Pohyby 38tt a při omotání pupečníku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
407
30.10.19 08:25

@Kristyna.Vechtova a @Katy488 Ano, ten přístup porodnice je teda do nebe volající. Jak máme hlídat něco my, když nevíme co je ještě normální a co by nás mělo stresovat. Mrzi mě, jak to dopadlo…já jsem hrozná, na pohotovosti v porodnici jsem byla několikrát (až sem na sebe byla naštvaná, že to nedokážu vydržet ikdyz to určitě nic nebude) a vždy natočila sestra monitor, pak doktorka vyšetřila vnitřně i ultrazvuk a zvážila ho jestli prospívá.
Jinak malej se mi v břiše furt přetáčí a protahuje, ale jde to. Jím poslední dobou dost sladkého, tak možná taky díky tomu vyvádí víc. Zítra v 9 mám kontrolu u svého gynekologa, už se těším až ho zase zkontrolují a já budu vědět, že zas jen plašim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.19 17:12

@Kiwijeta za mě radši jet když se necítím. Já jsem si nic nepřipouštěla, i když jsme mezi starším a dcerou o jedno miminko přišli, ale já u druhého těhotenství měla úplně jiný přístup, měla jsem vlastní PA, chodila na jogu, kromě povinných utz a utz u příjmu pouze doppler, žádná vnitřní vyšetření a tak :) ale chápu ze tp není pro každého :) každopádně přeju at je vse v pořádku a ty jsi v klidu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2847
30.10.19 17:42

@pikola ty jseš taky s každým rychle hotová, trošku empatie by neuškodilo :zed: :zed: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
30.10.19 17:51
@ZuzaTeri píše:
@pikola ty jseš taky s každým rychle hotová, trošku empatie by neuškodilo :zed: :zed: :mavam:

Já hlavně nehledám problémy kde nejsou :nevim: omotanou šňůru prostě nepozná. Na co se stresovat úplně zbytečně něčím, co nemusí vůbec nastat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
31.10.19 11:12

@Kiwijeta @Kristyna.Vechtova porodnice udělala chybu obrovskou, asi jsem jim vlezla do pauzy na kafe nebo nevím proč, ale já ji udělala taky, nechala jsem se odbýt. Já právě hysterka nejsem, takže jsem věřila, že vědí. Teď se už nedám odbýt a nebudu věřit jen jednomu názoru a jednomu lékaři v nemocnici, člověk si musí jejich práci kontrolovat stejně jako účtenku po prodavačce v obchoďáku, jinak má smůlu a u soudu nemá šanci. Jsem teď v 11tt s doktorem jsem už domluvená, že přenášet nebudu a na termín budu mít vyvolávačku, pokud to nepřijde dřív. Jinak taky jsem chodila na jógu a teď jsem si domů pořídila dopplera, PA, ke které jsem chodila cvičit, mě s ním naučí, a když se mi nebude něco zdát, tak zkontroluje a řekne, co a jak si myslí. A doktora mám skvělého, empatického ten mě nikdy neodmítne. Ale ta bolest ze ztráty v člověku zůstane napořád, nic ji nedokáže vymazat.
Proto raději jet i zbytečně do dvou, tří nemocnic a kontrolovat si práci doktorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.19 17:31

@Katy488 chápu a moc mě to mrzí. Ja nemyslela hned být za hysterku, ale prostě vědět a požadovat to na co mám právo. Jasně pak už jde o to zda dr dokáže racionálně vysvětlit a uklidnit nebo ne.
Každopádně přeji hlavně zdraví a krásné pokud možné klidné těhotenství :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
31.10.19 18:56

@Kristyna.Vechtova bohužel čas neumí běžet pozpátku :,( a člověk musí jít dopředu. Teď už vím, jak se zachovat. Děkuji :srdce:.

Kdyby jste chtěli podpořit, jedna z nás maminek :andel: vydala brožurku a rozeslala po porodnicích, protože tam s námi často neumějí jednat a pak končíme na psychiatrických odděleních. Což mě taky potkalo, když mi doktor na utz oznámil, že srdíčko nebije a že jsem zabila své dítě. Tady https://zena.aktualne.cz/…cc47ab5f122/?… můžete dát hlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5136
31.10.19 19:25

Ja rodila přesně před pěti tydny.. 39+5tt..pohyby jsem mela caste, mala se tam celkem dost prevalovala..
Rodila jsem 16hod, posledni 3 hodiny uz s epiduralem a malou popohnali oxytocinem… Nebyt snury jednou kolem krku a jednou kolem briska, byl by porod asi celkem lambada a o dost kratsi. Snura ji totiz vzdycky povytahla zpátky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.19 20:30

@Katy488 chápu. Sama si to neumím představit. Stacilo mi ze v 10tt nebilo miminku srdíčko, ale v tu dobu už jsem měla doma zdravého chlapečka, který mě držel nad vodou a po šestinedělí si k nám našlo miminko cestu zpět a máme z toho zdrávou nádhernou 9,5m holčičku :srdce:
Já myslím, že v porodnicich neumí občas jednat ani s normální rodičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
1.11.19 11:13

„@Kristyna.Vechtova“ To mě moc mrzí :hug:. Já svou holčičku :andel: rodila v květnu a otěhotněla jsem znovu v srpnu. Věřím, že se ke mě dušička vrací, protože to je přesně na den stejně jako před rokem, mám stejný termín jako s Májou. Je to hrozně těžké, protože jsem tu teď měla být pro ni, ale každý den se k ní modlím, aby mi to další miminko ochránila.
To máš pravdu, neumí a s ženou, která o dítě přijde jednají ještě hůř. Věty typu „Zabila jste své dítě, protože neumíte porodit“ nebo obvinění z domácího porodu, jen aby nepadlo podezření na porodnici, že něco zanedbala. Neuvědomují si, jak to žena vnímá a jak to bolí. Nehledě na to, že jí čeká ještě ten netěžší úkol, porodit mrtvé miminko, rozloučit se s ním a vědět, že už ho nikdy neuvidí. Tohle by nikdo neměl zažít, ale bohužel se to děje častěji, než si lidé myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.19 13:31

@Katy488 tak to je moc hezké a maličká určitě bude miminko opatrovat :srdce: a duhové děti jsou boží. Naše malá je věčně vysmátá pohodová holčička :srdce:
Neumím si to vůbec představit musí to být hrozně těžké a nemělo by se to dít :,(
Já třeba vím že pokud ještě nekdy budu rodit tak opět se svou PA a pujdu pak domů, pokud bude vše v pořádku. Neb ta buzerace v porodnici už nikdy víc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
1.11.19 13:40
@vedma007 píše:
Omotání pupečníku je naprosto běžná věc, se kterou se rodí „každé druhé“ miminko. Není to nic, co by dítě ohrožovalo, neboj.

Ne tak úplně, dcera měla omotanou ji 3 x kolem krku, pokud bych rodila normálně, tak tady možná není a nebo se zdravotními důsledky. Naštěstí doktor vyhodnotil situaci dobře a udělal akutního císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí