Pohyby 38tt a při omotání pupečníku

407
29.10.19 12:35

Pohyby 38tt a při omotání pupečníku

Ahoj, mám dva dotazy směřující na pohyby. Jak jste cítili pohyby ve 37, 38tt? Četla jsem, že by pohyby měli být méně, mě se ale malej prevaluje snad furt. Nejsou to žádný bolavý kopance, ale každou chvíli někde vystrčí nějakou část těla a to už trochu bolí.

Další otázka je, zda mi některé dokáže říct, jak vypadají pohyby při omotání pupečníku. Mám z toho strach a i díky tomu, že je malej docela aktivní mám strach, že kdyby něco, nepoznám to..
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36009
29.10.19 12:40

Cítím, občas to docela bolí. Pupečník neřeš, nehledej problémy kde být nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
29.10.19 12:50

Pohyby bych řešila hlavně, kdyby byly cítit méně.
A pro tvůj klid s pupečníkem, zajdi se ke svému gynekologovi nebo do nemocnice a požádej je, aby ti změřili průtoky krve pupečníkem, uvidí tak, kudy krev teče a kde se pupečník nachází. Ještě si nech zkontrolovat množství plodové vody a když bude vše v pořádku, tak se tam miminko jen potřebuje nachystat, aby pak mohlo správně ven.
Z vlastní zkušenosti, řeš vše, co se ti nezdá a nenech se odbýt. Já se odbýt nechala a pak jsem plakala a vyčítala si to, když jsem musela ve 41+1 rodit mrtvou holčičku.
Drž se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
29.10.19 13:01

@Katy488 Ja jdu právě na kontrolu ve čtvrtek, tak jsem nejdřív zkusila napsat sem. Určitě se nehýbe min, ani nějak extra nad to co bych byla zvyklá. Spíš mě zajímá, zda mi někdo dokáže říct jak takové pohyby pro tom „průseru“ vypadají..to mě moc mrzí, děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
29.10.19 13:04

Pohyby v pokročilém těhotenství jsem cítila celkem dost ( u všech třech dětí ). Věčně to bylo nějaké protahování, sem tam nakopnutí. :lol: Ale, při třetím těhotenství, v noci, před plánováným vyvoláváním porodu, které mělo být hned ráno byly pohyby jiné. Celou noc jsem nemohla spát, malý se hemžil až hrůza, myslela jsem si, že mě snad roztrhne břicho. :mrgreen: Přes noc se mu podařilo otočit z jedné strany na druhou - podle ultrazvuku měl den předním záda na levé straně mého břicha a druhý den měl záda na druhé straně. A nakonec se ten den narodil s pupeční šňůrou omotanou kolem krku. Takže i když vyvolání porodu bylo z jiného důvodu, ještě že bylo, protože kdyby se rozhodl otáčet ještě jednou, tak nevím, jak by to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
29.10.19 13:14

Cim vyšší týden tím víc a víc se malá hybala byla fakt akční..citila jsem pohyby už od 16tt a to jsme byla prvorodicka…
Vůbec neřeš nějaký pupecnik stejně k cenu by ti to bylo stejně to nezjistíš..zklidni se zachvilku budeš mít miminko u sebe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.19 13:20

S omotanym pupečníkem se rodí spousta dětí a nic jim není a nikdo by to nepoznal. A kdyby to došlo až do stádia že by se dítě začalo dusit tudíž třeba velmi kopat tak než by Ti to došlo a dojela jsi do porodnice atd tak by mohlo být i tak pozdě. Zrovna toto bylo to co mě stresovalo nejmíň. Ale pokud sw necítíš dobře trvej na vyšetření průtoků pupečníkem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
29.10.19 13:37

@Kristyna.Vechtova mě se holčička dusila, pohyby byly šílené, byla jsem v nemocnici, tam se mi pokoušeli hodinu natočit monitor a stále byl špatný, pak mě vyšetřili, otevřená jsem byla přes 3, ještě zkontrolovali jen pohmatem, že je hlavička dole a poslali mě domů. Žádný utz ani průtoky. Věřila jsem jim a pak pohyby najednou ustaly, malá mi umřela v břiše. Příčina neznámá pravděpodobně přiskřípnutý pupečník. Udělala bych cokoliv, aby se to už neopakovalo, klidně jela do třech porodnic, abych se ujistila. Dá se to poznat a miminko zachránit, pokud se s tím někdo chce zabývat a dělat svou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
29.10.19 13:58

@Katy488 Omlouvám se, že se tak ptám. Ale ty pohyby..byly jiné? Šlo poznat že se něco děje? Prudké, nebo jinak odlišitelné od toho klasického převalování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.19 14:07

@Katy488 to je mi moc líto.
Ale pořád si trvám na svém, že se tak rodí spousta dětí a nic jim není. Je i dost případů kdy na pupečníku byl uzel a vůbec nic to neznamenalo a sama jsem zakladatelce napsala, že pokud se necítí dobře ať jede do porodnice. Můj gynekolog i v porodnici mi říkali, raději 10× zbytečně než pozdě.
Mě třeba průtoky kontrolovali u syna až ve 40+6tt a ve 41+0tt se narodil, u dcery se ani průtoky zkontrolovat nestihli narodila se ve 40+4tt.
A kolikrát se mi děti mrskaly tak bolestivě i po špatným jídle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
29.10.19 14:08

Omotání pupečníku je naprosto běžná věc, se kterou se rodí „každé druhé“ miminko. Není to nic, co by dítě ohrožovalo, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
29.10.19 14:42

Mě průtoky gynekolog kontroluje každý týden na kontrole, ale co bylo před týden nemusí být teď. Děkuji všem za zkušenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
29.10.19 17:56

Já jsem byla v 38tt na monitoru a malá se zrovna nehybala a nemohli ji vzbudit, tak mě doktorka zavolala dokonce rychlou do porodnice. Tam nic nezjistili. Nechali mě ještě 5 dní po terminu přenášet. Malá měla omotanou šňůru kolem krku, ale vůbec pridusena naštěstí nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
29.10.19 18:23

@Kiwijeta Vůbec se neomlouvej. Ano byly hodně prudké, nezdálo se mi to, ale ubezpečili mě, že je vše v pořádku. Monitor mi byli schopní natočit až na boku a se stahovacím pásem na břiše, aby omezili pohyb miminka, srdeční akce lítala do hodně vysokých hodnot a pak zase naopak extrémě dolů. Přenášela jsem, tak jsem usoudila, že chci rodit a chtěla jsem, aby to vyvolali. Řekli mi, že monitor je jen orientační a že vyvolávat nebudou, že je to zbytečné :zed:. A já jako prvorodička, kráva, jsem jim věřila. Po několika hodinách se pohyby vrátily do normálu, tak jsem se uklidnila, že jsem opravdu asi vyšilovala zbytečně a pak najednou nic. Myslela jsem, že spí, když se tak mlela, že je unavená a usnula. Po asi třech hodinách, co stále nic, jsem si několikrát šťouchla do břicha, že jí probudím. Stávalo se mi běžně v celém těhotenství, že jsem necítila pohyby, protože prostě spala a třeba i 4 hodiny. Ale neprobudila se, žádný pohyb ani náznak. Tak jsme letěli do nemocnice a tam už nenašli srdíčko vůbec. Pak mi teprve milostivě udělali utz a potvrdili, že srdíčko nebije.
@Kristyna.Vechtova taky mi říkali, raději 10× zbytečně… A pak podcenili naprosto zásadní parametr, který jasně ukazoval na problém a poslali mě domů.

Jinak já byla u svého gynekologa zvyklá na každé kontrole od 24tt na klasické vyšetření + utz + kontrola množství plodové vody + průtoky. Vše bylo vždy naprosto v pořádku a ve 40+0 mě předal do nemocnice. Tam dělali jen monitor a vyšetření, nic víc, celkem mě to překvapilo.
Omotání pupečníku je běžné a obvykle nebývá problém, problém nastává, pokud se někde skřípne tak moc, že přestane proudit krev a tudíž miminko nemá kyslík, což se bohužel stává častěji, než si většina lidí myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.19 19:06

@Katy488 tak mě třeba u prvního syna lítal monitor ve 40+6tt takže mě natáčeli na dvakrát a hned mi řekl ze by byl pro vyvolání druhý den (41+0tt) a že kdybu se mi v noci cokoli nezdálo ať přijedu.
Takže tady bych viděla pochybení v porodnici a já teda jsem hysterka takže bych si nejspíš vydupala hned hospitalizaci, ale teď už to člověk nezmění.

Tato vyšetření jsou na lékaři. Povinné jsou pouze 3 utz (1.screening, 20 a 30 tt) mě třeba na ostatních kontrolách pouze poslouchal srdíčko dopplerem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí