Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Syringa píše:
A co jsem asi psala?
Ty jsi v tom prvnim prispevku, na ktery jsem reagovala, psala neco o podnajmeni smlouve? Pak asi teda neumim cist.
@Syringa píše:
A co jsem asi psala?
jenomže podnájemní smlouvu uzavírá nájemce a podnajemce, takže souhlas ve smlouve je z pohledu souhlasu vlastníka k ničemu.
@mag píše:
jenomže podnájemní smlouvu uzavírá nájemce a podnajemce, takže souhlas ve smlouve je z pohledu souhlasu vlastníka k ničemu.
diky, chtela jsem to dopsat…
Majitel se v podnajmni smlouve tezko muze vyjadrovat, protoze neni ani jednou stranou smlouvy.
Neznám moc lidí, kteří by si nechali napsat trvalý bydliště na jejich byt.. a upřímně se nedivím. Pronajímáme byt a jen špatný zkušenosti.. trvalý bydliště nikdy více…:/Ale samo, neznám tě… A v zákoně to sice je, ale dá se obejít tím, že to máš ve smlouvě, že prostě trvalák ne..
@leellaah a jaké špatné zkušenosti s tp máš?
Mě napadá jen exekuce zařízení bytu, tomu se ale nevyhnes nezapsanim tp.
a to že to máš ve smlouvě úřad nezajímá, tp zapíše.
@leellaah jenže tím jednáš protizákoně, protože si to do smlouvy napsat nemůžeš
a dnes už exekutoři na TP nehrajou, je to je evidenční věc… ale exekutoři ti nalítnou tam, kde člověk žije a je jim nějaký TP u zadele.
@mejdylko tak protizakonne ne, jenom to ujednání nemá žádný vliv na zapsání tp do evidence obyvatel.
@mejdylko No to sice jo, ale první místo, kam exekutoři jdou je právě TA..:) Tak právě proto..:)
A ještě jedna věc, je to tichá domluva s družstvem, že se TA nepovolují..
Úředník může zapsat TP bez vědomí majitele, musí ve lhůtě 30 dnů majitele uvědomit, že do jeho bytu někomu TP zapsal. A majitel si to pak musí vyřídit s nájemníkem. Praxe (prý) bývá taková, že majitel pak dělá psí kusy, aby nájemníka dostal ven - ono není se co divit, nakvartýrovat se někam bez vědomí či svolení majitele je docela podpásovka. ![]()
Děkuji za normální majitelku bytu, která nám byt pronajímá. Za celých 7 let nebyla jedinkrát na kontrole a k trvalému pobytu jsem nahlásila sebe i dcery bez problémů.
@Syringa Jenze proste najemni smlouva a podnajemni je neco jineho. K cemu ji bude souhlas najemce ve smlouve to nevim.
Ja jsem se to na to vzdy rovnou ptala, kdyz jsem volala na dany byt. Kdyz mi rekli, ze s tim maji problem, ani jsem nesla na prohlidku. Vzdyt bez TP se dneska nedostane dite ani do skolky a jsou mista, kde je problem i u skoly.
Ale musim rict, ze pokazde jsme nasli nekoho normalni, kteremu to bylo jedno.
@mag Asi takový, že nikomu nedoporučuju si do bytu nastěhovat ženskou s dítětěm.. nemohli jsme ji dostat ven a jako bonus nám rozkradla vybavení a celkově zničila celej byt! Je to pár let zpátky, kdy po ní vymáhal bejvalej nějaký peníze přes soukromou exekutorskou firmu, vletěli do bytu, na všecko dali samolepky a my jak kreténi hledali účtenky úplně od všeho…A jako další zase důchodce.. to bylo taky peklo.
Pro podnajemni smlouvu neni mozne trvale bydliste. Jedine pokud trvale bydliste odsouhlasi majitel.