Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
každý to má jinak, tak se tím nestresuj
ja malou poprvé cítila, když jsem se ohnula (asi se jí nelíbilo, že jí tím ubírám prostor..) a tak nějak víc jsem jí cítila až v pokročilejším stádiu těhotenství…ale nikdy žádný velký kotrmelce nebyly, zůstalo jí to tak dodnes, je hodňoučká
měla jsem placentu vpředu, prý to na to má taky vliv ![]()
malamamca píše:
Hle on v tej Plzni je nějakej baby boom ne? Dvěma přítelovým kamarádům se ted narodili během měsíce dětičky a další čtyři těhulky máme kolem sebe, takže u nás bude od března kdy rodí první až do srpna, kdy to čeká tu poslední veselokdy máš termín?
Frema77 píše:malamamca píše:no přesně, když něco dělám, tak je relativně klid, ale jak zalehnu, tak to začne
Tak já v sedě cejtim jen kopání do močáku, ve stoje ted občas rejpání do žeber, jinak se projevuje až večer když si v klidu lehnu a to vypadá jak kdyby nemohl najít tu správnou polohu na spinkání, jsem 27tt…dokonce jsem někde četla, že když právě přes den neco děláte, třeba i jen jdete na procházku, tak to mimi vnímá jako houpání (třeba při uspávání) a jakmile jste v klidu stává se z něj malej fotbalistaZatím jsme koncem pánevním,takže kopáníčko do močáku, to znám taky dobře. KOukala jsem malamamco,ze budeme rodit chvilku od sebe - v Plzni.
Termín mám 6.4. a rodit půjdu do FN, nejdřív jsem zvažovala Rokycany, Stod, ale pak si říkám, je to stejně o lidech a mám to z Vinic kousíček ![]()
Frema77 píše:malamamca píše:Termín mám 6.4. a rodit půjdu do FN, nejdřív jsem zvažovala Rokycany, Stod, ale pak si říkám, je to stejně o lidech a mám to z Vinic kousíček
Hle on v tej Plzni je nějakej baby boom ne? Dvěma přítelovým kamarádům se ted narodili během měsíce dětičky a další čtyři těhulky máme kolem sebe, takže u nás bude od března kdy rodí první až do srpna, kdy to čeká tu poslední veselokdy máš termín?
Frema77 píše:malamamca píše:no přesně, když něco dělám, tak je relativně klid, ale jak zalehnu, tak to začne
Tak já v sedě cejtim jen kopání do močáku, ve stoje ted občas rejpání do žeber, jinak se projevuje až večer když si v klidu lehnu a to vypadá jak kdyby nemohl najít tu správnou polohu na spinkání, jsem 27tt…dokonce jsem někde četla, že když právě přes den neco děláte, třeba i jen jdete na procházku, tak to mimi vnímá jako houpání (třeba při uspávání) a jakmile jste v klidu stává se z něj malej fotbalistaZatím jsme koncem pánevním,takže kopáníčko do močáku, to znám taky dobře. KOukala jsem malamamco,ze budeme rodit chvilku od sebe - v Plzni.
malamamca píše:
Tak já první rodila u Mulačů akorát když se FN na lochotíně otvírala, takže do toho chci jít taky, tak se třeba potkáme
Frema77 píše:malamamca píše:Termín mám 6.4. a rodit půjdu do FN, nejdřív jsem zvažovala Rokycany, Stod, ale pak si říkám, je to stejně o lidech a mám to z Vinic kousíček
no super, tak si dáme vědět ![]()
Ahoj holky,já sem taky z Vinic a budu rodit v FN Lochotíně,mám to nejblíž,termín mám v dubnu.
Holky čtu tady, že si holčina stěžuje že cítí pohyby málo
a mě spíš zajímá opačný problém
jsem ve 21tt a to moje zlatíčko kope už moooc hezky…ale taky mooc dobře se umí trefit do močáku a do míst kolem močáku tak se chci zeptat jestli s tím máte zkušenosti už v tak brzkém těhotenství
je to v pohodě že mě kope tak nízko kolem močáku?? mám placentu prý vpředuu nízko tak nemůže mě kopat i do toho a to být pro mě tak citlivé??
někdy je fakt vtipné jak to se mnou škubne ![]()
První pohyby jsem cítila kolem 18tt a ve 21tt taky už malá kopala kolem močáku
teď už ji mám otočenou asi dva měsíce a žebra mám úplně dokopaná, nevím jak ležet, sedět, dýchat nic
takže se máš na co těšit ![]()
@kaja.B píše:
Holky čtu tady, že si holčina stěžuje že cítí pohyby máloa mě spíš zajímá opačný problém
jsem ve 21tt a to moje zlatíčko kope už moooc hezky…ale taky mooc dobře se umí trefit do močáku a do míst kolem močáku tak se chci zeptat jestli s tím máte zkušenosti už v tak brzkém těhotenství
je to v pohodě že mě kope tak nízko kolem močáku?? mám placentu prý vpředuu nízko tak nemůže mě kopat i do toho a to být pro mě tak citlivé??
někdy je fakt vtipné jak to se mnou škubne
Naše malička je taky pěkně čilá nedá si pokoj…ale to co cítíš teď je prd proti tomu co ucítíš za 2 měsíce…
Díky za příspěvky holky
ono je to dost nepříjemné už tedka
tak jsem zvědavá jak zvládnu jak mě kopne do močáku v pozdější fázi
každopádně jsem ráda za každý kopaneček
většinou je to příjemné a krásné ![]()