Pohovor: Bylo to správné rozhodnutí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.4.26 13:22

Pohovor. Bylo to správné rozhodnutí?

Prosím anonym.
Ahoj, jdu se vypsat a zeptat, zda je toto normální, protože jsem vyvedená z míry. Byla jsem na pohovoru v jedné firmě, vedoucí byl v pohodě, jednal na rovinu, provedl mě výrobou, všechno bylo fajn, práce až moc jednoduchá, za minimální mzdu, ale celkem pohodová. Šéf mi narovinu řekl, že je tam „ženský kolektiv“, několikrát to zopakoval. Ptám se - jak tomu mám rozumět, intriky, pomluvy, naschvály? A on mi to potvrdil, že je tam velká pracovní rivalita a jako nováčka mě ženské sežerou (jeho slova). Tak jsem mu řekla, že tomu jsem se chtěla vyhnout, zažila jsem šikanu a on že takhle je to v každém ženském kolektivu a co se jako divím a je to naprosto normální a běžné, jinde to lepší nebude. Hleděla jsem jak puk a řekla mu, že se mýlí, ne každé ž. kolektivy jsou takové a on - vy jste ještě mladá (je mi přes 40) 8o
Cítila jsem se jak totální de.bil.
Byla jsem ráda za jeho upřímnost. V každém kolektivu je něco, ale zarazilo mě, že šéf to bral jako standart a tušila jsem, že realita bude mnohem horší a on s tím nejspíš nic dělat nebude. Byl to pro mě obrovský red flag, rozloučili jsme se.
Ale rozleželo se mi to v hlavě a teď nevím, jestli jsem přecitlivělá a měla jsem to zkusit. Dost o sobě pochybuju. Je opravdu běžné, že každý ženský kolektiv funguje jen na intrikách? Proč tohle mají ženy zapotřebí? To už si lidi bez ostrých loktů a prořízlé pusy neškrtnou?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
806
13.4.26 13:27

Ahoj, udělala jsi dobře. Podle mně je tohle selhání a laxnost vedoucího člověka. Brát jako standard, že se k sobě moji podřízení chovají jako krávy. Myslím, že bys nebyla spokojená, v takové atmosféře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5623
13.4.26 13:29

To jsi ty, co tu pořád píšeš diskuze o tom, jak tě ženské na pracovišti šikanují?
Ne, nezažila jsem to nikdy, ale zas nepracuji ve výrobě, ale na VŠ pozici. Ale ani v dobách studují, kdy jsem dělala brigády po cukrárnách a restauracích, mě nikdy nikdo nešikanoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
13.4.26 13:45
@Lil Kitkatt píše: Více

Jestli je to ona, tak bych věděla, kde je hlavní problém. :mrgreen:

My máme v práci taky více žen než mužů a vycházíme spolu všichni naprosto v pohodě. I v té předchozí to tak bylo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
13.4.26 13:46

Ne, běžné to není. Ale záleží, jak se sejdeme kolektiv. Za co tě v práci šikanovali? A jak jsi to řešila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15019
13.4.26 14:21

Je to ostuda toho šéfa, že toleruje špatné chování na pracovišti. Ženské umí být pěkně mrchy, šikanu vůči sobě jsem nikdy nezažila, ale měla jsem dvakrát kolegyni které se vyžívala v hledání obětního beránka. Vyhlídla si slabší oběť, hodnou neprůbojnou a té znepříjemňovala život. Neustále blbe kecy, kritika, pomlouvání, posmíváni. Dokazala zblbnout i některé ostatní. Naštěstí nás bylo víc kdo s tím nesouhlasil a dokázaly jsme to zarazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8290
13.4.26 14:42
@Lil Kitkatt píše: Více

Já doufám, že to fakt neni ta stejná :lol: už tak, že tu máme jednu pravidelnou pisalku, na kterou každý chlap kouká a má o ni zájem, ale nikdy nic neřekne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5623
13.4.26 15:01
@izabe píše: Více

:palec: :lol: A ještě tu další, co má kamaráda s dlouhým krokem :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
13.4.26 15:12

Myslím, že ses rozhodla správně, nebylo by ti tam dobře.
Na jednu stranu je fér, že šéf šel s barvou ven. Na druhou stranu je jeho lenost a neschopnost, že tu situaci bere jako nezvratitelnou a nijak problémový kolektiv neřeší. Takového šéfa bych nechtěla.
Jinak si to dovedu dobře představit - během studií jsem dělala různé nárazové brigády ve skladech, ve výrobě - a jak se ty ženský k sobě chovaly, to byla hrůza. Vůbec mi nebrala hlava, že si někdo dobrovolně vytváří takové nepřátelské ovzduší (nemyslím si, že každý s každým musí být kamarád, ale nějaká elementární slušnost by měla být základ).
Později jsem pracovala v kolektivu vzdělanějších žen, tam občas nějaké pomluvy byly taky, ale nebylo to tak jednoznačně nepřátelské prostředí. Každopádně to není standard a šéf by měl situaci řešit a né to alibisticky smést, že to je přeci normální a nejde s tím nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
13.4.26 15:20

Rozhodně jsi udělala správně. A vedoucího, který toto považuje za normální bych hnala :pocitac: Ale udělal Ti vlastně dobrou službu, že se tomu vyhneš. Určitě to není, že jsi přecitlivělá, stálo by Tě to jen čas a nervy a nejspíš bys tam dlouho nepobyla. Hrůza, že se tohle děj na pracovištích :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.26 15:35

Díky za všechny reakce. Jen jsem se chtěla ujistit, jestli je to fakt běžné nebo jsem vadná já a nemám si na co stěžovat.
@Lil Kitkatt Nevím, jestli jsem to já, pošli odkaz. Diskuzi ohledně práce tu mám ještě jednu, starou asi dva roky. Buď ráda, že jsi to nezažila, některé ženské dokážou být hodně zákeřné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.4.26 15:44

Ano, vedoucí byl v tomto fér a řekl, jak se věci mají. Také nechápu, jak tohle může procházet. Škoda, že jsem se ho nezeptala, jak podobné situace řeší.

@Malina9 Cítím to stejně, proč si dělat zlo ještě v práci?

• Citovat
  • Upravit
18495
13.4.26 15:48

Ja byla v ciste zenskem kolektivu na vejsce, kdy jsem pracovala - to bylo strasny, pak prvni prace.. no tak napul. ted jsem v IT korporatu a krom toho, ze jsou kolikrat ti chlapi pekny cunata, tak mi kolektiv vyhovuje. V Praze nas je 9 a z toho 2 zeny. My dve si rozumime, jsme v podobne zivotni fazi, zaliby atp. Kolegyni mam samozrejme plno, ale jelikoz se bavime o skoro 2000 zamestnancich jen u nas na pobocce, tak si muzu vybrat jen ty, se kterymi je mi dobre a CHCI se bavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18495
13.4.26 15:48
@Anonymní píše: Více

neresi, protoze potrebuje lidi a za tu almuznu mu tam nikdo jiny nez pomlouvacne slepice nepujde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.26 16:03
@Zvedava1 píše: Více

Byla jsem trnem v oku vedoucí a její kolegyní. Další dvě šly snést, nebyly tak zákeřné. Zpočátku jen banality, dvousmyslné narážky, pak pomluvy, ignorace, ponižování před kolektivem a překrucování pracovních záležitostí. Chyba byla, že jsem se nebránila. Odešla jsem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat