Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jenny.fields píše:
Je to těžké, na 99% se nic neděje, ale co když je to to jedno procento?
Já včera viděla tenhle film: http://www.csfd.cz/…tel/prehled/Opravdu nikomu nikomu nedoporučuju, nevím, proč se podobné hrůzy vůbec točí, byl to absolutní omyl se na to dívat.
Pravděpodobně by se to dalo nahlásit anonymně a půjdou se tam podívat.
Ale taky určitě ještě víc zvedne mou ostražitost.
Kamarádka mi říkala, jak u nich na statku bylo v noci komando-dostali tip, že tam je pěstírna. Samozřejmě nebyla.
Můžu se zeptat, o čem film je? Jestli se ti chce, do SZ…
Omlouvám se za OT.
@jenny.fields píše:
Je to těžké, na 99% se nic neděje, ale co když je to to jedno procento?
Já včera viděla tenhle film: http://www.csfd.cz/…tel/prehled/Opravdu nikomu nikomu nedoporučuju, nevím, proč se podobné hrůzy vůbec točí, byl to absolutní omyl se na to dívat.
Pravděpodobně by se to dalo nahlásit anonymně a půjdou se tam podívat.
Ale taky určitě ještě víc zvedne mou ostražitost.
Kamarádka mi říkala, jak u nich na statku bylo v noci komando-dostali tip, že tam je pěstírna. Samozřejmě nebyla.
Můžu se zeptat, o čem film je? Jestli se ti chce, do SZ…
Omlouvám se za OT.
@Pomka píše:
Můžu se zeptat, o čem film je? Jestli se ti chce, do SZ…Omlouvám se za OT.
je to tam.
@jenny.fields Už jen jak sem to četla to vidět nechci
Nemám ráda filmy kde se ubližuje dětem
Koukni na film Disturbia
to je jak Tvůj případ. Můžeš se inspirovat jak souseda dopadnout
![]()
Ale jinak jsem úplně stejná
taky za vším vidím to nejhorší. Ale klidně bych zavolala policii a sdělila jim podezření. Pokud jsi slyšela ty tupé rány když tam nebyl??? A jak někteří zmiňují tak můžeš někomu zachránit život. Když to údáš anonymně tak se to sousedi nedozví.
Nám se stala přes svátky taková příhoda. V noci nás probudila strašná rána (v paneláku). Úplně jsem se vylekala a vytrhla ze spánku a hned se chytla přítele. Potom už byl klid a nic jsme neslyšeli. Podívala jsem se z okna a stál tam taxik, ale nikoho nenabral a potom odjel. Slyšeli jsem tiché pípání. Jelikož byly 4 ráno tak jsem to trochu slyšeli, ale nevěděli co to je. Kdyby to bylo přes den tak to neslyšíme vůbec. Bála jsem se otevřít dveře tak jsme koukali jen kukátkem. Všimla jsem si, že displej na výtahu blikal. Takže bylo logické, že tam někdo uvíznul. Otevřela jsem dveře a chlap řval o pomoc, že zůstal ve výtahu. Šla jsem o pár pater níže za ním a přítel mezitím volal hasiče. Když jsem šla dolů a následně stála v přízemí tak jsem slyšela jak ostatní sousedi čumí kukátkama za dveřmi. Počkali jsme potom jen na příjezd hasičů a policie a šli jsme si zase lehnout. Nepochopím, že jsme mu pomáhali my z jiného patra když se zasekl mezi přízemím a první patrem. Mimochodem ti co čuměli kukátkama v přízemí museli vidět, že výtah svítí a někdo tam bude. Byli jsme oba naštvaní. Kdyby tady někoho zastřelili za bílého dne tak se každý podíva kukátkem a nikdo nepomůže ![]()
Prosím o zachování anonymity. Hodně známých tuhle historku zná a nechci, aby mě poznali podle nicku. To raději příspěvek smažte. Děkuji M. B
@Anonymní píše:
Slyšeli jsem tiché pípání. Jelikož byly 4 ráno tak jsem to trochu slyšeli, ale nevěděli co to je. Kdyby to bylo přes den tak to neslyšíme vůbec. Bála jsem se otevřít dveře tak jsme koukali jen kukátkem. Všimla jsem si, že displej na výtahu blikal. Takže bylo logické, že tam někdo uvíznul. Otevřela jsem dveře a chlap řval o pomoc, že zůstal ve výtahu.
to teda zírám, že ještě dneska fungují výtahy bez možnosti hlásit uvíznutí. to mi přijde jako hrubé opomenutí majitele baráku. dneska už je normální tlačítko, kterým se člověk spojí s centrálou a i kdyby ne, tak ještě u starších výtahů (takové, co pamatuji už z dětství) bývalo tlačítko, které umí udělat sakra velký rámus, protože účelem je někoho přivolat. sama jsem jako dítě párkár na jeho základě někoho z výtahu zachraňovala, takže vím, že slyšet bylo vždycky na celý barák, obzvlášť v noci.
jako beze srandy, ale pokud tohle nefunguje, tak je to na hodně velkou stížnost majiteli (nebo na vedení družstva, správcovskou firmu…).
@sagina tak přivolání na pomoc mámr, soused byl odmítnut, že tam nikdo nepojede, je víkend. Ať si to otevře a vyleze dírou - i se psem. Tak to udělal. Zvonek žádný nemáme
A kamrádka v paneláku za námi s nedovolala vůbec nikam a vyprošťovali sousedi, a dovolala se pomoci za dost dloouho, takže tak
@sagina no právě mačkal to tlačítko. Starý výtah by řval na celý panelák, ale tohle je novej a prostě ve 4 ráno kdy byl klid jsme to sotva slyšeli a dlouho pátrali po tom co to pípá. Jinak je tam psáno, že když se 5 sekund podrží tak to spojí s centrálou. Jenže jsem psala hned v první větě, že byl svátek (bylo to po Vánocích).
No jo. Čim modernější výtah, tím horší ![]()
I když si pán za uvíznutí mohl sám ![]()
M. B
Takže k tématu: koukáš moc na bednu, je stokrát pravděpodobnější, že tam dělá buď nějaké drobné opravy nebo přípravu na rekonstrukci před pronájmem nebo prodejem, a na to se ho můžeš klidně zeptat - jestli se to nechystá prodat.
Nebo tam pěstuje trávu, taky slušná šance.
Ale že tam někoho vězní..
jako sorry, ale to je fakt hodně nepravděpodobné, a nápady jako termokamera mě fakt rozchechtaly.
Pokud je to první možnost, je ti po tom h…o. Pokud ta druhá, tak záleží, co máš doma za materiál, nicméně dle dikce zákona: oznamovací povinnost podle § 368trestního zákoníku – Neoznámení trestného činu. Ta se vztahuje na situace, kdy se hodnověrným způsobem dozvíte o tom, že došlo ke spáchání některých trestných činů, které jsou přesně vymezeny.
Oznamovací povinnost znamená, že musíte trestný čin oznámit bez odkladu státnímu zástupci nebo policejnímu orgánu. Pokud tak neučiníte, můžete být potrestán odnětím svobody až na tři léta. Další paragraf - § 367 trestního zákona - Nepřekažení trestného činu - se týká trestných činů, které jsou zrovna páchány nebo které se připravují. Kromě trestných činů velezrady, vraždy, apod. se tento paragraf týká vyjmenovaných trestných činů, krádeže (§ 205 odst. 5 – nejedná se o drobné krádeže) a nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů podle § 283. Překazit trestný čin lze i jeho včasným oznámením státnímu zástupci nebo policejnímu orgánu. Pokud čin nepřekazíte, můžete být potrestán odnětím svobody až na tři léta.
Takže jestli fakt věříš, že tam páchá nějakou nekalost, tak bys to jako správný občan měla hlásit.
Pokud ne, jsi jen vlezlá drbna.
Je to na tobě a nakolik věříš, že tam soused páchá trestnou činnost.
A vy ostatní - je zatraceně hodně stupňů občanské uvědomělosti mezi špehováním/špiclováním a ignorováním nouze druhých. Zdravá míra je asi ta cesta.
Nečetla jsem všechno, ale jestli je tam pěstírna, můžeš se obrátit na ČEZ a oni pošlou technika, třeba že jde vyměnit elektroměr…
Nemyslím si, že jsi drbna…
Sagino - takový výtah se nesmí provozovat, to je proti předpisům. A na pokutu.
To jsem zvědavá, jak to dopadne, ale zavolala/zašla bych na policii a nahlásila to.