Podezřelá z týrání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
sophinka
14.6.12 08:34
@Loki01 píše:
Ja si spis myslim, ze tohle pise, protoze ji je z toho uzko. Porad ho vidi jak s ni chce byt a taky se citi vinna, za to ze ji ho sebrali a timto se i sama ujistuje, ze ji porad maly miluje.
Nevidim v tom nejake presvedcovani.

uznávám, že každý jsme jiný, ale opakuji že moje malá byla 14 dnů na JIPu v noci jsem s ní nemohla být, byla kojená, nohy i ruce měla přivázané k postýlce, měla jsem výčitky svědomí, že se nám to stalo a ona tak trpí, ale takto přesvědčovat jsem se nemusela (ani své okolí)

• Upravit
8814
14.6.12 08:37
@sophinka píše:
uznávám, že každý jsme jiný, ale opakuji že moje malá byla 14 dnů na JIPu v noci jsem s ní nemohla být, byla kojená, nohy i ruce měla přivázané k postýlce, měla jsem výčitky svědomí, že se nám to stalo a ona tak trpí, ale takto přesvědčovat jsem se nemusela (ani své okolí)

No ono asi JIP a kojenak je rozdil.

• načítám...
14809
14.6.12 08:39

Tak jsem dočetla diskuzi o domácí škole a :nevim: Moc se chválí. A ani si nejsem moc jistá tím, že by mnoho pedagogů doporučovalo předčasný nástup do školy (viz její dcera).

• načítám...
sophinka
14.6.12 08:40
@Loki01 píše:
No ono asi JIP a kojenak je rozdil.

a v čem? dítě je od tebe odděleno natahuje po tobě ručičky stejně jako v kojeňáku…

• Upravit
8814
14.6.12 08:42
@sophinka píše:
a v čem? dítě je od tebe odděleno natahuje po tobě ručičky stejně jako v kojeňáku…

No v tom, ze Tobe malou nesebrali protoze ji tyras. Ten pocit vinny je podle mne uplne uplne jiny.

• načítám...
5453

Holky tak jak vás tady čtu, tak už pomalu začínám zastávat názor jako většina z vás :nevim:.Já jí teda fakt věřila, no ale já věřím každému, přijde mi tak nějak divné proč by měly lidi lhát :nevim:.

• načítám...
8814
@eva valoi píše:
Tak jsem dočetla diskuzi o domácí škole a :nevim: Moc se chválí. A ani si nejsem moc jistá tím, že by mnoho pedagogů doporučovalo předčasný nástup do školy (viz její dcera).

Dobry napad, jdu na to mrknout:)

• načítám...
22590
14.6.12 08:46

Koukam ze se to tu slusne rozjelo se spekulacemi 8o jsem zvedva kdy se ozve Vedaniga, pac by me zajimalo co je noveho :think:
Mozna by bylo fajn dat ji trochu prostor a prestat to tu bombardovat teorii sekt apod… :kytka:

• načítám...
3011
14.6.12 08:48

Tak jsem si trochu zagooglila, našla pár jejich příspěvků na jiném serveru pro maminky, kde píše 8.9.2011, že zjistila, že je těhotná a v profilu má TP 22.10.2012 :nevim: Možná mi něco v diskusi uniklo :think:

• načítám...
sophinka
14.6.12 08:49
@Loki01 píše:
No v tom, ze Tobe malou nesebrali protoze ji tyras. Ten pocit vinny je podle mne uplne uplne jiny.

obavy že přijde sociálka byli veliké to si nemysli. máme šest dětí a jedno opařené… prostě jen říkám, že zakladatelka má velikou potřebu v každém příspěvku idealizovat a zlepšovat. Prostě utvrzovat sebe i okolí že je nej

• Upravit
17565
14.6.12 08:51

Já už mám z celé diskuze tak dost rozporuplné pocity…většinou se tady vedly hádky o jednotlivých maličkostech (uklizený byt, špinavé dítě, peníze…) ale když se ty maličkosti poskládají dohromady, tak to prostě vypadá všechno stále divněji… :nevim:

