Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj všem. Možná trochu blby dotaz, ale přes to se zeptám
Budeme kupovat novou autosedačku 15-36kg. Máme 2 auta a občas vozi manžel dceru do školky po cestě do prace a ja ji vyzvedávam druhým autem odpoledne a jedeme někam třeba na kroužek. Kupovat za cca 4.500,– sedacku dvakrát do auta nechceme. Planujeme Romer kidfix xp. Tak nás napadlo vyřešit tu krátkou cestu do školky (max. 1km) podsedakem. Není to extra bezpečne, ale říkam si lepší než bez sedačky. A nebo používat tu 9-18kg, z ktere uz vyrusta a brzo vyroste uplne. Co je podle vas lepsi reseni? Dcera má ve 3 letech 105cm a těsne 18kg. Jde fakt o kousek cesty, ale i tak…náhoda je blbe. Díky moc za nazor
@nico2 My na delší trasy sedačku a po městě stačí podsedák. Naše má ve 3,5letech 105cm a je to ok ![]()
@nico2 píše:
Ahoj všem. Možná trochu blby dotaz, ale přes to se zeptámBudeme kupovat novou autosedačku 15-36kg. Máme 2 auta a občas vozi manžel dceru do školky po cestě do prace a ja ji vyzvedávam druhým autem odpoledne a jedeme někam třeba na kroužek. Kupovat za cca 4.500,– sedacku dvakrát do auta nechceme. Planujeme Romer kidfix xp. Tak nás napadlo vyřešit tu krátkou cestu do školky (max. 1km) podsedakem. Není to extra bezpečne, ale říkam si lepší než bez sedačky. A nebo používat tu 9-18kg, z ktere uz vyrusta a brzo vyroste uplne. Co je podle vas lepsi reseni? Dcera má ve 3 letech 105cm a těsne 18kg. Jde fakt o kousek cesty, ale i tak…náhoda je blbe. Díky moc za nazor
koupili jsme 2 autosedačky 15-36kg. Jednu funglovku, druhou bazarovou, ale v dobrém stavu. Obě Romer kid. Nejvíce dopravních nehod se stává na trasách, které jezdíš nejčastěji.
No, jedno vím jistě, na podsedák moje děti nikdy nepůjdou. Není tam žádná boční ochrana. Když jsem tak viděla pětiletou dceru své sestřenice, tak jsem nechápala, jak jí tak můžou vozit.
My jsme řešili stejný problém. Do méně využívaného auta jsme nakonec koupili Cybex Solution - tu jejich nejnižší řadu, co se týká výbavy - tedy není třeba polohovací, ale pořád výborná v testech. Teď jsem jí našla novou za 1799 Kč.
https://www.google.cz/search?…
Jako další variantu jsme zvažovali ještě koupi kvalitní sedačky z druhé ruky, ale když jsme objevili toto, tak jsme šli jednoznačně do toho.
Nedávala bych podsedák ani na kratší trasy. Pro svoje děti ho nemám v plánu. Podsedák děti nechrání. To bych raději zkusila sehnat nějakou levnější sedačku - třeba Cybex jsem našla za 1800 Kč.
Malér se může stát i ve městě. Sousedka v zimě jela domů autem, cca 50 metrů od baráku ji sejmul chlap v dodávce, - auto na odpis a ona na místě mrtvá. Jezdila taky jen ve městě, protože dál se bála a ve městě se nemůže nic stát…
Do hlavniho auta koupime fungl novou nejlepsi Romer. Do druheho, na kilometrovou cestu po meste do skolky obyc Cybex. Na podsedak ani omylem, ten je k nicemu.
Podsedák není autosedačka, je to stejné jako bys mu dala pod zadek polštář. Koupila bych druhou levnější nebo bazarovou.
Moc děkuji všem za názory. Spis jsem se bála, že se tu objevi jak plaším a ze by to takový kousek nikdo neresil. Jsem taky toho názoru. Jen přesvědčit manžela, že se opravdu muže něco stát i na takovém kousku. On má nekdy dojem, že když má dobre, velké, bezpečne auto, že se mu nemůže nic stát. Máme kvůli tomu trochu rozepře
zkusím kouknout někde po bazarech…to není špatna alternativa. A pak mu ukážu diskuzi ![]()
@nico2 Koupila bych pro dítě jako druhou sedačku bazarovou. Pro školkové dítě mi přijde pořád bezpečnější, než podsedák.
@jessikka píše:
No, jedno vím jistě, na podsedák moje děti nikdy nepůjdou. Není tam žádná boční ochrana. Když jsem tak viděla pětiletou dceru své sestřenice, tak jsem nechápala, jak jí tak můžou vozit.
Sosedi takto vozili dceru od tří let. Taky nechápu.
@Svistice píše:
Sosedi takto vozili dceru od tří let. Taky nechápu.
jj taky pár lidí znám..
prostě je podsedák od 15ti kil, je to levná varianta, tak proč by nevozili a kupovali sedačky za tisíce..no mazec..jako za sebe pochybuju že mi 12tileté dítě bude chtít sedět v sedačce, ale do deseti let ho tam cpát určitě budu..pak se uvidí.
@smurfka No, hlavně tito konkrétní lidé neměli peníze na koupi levné nebo alespoň bazarové autosedačky, ale na cigárko (kouří oba) a basu piv na grilování ano. ![]()
Tak když je sedačka prostorná a dobře vybraná, tak by s ní snad dítě pod 150 cm nebo 36 kg nemělo mít problém. Je to pak jen takové sedadlo na sedadle.
Ja bych šla raději do druhé bazarové, než do podsedáku. Mam sedačku po dceři ta mi tam vydržela do 9 let ale máme velkou roztahovací pak jsme přešli na podsedák. Sedačku jsem nechala nově potáhnout a ted poslouží dálši roky malému. Ještě že jsou maminky co ušijí nové potahy.
Ted mi dcera ve 12 letech ještě sedí na bobku a to protože bez něj nevidí dobře s okna ven
.
@sevilla 122 ono to take není úplně super reseni, když plastu ze kterých jsou sedačky vyrobené mají udávanou životnost 6 let, poté již nikdo nerucí za bezpečnost sedacky. @nico2 mám stejne starou dceru, jen o nějaké to kilo lehci, ale nenapadlo by mě ji dát na podsedak, byt jen na kousek, než bych ji zapla pás někde za podsedakem, tak ji radsi ukurtuju uprostřed sedačky
, takže i za mě dve sedačky
@sevilla 122 píše:
Ja bych šla raději do druhé bazarové, než do podsedáku. Mam sedačku po dceři ta mi tam vydržela do 9 let ale máme velkou roztahovací pak jsme přešli na podsedák. Sedačku jsem nechala nově potáhnout a ted poslouží dálši roky malému. Ještě že jsou maminky co ušijí nové potahy.Ted mi dcera ve 12 letech ještě sedí na bobku a to protože bez něj nevidí dobře s okna ven
.
to taky není nic moc bezpečné..plasty na sedačkách mají životnost 6 let..potom už stačí malí tukanec a muže se celá rozpadnout..takže dědit ano, ale vajíčka nebo ty menší skupiny..ty větší kdy dítě má sedačku třeba pět let, už se to taky nedoporučuje..