Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
proč zakládáš tolik diskuzí? je jedno co si o tom myslíme, pes i dítě se tak již jmenují, není co řešit, leda, že bys dceru přejmenovala, pokud ti to vadí tak moc…
Fakt obří problém hoden takové diskuze. Vždyť je to jedno, ne? Tvojí dceři to přeci nic neudělá a na úrovni toho psa skutečně nebude. Tak blbí lidi opravdu nejsou.
Dneska jsem u vody potkala asi padesátikilovou Amálku, rasu si netroufám odhadnout - takže taky mořnost.
Kdybyste jim vy rekli planovane jmeno a oni tak pak pojmenovali psa, pochopila bych tve nastvani.
Oni ho ale pojmenovali prvni, vase dite se jeste nenarodilo.
Ja bych asi o zmene uvazovala, pokud bych mela zalozni. Pokud ne, neresila bych, ale pozdeji to muze vadit mozna te dceri, pokud budete vedle sebe zit dalsich 20 let
Holky me by nenapadlo dat Saru, Baru, Stelu pro psa. Ja mela Arona a Kofi-pac prvni co sezrala z utulku Doma byla kofila. Ale je fakt, ze znam pitbullku Baru.Ale jinak Frea, Deron, Kasta, Aramis, Argon a znam i dobreho stareho Puntu ![]()
@svycarka lidsky jmena se davaji naprosto bezne…sousedi maji jezevciky Agatu a Beatu. Dalsi boxera Tomase. Znam milion fen, ktery jsou Tereza. Sara, Bara tech je tu taky dost. My meli Huberta, Olivera, Oldu ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,zajimal by me vas nazor & jak byste se citili v dane situaci. Treba prehanim. Bydlime v dome, se zahradou, nemame plot. Mame psy. Hned vedle nas je dalsi rodinny dum, tesne nalepeny na nas. Kdyz jsem otehotnela, nastehoval se tam par. Pozdeji jsme se sblizili a zacali se navstevovat a pratelit. Kdyz jsem byla v osmem mesici tehotenstvi, sla jsem na prochazku a kolem nohou se mi zacalo tulit roztomile stenatko. Rikam, je, mate noveho pejska? A sousedka ano a jmenuje se ***. Rikam oh, tak se bude jmenovat nase dcera! Pred porodem se me pak jeste zeptala, zdali nasi dceru tak stale pojmenujeme…samozrejme, proc by ne?
Nicmene, rikali jsme si s muzem, ze o nic nejde a vadit nam to nebude.. to bylo v zime. Ted je leto, vsichni jsme porad venku na posezeni, nasi psi si spolu hraji, litaji, a ja neustale kazdy den slysim jak jmenem moji dcery rve na psa
. Ze zacatku mne to nevadilo, ale ted na to zacinam byt alergicka. Docela mne to i mrzi, proste mne prijde, jako by moje mala byla na urovni psa, nevim jak to popsat..Ona treba vola na jejiho pritele, *** se vyvencila, muzes jit sebrat *** hovno? HOrsi je to v tom, ze jsme si s nimi opravdu blizci a travime s nimi spoustu casu - a jejich pes je pro ne jako dite. Muj pritel treba rika, ze kdyby byl na jejich miste, treba by tehdy vybral pro psa jine jmeno
CO si o tom myslite?
No pochopila jsem to tak, ze jste jim jmeno dcery rekli az kdyz uz tak pojmenovali psa.. V tom pripade bych to neresila, nebo teda dala jiny jmeno..
Pokud by vedeli uz od zacatku tehotenstvi ze kdyz to bude holcicka bude se jmenovat treba Ela, a oni pak pojmenovali psa Ela tak to uz by mi asi divny prislo a vadilo by mi to..
Ahoj. Vzpomněla jsem si na příběh Iveta Bartošová a Ladislav Štaidl.
(A absolutně nechápu, proč se mi takové krávoviny vybavují
Story je to staré víc než 20 let.)
Ve zkratce - Iveta a Ladislav zplodili syna Artura. A poté měli dost drsný rozchod. Štaidl si našel milenku (díkybohu její jméno si už nepamatuju
) No a k pointě. Ona si koupila psa a pojmenovala ho - jak jinak - Artur. Hrozné halóóó a bulvár si na tom brutálně smlsnul.
Tak si říkám, že ten Váš příběh, ještě nemá to pořádné grády. ![]()
Tak jim řekni, že ti to pripadne dodatečně blbě, že za to nikdo nemůže, protože oni si to jméno vybrali jako první a vám to zprvu nepřišlo jako problém, proto jste nedali jiné, a že by bylo fajn, kdyby mohli na psa volat malinko jinak například. A pokud na to nemáš, tak si holt musíš zvyknout, oni pojmenovali první…
@Anonymní píše:
Ahoj,zajimal by me vas nazor & jak byste se citili v dane situaci. Treba prehanim. Bydlime v dome, se zahradou, nemame plot. Mame psy. Hned vedle nas je dalsi rodinny dum, tesne nalepeny na nas. Kdyz jsem otehotnela, nastehoval se tam par. Pozdeji jsme se sblizili a zacali se navstevovat a pratelit. Kdyz jsem byla v osmem mesici tehotenstvi, sla jsem na prochazku a kolem nohou se mi zacalo tulit roztomile stenatko. Rikam, je, mate noveho pejska? A sousedka ano a jmenuje se ***. Rikam oh, tak se bude jmenovat nase dcera! Pred porodem se me pak jeste zeptala, zdali nasi dceru tak stale pojmenujeme…samozrejme, proc by ne?
Nicmene, rikali jsme si s muzem, ze o nic nejde a vadit nam to nebude.. to bylo v zime. Ted je leto, vsichni jsme porad venku na posezeni, nasi psi si spolu hraji, litaji, a ja neustale kazdy den slysim jak jmenem moji dcery rve na psa
. Ze zacatku mne to nevadilo, ale ted na to zacinam byt alergicka. Docela mne to i mrzi, proste mne prijde, jako by moje mala byla na urovni psa, nevim jak to popsat..Ona treba vola na jejiho pritele, *** se vyvencila, muzes jit sebrat *** hovno? HOrsi je to v tom, ze jsme si s nimi opravdu blizci a travime s nimi spoustu casu - a jejich pes je pro ne jako dite. Muj pritel treba rika, ze kdyby byl na jejich miste, treba by tehdy vybral pro psa jine jmeno
CO si o tom myslite?
Tak vedela si ze to nastane nez si se pro jmeno rozhodla.. takze si s tim musela pocitat ne? ![]()
Je to blby no, sama nevim, jak bych se k tomu postavila
Ale sousedi nemusite byt vecne, treba se za dva roky odstehuji, nebo vy, nebo psa srazi auto a budes litovat, ze jsi nedalo jmeno, co se ti libilo ![]()
@Anonymní píše:
@JogrrA myslis, ze jsem diskuzi pridala trikrat zamerne? Nejaky problem na emiminu..
Jooo, to bude ono
proto se to pokazdy jmenuje jinak.
Modli se, at si sousedi neporidi kravicku a nedaji ji stejne jmeno, jako mas Ty ![]()
Příspěvek upraven 14.07.18 v 20:50