Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Můžou se splést u holky, protože kluk může mít schovaného pindíka a může na UTZ vypadat jako holka, obráceně to není moc pravděpodobné. Spíše si myslím, že když už máš jednoho syna, tak podvědomě toužíš po dceři a sama si to namlouváš, to je nebezpečné v tom, aby po porodu, v případě že se narodí kluk, necítilo to miminko z tebe to zklamání a mohlas mu dát všechnu lásku. Moje maáma si před těmi x lety jela do porodnice taky pro 100% chlapečka - jen díky pocitu. Neměla dokonce ani vymyšlené jméno pro holčičku - a hle, vykoukla jsem já ![]()
Karty a kyvadelko, to je nejaka nova metoda urceni pohlavi ditete?
Pro srandu dobry, ale nakupovat podle toho vybavicku?
Gynekolozka s kockou na rameni kouka do kristalove koule v ordinaci na kuri nozce? ![]()
Tak UTZ není 100% a chyba se stát může… na druhou stranu, mě pokaždé řekli pohlaví ve 20tt na velkém UTZ a zařídila jsem se dle toho, neb když mají zkontrolovat orgány, případné roštěpové vady a srdeční vady, tak by se neměli splést v tom, zda tam pindíka vidí nebo ne.
Pokud jsi to neviděla na vlastní oči, možné je všechno. Já na UTZ vždycky viděla buď pindíka nebo kávové zrnko
A na UTZ mi paní doktorka dokonce řekla, že je vidět jedno sestouplé varlátko, takže s holkou už fakt nepočítám ![]()
No tak já jsem třetí chtěla konečně holčičku a už v 3tt mi řekli, že kluk, pak jak jsme natáčeli 4D, tak mám vyfocený kuličky, úplně krásně.
@eshta píše:
@Kierina v kyvadélku apod mi taky vycházela poslední holkaa koukni, co se mi jako poslední narodilo
já spíš věřím utz než vnitřnímu pocitu
stejně je to 50 na 50, že je vnitřní pocit správnej
Jj., s tím vnitřním pocitem souhlasím. Ono totiž, když to jakoby „tušení“ vyjde, tak se tím chlubíme, že jsme to tušili, ale když to nevyjde, tak se o tom dál nemluví
.
Příspěvek upraven 16.03.13 v 01:03
@ncc1701 píše:
Karty a kyvadelko, to je nejaka nova metoda urceni pohlavi ditete?Pro srandu dobry, ale nakupovat podle toho vybavicku?
Gynekolozka s kockou na rameni kouka do kristalove koule v ordinaci na kuri nozce?
Příspěvek upraven 16.03.13 v 01:03
@ewanka to máš přesně pravdu s tím, že je maminka ovlivněná i vlastním přáním. Já to tak u druhého těhu měla. Od začátku, co jsem si přála děti jsem chtěla holku - sama jsem ze 4 holek. První byl kluk a tak jsem si o to víc přála holku podruhé. Ségra v té době měla 3 kluky, tak jsem si říkala, že jí přece nebudu kopírovat - no nekopírovala jsem protože mám nakonec mnohem víc dětí než ségra
. Ale tedy u toho druhého těhotenství jsem si také nenechala říct, co to bude a oproti prvnímu jsem měla kulaté břicho, mnohem víc jsem přibrala při stejném stravování, na začátku mi bylo špatně, což s prvním synem nebylo - no já byla přesvědčená, že čekám holčičku. Ještě v den porodu mám v diáři napsáno, že jdu rodit velkou holčičku - no a narodil se velký 4kg, ale kluk a dnes má v 15letech chlapeček 185cm - takže super křehká holčička
![]()
Příspěvek upraven 16.03.13 v 01:04
U první vnitří pocit žádný, dvakrát potvrzený kluk, narodila se holčička ![]()
u druhého vím, ale nevěřím, dokud nebude na světě ![]()
Vnitřní pocit nevím ten jsem neměla, ale na UTZ se mi nikdy s pohlavím nespletli
. Tak bych věřila doktorům
.
Ještě jsem nedávno zjistila tady na emiminu nějakou vychytávku na určení pohlaví doma. Potřebuješ kelímek, jedlou sodu.
Doufám že to nepletu, ale když ta soda v moči šumí, tak kluk a když se ani nehne tak holka
.
Taky jsem to musela zkusit a šumělo to, ale vím od 13tt že kluk a ve 21tt to potvrdili, tak snad nebude v porodnici překvapení
.
@Kierina Ahoj,no uprimne, jeste stesti, ze jsem tentokrat nedavala na pocit:D U prvniho jsem vedela jiste, ze to bude holka, ikdyz se dlouho schovavala, vedela jsem co to bude, a taky ze to vyslo, nepamatuju si sice uz kdy mi to potrdili. Ale podruhe, jsem mela pocit, ze to bude holcicka, dokonce nam to potvrdili 2doktori, jak muj, tak v ol na genetice, mela jsem pripravene jmeno, nakoupene vecicky, apod…v 6 mesici, na druhe genetice v ol mi dr polozil otazku: uz vite co to bude?? Ja suverene, pysna na svou jiz druhou princeznu, odpovidam ze ano vime, holcicka. A doktor se jen usmal:To si nemyslim, vidite tohle, tak to je sulinek, a tohle kulicky. Ja vim, ze se rika, hlavne at je to zdrave…ale kdyz se 6 mesicu tesite na holcicku a najednou ke konci tehu je to kluk, byla jsem trosku zklamana a smutna, ale stale si zvykam, tesim se na Adamka…a postupne na kupuju modry veci:DD ikdyz je pro me obrovskym zklamanim to, ze oproti ruzovym vecem v obchodech, je modrych veci strasne malo a vubec nejsou tak pekny, jen obyc:(
Takze zaverem, ano dr se muzou splest.:))
@Andrella když jsem měla jenom kluky, tak mi vždycky připadalo, že v obchodech mají pěkné věci jen na holčičky a teď když mám i holčičky, tak mi připadá, že toho mají krásného mnohem víc pro kluky - tak si vyber
![]()
Příspěvek upraven 16.03.13 v 01:04
A první holčičce jsem dávala jen růžovu, jak jsem byla natěšená po klucích na holčičku, ale teď té druhé strašně ráda dávám věci po klucích. Takové ňuňané modré dupačky a overálky a další věcičky a růžová je často v koutě
![]()
Příspěvek upraven 16.03.13 v 01:05