Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ProfZav píše:
Nejsem z Prahy, ale u nás dělili prvňáčky jednak podle vybrané metody výuky matiky a pak podle abecedy. Syn je v béčku, příjmení od V. Třídy C a D mají obyč matiku. Za mých mladých let to bylo podle abecedy a pak v páté třídě byla studijní třída Céčko. U nás se třídní učitelky vůbec dopředu nesdělují, aby právě rodiče nevymýšleli, ke komu by tak nejlíp chtěli. A děti ze školek většinou rozhazují od sebe.
Cože? Jako dvě třídy mají Hejného a dvě klasiku? A to jako proč?
@Niemeyer píše:
já si myslím, že takhle si to vysvětlí děti. asi jsme si to tehdy říkali jako děti my, no.
dcera půjde do školy v září - tedy snad - a chce být v áčku, v áčku určitě nebude, ale bude nešťastná, bude se mi to špatně vysvětlovat, že i céčko je dobré ![]()
@Cuddy píše:
Cože? Jako dvě třídy mají Hejného a dvě klasiku? A to jako proč?
Máme na výběr. A podle toho, kolik dětí si vybere Hejného, tolik se otevře tříd. Kdyby jich bylo jen dvacet, tak bude Hejný jen v jedné třídě. V synově ročníku to vyšlo na dvě třídy.
@Cuddy no asi podle toho jaká učitelka má školení na hejného a jaká ne, řekla bych.
U nás se děti napřed účastnili celý květen a červen programu pro předškoláky a na základě toho se děti rozdělili. Nevím, zda je A lepší než B, ale zatímco v béčku nečetl nikdo, v áčku 7 děti. A v béčku je o 4 děti více s papírem z poradny již od prvního dne. Anonym, moc konkrétní informace.
@stinga píše:
proč blud? za nás to tak bylo a už i moje mamka říká, že za nich také - v áčku jsou děti doktorů, učitelů, inženýrů, v béčku prodavačů a řemeslníků, v céčku póvl
Fakt jo.. chodila jsem do Céčka a z naší třídy se dostalo 8 děti v 5 třídě na gympl (nejvíc ze všech 3 tříd) na dané škole. A i ve srovnanvacich testech a soutěžích jsme byli nejlepší.. nějakej divnej póvl holt jsme byli asi Pankaci ![]()
@stinga píše:
proč blud? za nás to tak bylo a už i moje mamka říká, že za nich také - v áčku jsou děti doktorů, učitelů, inženýrů, v béčku prodavačů a řemeslníků, v céčku póvl
A to nějaká učitelka chce dobrovolně pořád učit povl v cečku?
U nás tedy učitelky nekolují, mají pořád svoji třídu třeba B. Z toho mi moc nevychází, co ty nešťastnice, co mají E. A to je docela výběrová škola a nespadová pro vyloučené oblasti. Kym ty třídy tedy naplni? Kde seženou tolik povlu?
@stinga píše:
dcera půjde do školy v září - tedy snad - a chce být v áčku, v áčku určitě nebude, ale bude nešťastná, bude se mi to špatně vysvětlovat, že i céčko je dobré
No tak asi by bylo dobrý aby ji babička neříkala že do céčka chodí póvl a do béčka ti hloupější. Je jasný že když to od vás slyší tak chce být v Áčku.
U jednoho se nechala třída ze školky. Měli spolu super vztah a bylo to fajn.
Jejich počet akorát vycházel na jednu třídu.
Druhé dítě zase naopak šlo s kamarády ze sportu, který hráli. Bylo to jednodušší na omlouvání, úkoly, atd…
@ludmilaadamkova píše:
No tak asi by bylo dobrý aby ji babička neříkala že do céčka chodí póvl a do béčka ti hloupější. Je jasný že když to od vás slyší tak chce být v Áčku.
od nás to právě vůbec neslyšela, my jí to tak samozřejmě neříkáme, to jsme se s mou matkou bavily o samotě!!!
ona s tím přišla ze školky, že chce jít do áčka, že áčko je nejlepší
Ahoj zakladatelko, u nás na maloměstě to funguje podle místa bydliště. Do áčka šla děcka z místa bydliště, do béčka šla děcka přespolní, čili z okolních vesnic. Do céčka šel zbytek, co se nevešel (pozdní přihlášky) - to už je mix ![]()
@mado píše:
U nás tedy učitelky nekolují, mají pořád svoji třídu třeba B. Z toho mi moc nevychází, co ty nešťastnice, co mají E. A to je docela výběrová škola a nespadová pro vyloučené oblasti. Kym ty třídy tedy naplni? Kde seženou tolik povlu?
ale vždyť píšu, že tak se to rozděluje u nás, ne v celé republice
@mado píše:
To učily ty, co měli špatný kádrový profil ![]()
Ještě, že jsem začala chodit do školy až po revoluci ![]()
Každá škola jede podle sebe. U první dcery se dělilo 2 třídy nehejný, 3 třídy Hejný a když jsme si u zápisu napsaly kamaráda, tak je dali spolu. Jinak rovnoměrně. Tím dělením dle Hejného se děti s AP soustředily v nehejných třídách. Druhá jde teď do menší školy a dělí podle dětí, chtějí se s nimi seznámit u zápisu. Kamarády ze školky nepreferují, mají s tím i špatné zkušenosti.
Za mě bylo dělení podle abecedy a na druhý stupeň nás přeházeli dle prospěchu. A nejlepší, C nejhorší.
@Niemeyer píše:
@Cuddy no asi podle toho jaká učitelka má školení na hejného a jaká ne, řekla bych.
U nás to mají skoro všechny z prvního stupně a dá se pokračovat i na druhém stupni.