O tom, jak funguje sociálka, vím prd, a co znamená OSPOD, mi došlo až v téhle diskuzi, ale kdyby se mi stalo, že mi neoprávněně seberou dítě, tak bych dala do googlu „týrání dětí“ a pak systematicky obvolala všechny organizace, které s tím mají něco společného. Aby mi poradili, co mám dělat, na co mám právo, a aby mi dali kontakt na vynikajícího právníka z této oblasti, kterého bych byla ochotna si zaplatit. A teprve potom bych se šla vypisovat na eMimino…ženská může být jakkoli nepraktická a neorganizovaná, ale když jde o dítě, tak je přece schopna udělat cokoli :nevim:

• načítám...
5638
14.6.12 08:51

Holky, její nejstarší syn dojíždí na gympl… jen info pro ty, které to nepochytily ;)

• načítám...
14809
14.6.12 08:52

Podívejte se ještě je také možné, já už jsem to tady kdesi psala, že nemusí být pravda nic z toho, co se tady píše. Lidé mají různé poruchy.

• načítám...
14809
14.6.12 08:53

@emers V Čáslavi. To mi neuniklo.

• načítám...
1
14.6.12 08:55

Ahoj Vedy, nakonec jsem si našla tuhle tvojí diskuzi tady, protože na face skoro nechodíš a na mejlování nebo volání čas taky nemáš. Snad ti to nebude vadit, chtěla jsem jenom vědět, jak se držíš a co cvrček. Co jsem si četla, tak je to horší, než jsem si myslela podle tvých posledních řádků na profilu. Docela ráda bych se tě tu i zastala, jenže to nemá podle mě smysl. Někteří tu soudí čistotu podle dvou fotek, kde je zrovna cvrček jako šmudla a je z toho hned, že i ostatní děti chodí do školy jak prasata a kvůli tomu je šikanují.

Stejně mi to nedá.
Vy co tu kritizujete oblékání a hygienu. Oblečený byl čistě, o tom nepochybuji. Já četla lékařskou zprávu a ta špína se kterou vzala cvrčka k doktorce a pak do nemocnice byly neumytý uši a nevyčesaná seborea (exém) z vlásků. Což tedy podle mě zanedbal otec, když měl hocha ve středu koupat. A opruzeniny mohl mít taky od něho, za dva dny se udělají jak nic a přes noc sotva zmizí.
Byla jsem je navštívit v nemocnici a viděla modřiny. Po dvouch dnech na hlavičce neměl skoro nic, na zádech 4 modřinky sotva půl na půl cenťáku. Nožička vypadala ošklivě, to ano ale nedělalo mu problémy létat po chodbě jak drak. Takže to opravdu nebylo nijak hrozný a já osobně vědět jak se mu to stalo k doktorovi nejdu vůbec. Postup nemocnice mě hodně zarazil. O cvrčka se staralo několik doktorů dokonce i ředitelka kojeňáku, ve kterym teď je a jen jedna jediná z nich měla potřebu něco okamžitě hlásit a okamžitě žádat odebrání dítěte z rodiny. Navíc ještě taková, co s maminkou vůbec nemluvila o tom co se stalo a co napsala do zprávy měla z doslechu nebo od otce. Navíc ještě mamince lhala o důvodech, proč tam musí zůstat.
Když jsem tam v sobotu byla, prcek se svého otce při návštěvě evidentně bál. Uhybal jeho pohlazení a dotekům, nereagoval, když na něj mluvil, nedíval se na něj. Když ten si ho chtěl pochovat, následoval vyděšený úprk hocha do máminy náruče. A nebylo to tím, že by si ho nepamatoval, neviděl ho den a kousek. Podle maminky se stejně choval i další den. Přestože jsem to řekla, nikde o tom není ani slovo.

Nejstarší syn dvanáct a půl chodí na pedagogické gymnázium v Čáslavi. Pochybuju, že kdyby tam jezdil jak prase, nikdo z učitelů by to za celý rok nijak neřešil. A že se nikdy nic takového u nich v rodině neřešilo vím jistě. I její právník se divil, že na ní nedohlížejí, když druhý z kluků nemá v rodném listě ani uvedeného otce a zjišťoval si na sociálce v Kolíně, jestli tam nemá záznam. To teď v březnu, když žádala o svěření cvrčka do péče. Kdyby měla aby se na to mohl připravit u soudu. Ani zbla.

Doma učí mladšího kluka a dceru. Učila i nejstaršího než šel na gympl. Kvůli tomu, že hodně pracovně ještě s bývalým cestovali ze začátku. k tomu byly i další důvody. Dceru protože nastupovala do školy o rok dřív a když šla k zápisu byla docela malá oproti ostatním. Mladšího syna protože mu diagnostikovali dysgrafii a lehkou dyslexii a to fakt i docela pozdě a bylo opravdu co napravovat. Nešel se domů učit kvůli šikaně. jen tak mimochodem, jejich bývalá škola šikanu moc neřešila.

Tatínky bych neřešila vůbec, nemělo by to být ani pro sociálku důležitý. U nás teda posuzují zázemí rodiny a to si myslím, že když spolu žije rodina půl roku je docela stabilní. dětem hlavu nijak nepletou. nejstarší jezdí za tátou sám, ostatní děti ho znají, ale nevídají se. Druhý táta zemřel, ani jeho vlastní syn ho nepoznal. třetí se v jejich životě neobjevil už roky. Pro ty mladší existují jen dva muži v životě jejich mámy. její bývalý a současný přítel. Ten nejstarší tam má podle vlastních slov navíc akorát svýho tátu.
A můj názor je, že žena může mít kolik dětí chce s kolika muži uzná za vhodný. Já třeba si myslela, že děti budu mít 2-3 s jedním chlapem. Teď je z něj bývalý manžel, protože mě psych. týral. A děti chci mít další, takže bude i další muž. A když to zase nevyjde, kdoví co bude silnější. jestli touha mít velkou rodinu nebo zůstat sama třeba s těma dvěma dětma.

Některý se tu dohadujete jak malý a jak někdo s Vedy souhlasí div že se na něj nesesypete jak zuřivý psi. Vaše názory vám neberu, ale nechte i ostatní v klidu aby řekly/i ty svoje. Kolik z nich chtělo poradit a i ty co tomu opravdu rozumí např. Elke jste nenechaly napokoji.

Že nemůže mít děti jí řekl doktor po třetím těhotenství, které proběhlo přes antikoncepci, nebylo moc ukázkové a neobešlo se bez následků. Taky potom prodělala několikrát samovolný potratů kolem 8tt a že se cvrček narodil považoval i doktor pomalu za zázrak.
No že se s chlapem seznámí a po pár měsících s ním hned má dítě je docela blbej dohad. I kdyby tak pořád je to její věc. Copak některá z vás ví, jak dlouho s kých chodila? co jsem slyšela já tak s bývalým manželem chodili tři roky. po jeho odchodu byla sama dva roky a po narození druhého syna taky tak nějak.

Co vím tak vedy dělá co může. Kdyby mi někdo sebral dcerku dost možná bych šla a skočila pod vlak. Co vím, první dva dny pomalu nebyla schopná ani vstát z postele. Týden trvalo než se trochu vzpamatovala a pak jí ještě přítel odjel pryč a dost daleko. Bývalý jí dělal dlouhé měsíce ze života doslova peklo, přesně vím čím procházela a nedivím se, že se ho bojí. Ona to tu nepsala, ale kvůli němu o miminko nejspíš přijdou. Což velice těžce nese i její přítel. je to jeho první dítě.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová