Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Prosím má cenu se u půjčky 40tisíc si platit pojistku která je buď 6,5 %nebo 9,5% ta pro případ ztráty i práce a to měsíčně? Musím si vzít půjčku bohužel ale vybírám kontokorent každý měsíc musím splatit opravu auta a nechci jít na kreditku kde je vyšší úrok. Prostě musím. Má banka mne sama nabízí Era neúčelovou půjčku ze začátku jsem to odmítala ale vidím to jako nejlepší řešení než každý měsíc být v mínusu. Tu půjčku si beru u své banky kde mám 10let účet. Ještě zvažuji Home kredit ten tvrdí že je nejlevnější ale myslím že je výhodnější když to jde si půjčit u své banky. v pátek mne mají z banky volat, prosím na co se mám přesně zeptat. mám práci + brigádu musím to zvládnout nemůžu přemýšlet že né…
Na poště úřednice byla nevrlá a sama v tom měla guláš. Bohužel úroková sazba je 16%ročně u Ery i když na jejích stránkách píší 9,9%.Chtěla bych splácet 1500-2000kč měsíčně nedokáži to rychle spočítat. prosím poraďte. Dík G.
Pečlivě si prostudujte podmínky smlouvy. Především u bodu ztráty zaměstnání. Podmínky bývají jasně určené, málokdy výhodné.
No, při 2000 měsíčně bys splácela 20 měsíců, při 1500 by to bylo 27 měsíců.
6,5% z 1500 je 97,50 Kč
9,5 % z 1500 je 142,50 Kč
Hlavně si velmi pečlivě přečti pojistné podmínky, pojistka proti ztrátě práce se většinou na řadu celkem normálních věcí nevztahuje (třeba na rozvázání PP dohodou a tak).
Je to naprosto zbytečné platit. podmínky plnění z pojistky jsou vždy velice přísné, takže je to opravdu zbytečné. a ta půjčka není zase tak veliká.
Šly byste do půjčky přes Home kredit nebo mám vzít Eru? Smutné je že všichni z toho mají provize a tak vám lžou a tvrdí že zrovna oni jsou nejvýhodnější.