Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mikkeilla Z kluka vidět holku je zajímavé
to jste byly asi dobře v šoku.
Nooo, já byla rozhodně překvapená, ale to nebylo nic oproti příteli, který mi stále tvrdil, že on holky ani neumí..Že u nich v rodině se většinou rodí kluci..
Ale nakonec je taky rád, že bude mít malou princeznu.. ![]()
@mikkeilla píše:
Nám v 15tt. řekli, že to zatím vypadá na kluka, tak jsmese začali připravovat na chlapečka..Samozřejmě jsme se snažily stále nakupovat nějak neutrálně, ale občas jsme se neudrželi a koupily přímo něco na chlapečka..A před necelým týdnem nám na další ultrazvuku oznámily, že je to na 99% holčička..
mám to úplně stejně, v 15 tt to byl jasný kluk a od 20tt jasná holka a dokonce od dvou různých doktorek.Tak snad už se to nezmění, na holčičku se těším ![]()
My to taky máme od dvou různých dokrorů..
taky doufám, že už se to nezmění, bylo by mi to líto, když už to má být na 99% holčička.. ![]()
No přesně, taky jsem se těšila na holčiču - máme už dva kluky doma
a holt zase nebudu mít koho strojit a česat a parádit, ty kluci o to moc nestojí ach jooo, po 4. už do toho nejdu to bych radši tu holku adoptovala
aby to byla jistota
Ahojte holky, tak ja jsem byla od zacatku tehu presvedcena ze je to kluk, byla jsem si jista.. Jsem ve 22.tt a podle UZ to bude holcicka
takze sesty smysl uplne selhal ![]()
U mě taky šestý smysl selhal..
Já se prostě cítila na kluka..(prostě jsem věděla, že je to kluk) a ona to holčička.. ![]()
Ahojky
No tak na úplném začátku těhu jsem si více přála já chlapečka, manžel holčičku. Do cca 9tt jsem měla pocit na holčičku(chutě, bříško..apod) takže jsem počítala na 90% s holčičkou a manžel si to už myslel taky a počítal s ní
(a úplně se to obrátilo než jaké přání jsme měli na začátku-já najednou toužila po holčičce a manžel po klukovi
) Na 1.screeningu byl semnou i manžel a dr. nás zaskočil tím, že tam vidí pinďulu ale ať na to 100% nespoléháme že je ještě brzo, ale stejně jsem já byla trošku vnitřně „zklamaná“ že to není holčička a naopak manžel byl rád a radoval se z kluka
V 16+4tt jsem byla na UZ u dr. a malá se natočila přímo ze spodu a bylo to jasné jako facka, že je to 100% holčička
Já se začala radovat a manželovi když jsem to řekla že to je nakonec holka tak nevěřil svým uším, následně očím když jsem mu ukázala UZ fotku kde byla malá ze spodu.
29.4 jdeme na velký UZ a já už s klukem vůbec nepočítám.
Ale hlavně ať je miminko zdravé ![]()
To je hotovo, ale aspoň máte tu jistotu že budete mít holčičku
Jsem zvědavá kdo nakonec bude za blbce jestli moje doktorka
která říká že budeme mít kluka nebo doktor z genetiky
každopádně 30.4. jdu na další kontrolu a snad pořádně mimčo roztáhne nožky a ukáže mi jestli je kluk nebo ta holka ![]()
@Mistessa já čekala první dítě-celý těhu jsem byla přesvěčená, že to bude holka-testy všechny ukazovaly holku a my si nenechali říct co to bude-den před porodem se mi zdál sen, že máme ročního blonďatýho chlapečka a v tom snu jsem se divila „tak máme nakonec kluka???“ a jj další den se nám narodil chlapeček-teď čekám druhý dítě-zase jsme si nenechali říct co to bude-i když jsem to mohla vědět na 100% páč jsem musela na plodovku-nevíme to, je mi to jedno-ale myslím, že to bude druhý kluk
jsem zvědavá jestli se i tentokrát spletu ![]()
@Religion píše:
No přesně, taky jsem se těšila na holčiču - máme už dva kluky domaa holt zase nebudu mít koho strojit a česat a parádit, ty kluci o to moc nestojí ach jooo, po 4. už do toho nejdu to bych radši tu holku adoptovala
aby to byla jistota
to chápu
taky jsem měla vysněnou holčičku po klučíkovi a přála jsem si ji až moc (dá se říct až nezdravá touha), nic jiného jsem si nehtěla připustit, nakonec se mi narodila
jsem za ni neskutečně vděčná a štastná
, ale dlouho jsem nemohla věřit utz pořád byl strach co kdyby se spletli…u tebe je lepší že neni překvápko, budeš mít čas se s tím smířit, mojí kamarádce slibovali holčičku celé těhu několikrát potvrzená od ruznýh dr. měla chlapce a moc chtěla holčičku spíš bya na ni uplá celé těhu…a bum po porodu jasnej kluk, měla velký šok a dlouho se z toho nemohla vzpamatovat a smířit…trvalo ji to dlouho, oba kluky miluje ale holka ji chybí, do 3 nejde nechce riskovat 3 klučinu. tím jsme chtěla říct, že lepší je to vědět dopředu aby se na to mohl člověk lépe připravit podle mě…já taky to chtěla vědět co nejdřív než pak zažít nějaký šoking
a k tématu ano moje pocity se nemýlili u prvného těhu jsme řikala miminku Matýsku od 2 tt věděla jsme že je to kluk i bez UTZ, u holčičky jsem měla od zařátku pocit na dceru, ale nevěřila jsme mu protože jsem se bála že ten pocit mám jen proto, že si ji tak přeji ![]()
No musím uznat že jsem to pořádně obrečela a stejně se té touhy po holce nemůžu zbavit, i když miminku už dlouho říkám Samuelku
samozřejmě že se na něj těším a hlavně aby bylo zdravé, ale nevím čím to je prostě mi to nejde se zbavit toho mít holčičku, a hlavně se s tím smířit, protože 4. dítko už opravdu neplánuji…ale máš pravdu, lepší je to zkousnout předem dokud je čas než pak se s tím rovnat až se narodí
@Religion píše:
No musím uznat že jsem to pořádně obrečela a stejně se té touhy po holce nemůžu zbavit, i když miminku už dlouho říkám Samuelkusamozřejmě že se na něj těším a hlavně aby bylo zdravé, ale nevím čím to je prostě mi to nejde se zbavit toho mít holčičku, a hlavně se s tím smířit, protože 4. dítko už opravdu neplánuji…ale máš pravdu, lepší je to zkousnout předem dokud je čas než pak se s tím rovnat až se narodí
na dámě je jedna uzavřená skupinka holky tam řeší to samé (přání, sny, babské rady jak na holku ap mimo jiné i jak se s tím vyrovnat ap)…hodně by ti mohly pomoci psychicky, pokud bys chtěla zeptám se a mohla bys k nám. ![]()
@Religion píše:
Byla bys hodná, třeba by mi to pomohlo
nejde mi rozkliknout tvuj nick abych ti mohla napsat zprávu… ![]()