Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ještě mě napadlo, že bral nejmíň 10 let Sabril a Depakin na Epi, Ale s těmi přestal zhruba před 5 lety.
@Natyna píše:
Ještě mě napadlo, že bral nejmíň 10 let Sabril a Depakin na Epi, Ale s těmi přestal zhruba před 5 lety.
U Depakinu je trombocytopenie řazená mezi časté nežádoucí účinky. Ale jak to přetrvává po vysazení nemám tucha. Jdu googlit.
Ale snad mu někdo během těch 10 let a případně během těch 5ti et po vysazení děkdo už KO dělal, ne?
Tak jsem vygooglila:…může vyskytnout leukopenie a trombocytopenie, která mnohdy ustoupí i při stávající medikaci, ale vždy po vysazení valproátu…
To určitě, ale mám takový pocit, že mu dr. vždy hlídala hlavně jaterní testy a hladinu léků. A pravda je, že po tom, co si užil doktorů od mala, možná hodně dlouho na krvi nebyl. Až to letošní jaro a to měl už nízké.
Tak ještě před návštěvou hematologa zavolej dětské a PL a vylámej z nch dřívější hodnoty.
Má být ráno v 7 hodin na hemato, tak to už nestihnu, ale ještě s ním budu mluvit, tak mu připomenu, ať vyjmenuje všechny léky, který dlouhodobě bral. Tak to snad paní dr. bude vědět, že je to možné a když bude potřeba, tak to seženeme na další návštěvu.