Podpora v nezaměstnanosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Do papírů se píše průměrný měsíční výdělek, v tvém případě tam bude pravděpodobný a měl by odpovídat tomu ve smlouvě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dle mě sečtou posledního půl roku - průměry, které jsi odpracovala a dle toho ti vypočítají - první dva měsíce 60%, další měsíc 50 a další dva měsíce 40%. Ono to fakt moc nehodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blekota píše:
Dle mě sečtou posledního půl roku - průměry, které jsi odpracovala a dle toho ti vypočítají - první dva měsíce 60%, další měsíc 50 a další dva měsíce 40%. Ono to fakt moc nehodí.
to právě ne, počítají to z posledního zaměstnání, takže takováhle výpověď ti pěkně zkazí průmer podpory, nepočítají to ze všech zaměstnání. Jen nevím, jestli budou brát to, co jsem vydělala, nebo to, co bych vydělala, kdybych pracovala celý měsíc
![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den, potřebuji radu. Měla jsem několikaletou práci, ne nešlo to skloubit s péčí o dítě, takže jsme se dohodou rozloučili, já se nahlásila na pracák, za velmi slušnou podporu z platu, po dvou týdnech jsem si našla práci tady blízko domu, paráda, slibovali flexibilní dobu, výhody, prostě paráda. Takže jsem seodhlásila z pracáku nadšeně před týdnem nastoupila do nové práce. V ponědí večer malá tříletá horečku, řvala, že jí bolí ucho. Volala jsem do práce, nadřízená říkala, že pohoda, říkala jsem, že manžel přijede hned domů, že potřebuji dopoledne úterý, že odpoledne si ji vezme, já půjdu do práce a vše dodělám, ona, že pohoda, že mám s malou zůstat doma, že to rozložíme do pátku, že si to naddělám. Byli jsem na píchnutí ouška, dneska už s ní manžel doma, já naklušu do práce, pracuji a ve ti přišla šéfová, že takhle ne a dostala jsem ukončení ve zkušebce k dnešku. Ani mi nedali takové ty tři dny. Prostě tady je a zítra nechoďte. Jenže, ačkoliv plat by byl 25000 hrubého, jenže mám odděláno deset dnů. A jsem na nervy, protže jestli mi spočítají podporu z těch deseti dnů, kdy jsem vydělala nějakých 7000 čistého, můžu se jít rovnou zastřelit.
Když nemám odpracovaný celý měsíc, budou mi zase počítat podporu z mého předchozího zaměstnání nebo z tohohle?
napíšu ti svůj názor, i když vím, že se to nebude líbit…tříletá prvně do školky, no to ji budeš mít doma každý měsíc nemocnou. Já bych si prostě vybrala podporu počítanou z původního zaměstnání a hledala si práci s nástupem březen/duben, na jaře už tolik nemocnost není a holku si ještě v klidu užiješ. Tahle situace se ti opravdu může opakovat dokola, 3měsíční výpovědní lhůta bez udání důvodu, s tím nic nenaděláš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luc31 píše:
napíšu ti svůj názor, i když vím, že se to nebude líbit…tříletá prvně do školky, no to ji budeš mít doma každý měsíc nemocnou. Já bych si prostě vybrala podporu počítanou z původního zaměstnání a hledala si práci s nástupem březen/duben, na jaře už tolik nemocnost není a holku si ještě v klidu užiješ. Tahle situace se ti opravdu může opakovat dokola, 3měsíční výpovědní lhůta bez udání důvodu, s tím nic nenaděláš
jo, měla jsem to tak udělat, jenže to už je teď pasé, tím, že jsem už do té jiné práce nastoupila je dobrá podpora pasé. Nikdy jsem nybyla zvyklá nebýt v práci, měla jsem radost, že jsem našla skvělou práci, za super peníze téměř hned, vypadalo to skvěle, manžel má taky flexibilku, takže střídání u nemoci není problém, tohle mě dostalo. Spíš teď řeším tu podporu. No zítra jdu zase na pracák
jenže s podporou mi stejně neřeknou, jsou tam „velmi milí a vstřícní“ ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
jo, měla jsem to tak udělat, jenže to už je teď pasé, tím, že jsem už do té jiné práce nastoupila je dobrá podpora pasé. Nikdy jsem nybyla zvyklá nebýt v práci, měla jsem radost, že jsem našla skvělou práci, za super peníze téměř hned, vypadalo to skvěle, manžel má taky flexibilku, takže střídání u nemoci není problém, tohle mě dostalo. Spíš teď řeším tu podporu. No zítra jdu zase na pracák![]()
![]()
jenže s podporou mi stejně neřeknou, jsou tam „velmi milí a vstřícní“
já myslím, že by to měli počítat z hrubé mzdy co máš ve smlouvě a ještě bys měla mít od posledního zaměstnavatele o tom potvrzení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
jak průměrně? Jako vzít můj příjem za 10 dnů a vynásobit to 3×? No kéž by. jinak jsem fakt namydlená. Věřím, že práci najdu rachle, nicméně bez peněz zůstat nemůžu to je začarovaný kruh, malé nebyli v září tři ještě, státní školka připadá v úvahu od září za rok až, takže abych mohla do práce, musím platit soukromou, na tu ale bez práce nemám
Vím, že ona tam byla něco přes týden a pak všechny co nabrali najednou uprostřed směny propustili a jí to podporu zvedlo asi o 1500 Kč. Z minulého zaměstnání jí poslali jako kolik brala, úplně nejnižší výdělek, který tam kdy měla. A tady jí spočetli kolik by si zhruba měsíčně vydělala a z toho vypočetli podporu
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost jaké jsou pravidla při podpoře v tomto případě: dostala jsem výpověď pro nadbytečnost, tudíž mám nárok na podporu, kterou ještě nepobírám kvůli odstupnému, ale to není podstatné. Nyní jsem dostala nabídku práce, kterou si nejsem úplně jistá. Co by se stalo s výší podpory, kdybych například po měsíci z nové práce odešla?
Předem děkuji.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost jaké jsou pravidla při podpoře v tomto případě: dostala jsem výpověď pro nadbytečnost, tudíž mám nárok na podporu, kterou ještě nepobírám kvůli odstupnému, ale to není podstatné. Nyní jsem dostala nabídku práce, kterou si nejsem úplně jistá. Co by se stalo s výší podpory, kdybych například po měsíci z nové práce odešla?
Předem děkuji.
Když podáš výpověď sama tak se podpora krátí. po celou dobu vyplácení budeš brát jen 45%z průměrné čisté mzdy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano, ale z kterého výdělku?
Z te prace do ktere by jsi nastoupila ted
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvam se, muzu vpadnout s dotazem?
Od 1.ledna mam praci. Prisla mi podpora-ta se tedy vyplaci zpetne? Nebo musim penize vratit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusim se vetřít s dotazem, snad někdo odpoví -
pokud je člověk na podpoře (na 45%, protože dal v praci vypoved sam), stat plati za nej po tuto dobu zdravotni (5 mesicu?), ale jak je to s tim socialnim - nebo jak se tomu říká - proste na duchod? V zivote jsem na Urade práce registrovana nebyla, ale dala jsem v praci vypoved, par mesicu me to ceka (přes leto), doufam, ze co nejdříve zas nekam nastoupim.
Jsem takova akuratní
a myslim uz ted na to, aby mi jednou něco do duchodu nechybelo - klidne si budu prislustnou sumu mesicne platit sama
dekuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ti jde podpora, tak se ti to počítá i do důchodu, ale stejně se důchod počítá z posledních deseti let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nakukovatelka píše:
Zkusim se vetřít s dotazem, snad někdo odpoví -
pokud je člověk na podpoře (na 45%, protože dal v praci vypoved sam), stat plati za nej po tuto dobu zdravotni (5 mesicu?), ale jak je to s tim socialnim - nebo jak se tomu říká - proste na duchod? V zivote jsem na Urade práce registrovana nebyla, ale dala jsem v praci vypoved, par mesicu me to ceka (přes leto), doufam, ze co nejdříve zas nekam nastoupim.
Jsem takova akuratnía myslim uz ted na to, aby mi jednou něco do duchodu nechybelo - klidne si budu prislustnou sumu mesicne platit samadekuju
do důchodu se ti započítáva doba, kdy bereš podporu + další rok. dál už ne.
- Citovat
- Upravit