Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky
Myslím, že je normální, že někdy mimi kope méně a někdy více. A taky je to třeba tím, že to tolik nevnímáš při rozhozeném režimu. Údajně je v pořádku, když cítíš alespoň 1O pohybů denně. Já to tedy nepočítám, ale teď ke konci těhu se mi taky zdá, že mimčo kope méně. Podle mě je důležité, že vůbec kope ![]()
Ahoj holky
Někde jsem četla,že po sladkém je mimi víc aktivní a u mě to tak fakt je ![]()
ahojky, začínám 35 týden a taky mám dny, kdy cítím pohyby třeba jen dvakrát třikrát denně. dnes třeba malá naopak kopká skoro celý den. ptala jsem se na to u dr. a je to prý normální a v pořádku. přikláním se k názoru, že je důležité, že se mimi hýbe, něco jiného by bylo, když bys necítila vůbec pohyby.
naštěstí se od rána zase hýbe víc
ale byla jsem docela vystrašená ptž Domča je dost aktivní, ale o těch 10 pohybech za den jsem taky slyšela to zatim splňujeme ![]()
smajlicek90 píše:
naštěstí se od rána zase hýbe vícale byla jsem docela vystrašená ptž Domča je dost aktivní, ale o těch 10 pohybech za den jsem taky slyšela to zatim splňujeme
tak vidis..vsechno bude dobre,neboj
) uzivej si tehu a nestresuj se zbytecne
![]()
tak teď mi to Domča vrací
dostávám pěkný kopance takže je stopro v pořádku ![]()
smajlicek90 píše:
tak teď mi to Domča vracídostávám pěkný kopance takže je stopro v pořádku
Ahoj, chci se zeptat jestly to ma naka z vas. Sem ve 34tt a mala casto dost brutalne kope. Kdyz sedim nebo lezim tak se mi hejbe cely bricho a delaj se mi tam hrozny kopce, spis sem slysela ze se pohyby maji ustalit nez zesilovat. Dekuji za vase nazory..:-)
Chtěla bych obnovit diskuzi, jsem ve 34.tt a necítím skoro žádné pohyby. Maximálně jednou denně takový lehký zavibrování. Včera jsem šla k dr. ta mě natočila a všechno v pohodě. Ale sono mi nedělala. Mam trochu strach aby mimču něco nebylo ikdyž má srdíčko v pořádku…Asi jen blbnu. Ale ráda bych věděla, jestli měl někdo něco podobnýho ![]()
Jasně
Na tom konci už jsem se musela kolikrát docela soustředit, abych malou cítila, jak někdo popisuje, že měl v bříšku mimino fotbalistu, tak to já vůbec neznala…A jaký je dneska malá raubíř ![]()
Já teda malou cítila pořád, narodila se 2530g v termínu - takže tam asi měla místo až do porodu. Dodnes si živě pamatuju ty kopance do žeber a dloubani rukou do močáku
Pokud cítíš miminko míň pořád a je v pořádku, tak se prostě míň hýbe, případně na to nejsi tak citlivá
Neboj
Pokud by se ale frekvence pohybu změnila během dne nějak zásadně (vůbec žádné pohyby, nebo naopak šílené mrskání), mohlo by mít miminko nějaký problém a je lepší zajet na kontrolu. Nikdo ti nic vyčítat nebude
Přeju ať vše dobře dopadne a hezký porod ![]()
Také jsem malou cítila až do konce, hodně jsem to kontrolovala a bála se, jakmile se dlouho nehýbala, je pravda, že ke konci těch pohybů bylo méně, ale vzpomínám si přesně, jak jsem plašila
pravděpodobně to je v pořádku, ale kdyby ti to nedalo, klidně na kontrolu zajeď ![]()
Děkuju holky
jen jsem chtěla vědět, že v tom takhle nejsem sama
tak snad to bude v pohodě. Už je to dlouhý ![]()
@Wespery1 prcek se hybal celé těhotenství minimálně, první pohyby jsem ucítila až po 23tt, ale pravidelně ráno a večer měl škytavku, jinak pohyby jsem cítila opravdu málo… Jen co vykoukl na svět, dává o sobě pěkně znát, křičí, hulaka, povídá, boucha do věcí které dělají zvuky… ![]()
Oni tam už ke konci mají i míň místa jak sílí. Asi máš mimčo kliďase a pohodare ![]()
Ale pro klid duše si můžeš zajet na pohotovost, oni jsou na takové případy zvyklí, a ty budeš zase o něco klidnější, tsk ať vše dobře dopadne ![]()