Velké mimčo - nevejde se do vajíčka a ještě neumí sedět

62
3.10.16 16:04

Velké mimčo-nevejde se do vajíčka a ještě neumí sedět

Ahoj holky, potrebuju radu. Mám syna, ted mu byli 4 měsíce. Ma něco pres 8 kilo, ale tlustej není, prostě je velikej, ppradnej chlapak :D všichni ho tipuji tak na pul roku a i paní doktorka říká ze je napřed. Ale k věci. Jak to mám udělat, když ještě nesedí a za chvíli ho neunese vajíčko? Prodávají nějaké speciální autosedacky pro tyto případy? Uz mam strach ho v tom nosit. resp jen vzdy nekam prenaset z auta. Děkuji moc za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9719
3.10.16 16:10

@KatieVee čouhá mu hlava nebo jen nohy? Jestli jen nohy tak to nevadí. Jinak jsou autosedačky 0-18kg tak se koukni na netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
3.10.16 16:11

Zrovna někde jsem teď četla, jak maminky moc spěchají na to, aby jejich dítě už nesedělo ve vajíčku… Já budu kupovat novou autosedačku teď a to je malému 13 měsíců a má 10 kg… Jaké máte vajíčko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15498
3.10.16 16:11

@KatieVee Vajíčko bývá do 11-12kg ne? Váha se u miminek od půl roku začne pomalu zpomalovat, takže než prcek bude vážit 12kg může trvat ještě dost dlouho. Prodávají se také klasické autosedačky od 0-18kg ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
3.10.16 16:13

@KatieVee A co máš za vajíčko? Já vozila ve vajíčku ještě roční s váhou 13kg, toho vy asi dosáhnete dřív, ale i tak to znamená, že se ta vajíčka od sebe dost liší. První jsme měli obyčejnou chicco a další jsme pořizovali cybex aton. V obou jsm děti vozila do něco málo přes jeden rok. Jinak se udává, že uatosedačka je dobrá, dokud ji dítě nepřeroste hlavou - mělo by mít, pokud je řádně „usazené“, nad hlavou minimálně 2cm k okraji sedačky. Jakmile dosahuje hlavou úplně k okraji a nebo ho dokonce přesahuje, tak už je ta autosedačka malá. Co se týče nohou, tak u těch se to neřeší. Z hlediska bezpečnosti je důležitá právě ta hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
3.10.16 16:13

No u některých miminek se váha i sníží.. začínají se více pohybovat :-) Takže pokud má vajíčkem chráněnou hlavu s výměnou bych počkala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
3.10.16 16:15

Pokud mate vajco 0-9kg tak to chapu a zvolte 0-18kg jsou polohovaci a proti/po smeru jizdy:) preferovali jsme Romer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
3.10.16 16:34

Přečuhující nohy

Já mám ještě dotaz k tématu. Když mimču začnou čouhat nohy z vajíčka, tak se má otočit po směru jízdy? Není to méně bezpečné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
3.10.16 16:40

@Lendeš Čouhací nohy nevadí, dítě si je skrčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
3.10.16 16:49

Co znamená neunese vajíčko? jestli mu nekouká hlava přes tak se nic neděje, já občas převezu malýho 18. měsíců ve vajíčku i ted. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
3.10.16 17:06

No už je ve vajíčku jen tak tak, dávám ho tam právě tak aby mu hlavička necouhala a nožičky tím pádem trošku přesahují. Mám vajíčko od trojkombinace od značky Camarelo a tuším ze paní v obchodě říkala, ze nosnost je do 9 kg. Ale já už mám prostě strach ho v tom nosit :( OK ženy, tak děkuji za rady, kouknu na nějaké s větší nosnosti. Já ani nevedla, ze se taková dělají :D nojo, nezkušená mamca s prvním mimem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21776
3.10.16 17:10
@Lendeš píše:
Já mám ještě dotaz k tématu. Když mimču začnou čouhat nohy z vajíčka, tak se má otočit po směru jízdy? Není to méně bezpečné?

prosím tě, klasické vajíčko se po směru NIKDY neotáčí. POuze ty speciální sedačky ve váhové kategorii 0-18 kg. A jinak čouhající nohy nevadí, vadí přesahující hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
3.10.16 17:19
@Lendeš píše:

Vajíčko se po směru jízdy nedává, čouhajici nohy nevadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
3.10.16 17:26

@KatieVee Většinou se váha udává do 13kg, o autosedačce do 9kg slyším prvně. Nespletla se paní? zkoušela jsem hledat, našla jsem tuto, a ta je normálně do 13kg:

http://www.bambino-kocarky.cz/…o-carlo.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
3.10.16 17:33
@Amys píše:
@KatieVee Většinou se váha udává do 13kg, o autosedačce do 9kg slyším prvně. Nespletla se paní? zkoušela jsem hledat, našla jsem tuto, a ta je normálně do 13kg:http://www.bambino-kocarky.cz/…o-carlo.html

Nemusí být. Nevím, samozřejmě, jakou konkrétně má zakladatelka, takže to nebudu tvrdit jistě o té její, ale autosedačky z trojkombinací právě bývají do takto málo kil.
@KatieVee Ty si zjisti, jaký je váhový limit té vaší autosedačky (bude to napsaný na ní nebo v papírech od trojkombinace), pak teda posuď, jak je to s tou hlavičkou a případně se teda rozhodni, jestli pořídíte vajíčko do 13 kg nebo rovnou autosedačku 0-18 kg.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix