Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, potrebuju radu. Mám syna, ted mu byli 4 měsíce. Ma něco pres 8 kilo, ale tlustej není, prostě je velikej, ppradnej chlapak
všichni ho tipuji tak na pul roku a i paní doktorka říká ze je napřed. Ale k věci. Jak to mám udělat, když ještě nesedí a za chvíli ho neunese vajíčko? Prodávají nějaké speciální autosedacky pro tyto případy? Uz mam strach ho v tom nosit. resp jen vzdy nekam prenaset z auta. Děkuji moc za rady ![]()
@KatieVee čouhá mu hlava nebo jen nohy? Jestli jen nohy tak to nevadí. Jinak jsou autosedačky 0-18kg tak se koukni na netu
Zrovna někde jsem teď četla, jak maminky moc spěchají na to, aby jejich dítě už nesedělo ve vajíčku… Já budu kupovat novou autosedačku teď a to je malému 13 měsíců a má 10 kg… Jaké máte vajíčko?
@KatieVee Vajíčko bývá do 11-12kg ne? Váha se u miminek od půl roku začne pomalu zpomalovat, takže než prcek bude vážit 12kg může trvat ještě dost dlouho. Prodávají se také klasické autosedačky od 0-18kg ![]()
@KatieVee A co máš za vajíčko? Já vozila ve vajíčku ještě roční s váhou 13kg, toho vy asi dosáhnete dřív, ale i tak to znamená, že se ta vajíčka od sebe dost liší. První jsme měli obyčejnou chicco a další jsme pořizovali cybex aton. V obou jsm děti vozila do něco málo přes jeden rok. Jinak se udává, že uatosedačka je dobrá, dokud ji dítě nepřeroste hlavou - mělo by mít, pokud je řádně „usazené“, nad hlavou minimálně 2cm k okraji sedačky. Jakmile dosahuje hlavou úplně k okraji a nebo ho dokonce přesahuje, tak už je ta autosedačka malá. Co se týče nohou, tak u těch se to neřeší. Z hlediska bezpečnosti je důležitá právě ta hlava.
No u některých miminek se váha i sníží.. začínají se více pohybovat
Takže pokud má vajíčkem chráněnou hlavu s výměnou bych počkala ![]()
Pokud mate vajco 0-9kg tak to chapu a zvolte 0-18kg jsou polohovaci a proti/po smeru jizdy:) preferovali jsme Romer
Já mám ještě dotaz k tématu. Když mimču začnou čouhat nohy z vajíčka, tak se má otočit po směru jízdy? Není to méně bezpečné?
Co znamená neunese vajíčko? jestli mu nekouká hlava přes tak se nic neděje, já občas převezu malýho 18. měsíců ve vajíčku i ted. ![]()
No už je ve vajíčku jen tak tak, dávám ho tam právě tak aby mu hlavička necouhala a nožičky tím pádem trošku přesahují. Mám vajíčko od trojkombinace od značky Camarelo a tuším ze paní v obchodě říkala, ze nosnost je do 9 kg. Ale já už mám prostě strach ho v tom nosit
OK ženy, tak děkuji za rady, kouknu na nějaké s větší nosnosti. Já ani nevedla, ze se taková dělají
nojo, nezkušená mamca s prvním mimem ![]()
@Lendeš píše:
Já mám ještě dotaz k tématu. Když mimču začnou čouhat nohy z vajíčka, tak se má otočit po směru jízdy? Není to méně bezpečné?
prosím tě, klasické vajíčko se po směru NIKDY neotáčí. POuze ty speciální sedačky ve váhové kategorii 0-18 kg. A jinak čouhající nohy nevadí, vadí přesahující hlava.
@Lendeš píše:
Vajíčko se po směru jízdy nedává, čouhajici nohy nevadí
@KatieVee Většinou se váha udává do 13kg, o autosedačce do 9kg slyším prvně. Nespletla se paní? zkoušela jsem hledat, našla jsem tuto, a ta je normálně do 13kg:
@Amys píše:
@KatieVee Většinou se váha udává do 13kg, o autosedačce do 9kg slyším prvně. Nespletla se paní? zkoušela jsem hledat, našla jsem tuto, a ta je normálně do 13kg:http://www.bambino-kocarky.cz/…o-carlo.html
Nemusí být. Nevím, samozřejmě, jakou konkrétně má zakladatelka, takže to nebudu tvrdit jistě o té její, ale autosedačky z trojkombinací právě bývají do takto málo kil.
@KatieVee Ty si zjisti, jaký je váhový limit té vaší autosedačky (bude to napsaný na ní nebo v papírech od trojkombinace), pak teda posuď, jak je to s tou hlavičkou a případně se teda rozhodni, jestli pořídíte vajíčko do 13 kg nebo rovnou autosedačku 0-18 kg.