Podpora v nezaměstnanosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Hezky den všem, měla bych dotaz a prosím o vaši radu.Na konci měsíce budu mít odpracovanych 23 měsíců. Taktéž před 23 měsíci jsem byla naposledy vedena na UP. Od září se budu hlásit na UP(výpověď dohodu). Budu mít nárok na podporu v nezaměstnanosti, ikdyz neubehly dva roky od poslední evidence na ÚP? Nemam v tom úplně jasno a děkuji za vaše rady.
Zřejmě spíš dohoda, než výpověď. Výše podpory po první čtyři měsíce závisí na důvodu dohody.
V roce 2018 podpora dělá:
- první dva měsíce šedesát pět procent průměrného měsíčního čistého výdělku v posledním zaměstnání,
- další dva měsíce padesát procent téhož,
- pak až do konce podpůrčí doby čtyřicet pět procent předchozího výdělku.
Když před zařazením do evidence ukončíte poslední zaměstnání bez vážného důvodu sami nebo dohodou se zaměstnavatelem, podpora v nezaměstnanosti bude dosahovat čtyřiceti pěti procent dřívějšího čistého výdělku po celou podpůrčí dobu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon můžu se zeptat, jaká výše podpory se na mě bude vztahovat, když půjdu v říjnu na ÚP s tím, že mi 30.9. skončila smlouva ( roční) na dobu určitou? Prodloužení nepřicházelo v úvahu bez změn, které ale ve firmě nejsou možné z provozních důvodů ( mám od září prvňáka a druháka, práce je na směny, nejde to už skloubit).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 Ta vyssi, smlouva na dobu určitou neni ukonceni z tvé strany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 děkuju. Pořád mě napadají další otázky. Za měsíc už mě to čeká. Doufám že nebudou moc prudit,2,5 měsíce do md. Smlouvu by mi neprodloužili tak jako tak,a já ani nechtěla kvůli těm dětem. Letos jsem měla úpravu pracovní doby kvůli nim,ale víc změn už nešlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 Proč by měli prudit? Pracovní poměr ti skončil uplynutím doby, na kterou byl sjednán.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon myslím tím jak moc budou řešit hledání práce,mám teď fakt jiné starosti než se někde ucházet o místa,když jdu za chvíli na mateřskou. Stejně by mě nikde nevzali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon uvidím. Penízky potřebuju, pracovala jsem dva roky. Přijde mi to hloupé i vůči potenciálním zamestavatelum,se někam hlásit,když budu v 6 měsíci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 Kdyz te nekam poslou, dorazis, ukaues bricho a oni ti sami napisou odmitnuti… Ale rozumna urednice te nikam posilat nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poradí někdo.. Byla jsem v zaměstnání půl roku, na dobu určitou - půl rok, bohužel, to po zdraovtní stránce nezvládám, mám špatné kyčle..
Předtím jsem byla 8 let na rodičovské- sem tam brigáda, ale jenom pro svoji potřebu při rodičovském príspěvku.. Pak jsem byla na UP 5 měsíců, a našla jsem si tuto práci kde jsem půl roku..
Mám na něco nárok??
Předem chci napsat, že určitě budu hledat práci, ale prostě chtěla bych vědět dopředu, jelsti mám a nebo nemám, at se na to připravím..
- Citovat
- Upravit
Myslím,že stále platí mít odpracováno 12 měsíců za poslední 2 roky,aby byl na něco nárok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mazlucha právě nevím, jeslti je myšleno i ta rodičovská.. když pak vlastně po rodičovské , mají maminky nárok na podporu, tak jestli se to bere jako práce..
- Citovat
- Upravit
Hezky den všem, měla bych dotaz a prosím o vaši radu.
Na konci měsíce budu mít odpracovanych 23 měsíců. Taktéž před 23 měsíci jsem byla naposledy vedena na UP. Od září se budu hlásit na UP(výpověď dohodu). Budu mít nárok na podporu v nezaměstnanosti, ikdyz neubehly dva roky od poslední evidence na ÚP? Nemam v tom úplně jasno a děkuji za vaše rady.