechje už dost velké na to, aby pochopilo, že maminka potřebuje pomoct..
Na mě to ještě zkouší i teď 7 letý tak mu odpovím, ne, ale až ty něco budeš chtít pomoct, taky ti řeknu ne..
Toto pochopil i ve 4 letech..Jinak s tím řeve to znám, to mi taky jednou udělal, že začal ječet, že on chce- už nevím co to bylo, tak jsem neřekla, že možná s emi nebude chtít, ale jestli bude ječet, že opravdu nic nebude..myslím, že to bylo, že chtěl, abych s ním šla na hřiště..
@Helll píše:
Nevim..porad se s tim peru.. Mam nekdy sto chuti ji flaknout.. Ale zkousela jsem byt smutna.. Bez zlepseni.. Ted zkousim nereagovat..
tak když pokaždé vyměkneš tak se nediv, to ti potom není pomoci ![]()
jinak sestra taky povolila a dopadlo to tak že dítě v pěti letech všechny mlátilo koštětem
Jinak půjdu proti proudu, ale já dávám rozkazy- prozby, jen ty co opravdu chci splnit.
Dítě nepozná, co je důležité a co ne.. takže pokud chci aby třeba donesl mladšímu např. pití, tak buď ho požádám, a trvám a nebo to po něm nechci..
@Svistice píše:
@Helll Necháváš ze sebou pěkně cvičit. Pak se nemůžeš divit.Taky s dítětem občas dost bojuju, ale prostě když něco řeknu, tak to platí a přes to vlak nejede. Pdel ať si dělá z plastelíny.
No me to pak vadi je vecer pohodicka a ona prinese knizku a kdyz reknu nevim jestli budeme cist tak zacne brecet, ze bez cteni nebude spat, ze chce cist.. Branit se, ze d postele bez cteni nepujde, ze nebude spat… Mamizni nemam te rada.. (tak to bylo vcera) tak jsrm rekla dobra, ale nezapomen, ze ja mozna budu zitra taky neco potrebovat.. ![]()
@Helll já tě nechci urazit, ale myslím, že začíná být rozmalená takové to dítě dup a máma vyměkne..
@Janasas píše:
@Helll já tě nechci urazit, ale myslím, že začíná být rozmalená takové to dítě dup a máma vyměkne..
V pohode.. Proto to tady resim.. Abych zjistila jak reagovat.. Nebo co delam spatne..
@Helll možná bych radila jednat jakože hned.. jakože ten trest.. ne zha půl dne nebo na druhý den..
nevím, něco ti řekne,, udělá ti scénu, nene, nechi, tak hned, tak když mi nepomůžeš, jsem zlá mamina, tak já s tebou nemusím jít na hřiště a nebo já těd ti nemusím pustit pohádku, když jsem zlá..
Taky jsme měli jednu dobu takové období, ale fakt jak mi začal jednou říkat, něco o maminách atd. tak jsem zakročila- ale hned.. fakt neslibovat něco večer…
Příspěvek upraven 25.06.16 v 19:49
@Helll píše:
No me to pak vadi je vecer pohodicka a ona prinese knizku a kdyz reknu nevim jestli budeme cist tak zacne brecet, ze bez cteni nebude spat, ze chce cist.. Branit se, ze d postele bez cteni nepujde, ze nebude spat… Mamizni nemam te rada.. (tak to bylo vcera) tak jsrm rekla dobra, ale nezapomen, ze ja mozna budu zitra taky neco potrebovat..
Moje dítě má právě desetiminutový hysterák, protože neposlouchal, takže žádná pohádka od tatínka. Jo, mohli jsme mít večerní pohodičku, přečíst pohádkua za deset minut by spal. Teď z toho bude usínací akce tak na hodinu. Vřeští tu solidně, ale má prostě smolíka. My ze sebou cvičit nenecháme. Odsaď podsaď, pravidla hry byla jasná.
No, hodně štěstí ![]()
Pěkně s tebou mává, znám to, sama kolikrát ještě se starším bojuju, ale prostě co řeknu platí, takto má zasloužený pocit že nemusí nic, stačí se na mamku ošklivě podívat ![]()
@Svistice píše:
Moje dítě má právě desetiminutový hysterák, protože neposlouchal, takže žádná pohádka od tatínka. Jo, mohli jsme mít večerní pohodičku, přečíst pohádkua za deset minut by spal. Teď z toho bude usínací akce tak na hodinu. Vřeští tu solidně, ale má prostě smolíka. My ze sebou cvičit nenecháme. Odsaď podsaď, pravidla hry byla jasná.
Jste dobri! Mate muj obdiv.. Staci to udelat jednou a dite si to pamatuje? Nebo je to casteji?
A možná bych zkusila větu… jeslti budeš ječet, tak fakt nic nebude..