Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Předepsal ti lékař Utrogestan nebo jinou formu progesteronu?
A copak on Ti bral krev a měřil hladinu progesteronu? Spíš Ti řekl, že můžeš špinit z důvodu nízké hladiny progesteronu, to může zapříčinit potrat, proto se nasazuje výše zmíněný lék. Ale důvodu špinění, krvácení v těhotenství je více, ten progesteron je podle mě přeceňovaný..
Vidím to jako @Catalinn. U mě tedy Utrogestan skutečně pomohl udržet těhotenství, přirozeně se mi progesteron téměř netvořil. Ale většinou je příčina krvácení jiná. Ovšem Utrogestanem se nic nezkazí. A často žena krvácí, a přesto nepotratí.
Áno brali mi krv hneď mi pichli injekciu a nasadili progesterón potom krvácanie hneď prestalo, ale aj tak mám obavy
@Anonymní píše: Více
Tak to by ten progesteron měl pomoct. Mně pomohl. Držím palce!
A môžem sa prosím opýtať či ste tiež krvácala v tehotenstve?
@Anonymní píše: Více
V prvním ne. Ale já jsem ten Utrogestan brala od 11. dne cyklu, kdy jsem ještě netušila, že 10. den cyklu došlo k oplodnění. Pak jsem teda měla asi 4 dny pauzu, protože mě nenapadlo, že by se po více než 5 letech mohlo zadařit. Takže jsem ani nepomyslela na těhotenský test. Utrogestan jsem znovu nasadila po pozitivním těhotenském testu.
V druhém těhotenství jsem špinila od 4. tt dle MS (ještě před očekávanou MS, ale věděla jsem, že jsme těhotná podle příznaků, nakonec se ukázalo, že těhotenství je o týden starší než dle MS). Bylo to tehdy mezi Vánocemi a Silvestrem, takže moje lékařka měla volno a na pohotovosti se mi vysmáli, že mám asi biochemické těhotenství, že nechápou, proč testuju před MS (i když jsem říkala, že jsem prostě měla příznaky a fakt ne vsugerované), že Utorgestan mi nepředepíšou a v lednu si mám zajít za svojí gynekoložkou. Lékařka mi tedy Utrogestan předepsala až po termínu MS, to už bylo špinění silnější, skoro by se dalo říct, že to bylo krvácení. Po jeho nasazení se zmírnilo, ale trochu jsem špinila až do myslím 8. tt. Pak jsem začala krvácet v 17. tt, příčina opakovaně nezjištěna. Trvalo to až do 21. tt, kdy mi částečně odtekla plodová voda. Ale dírka v plodových obalech se naštěstí zacelila, plodová voda se doplnila. A od té doby jsem již nekrvácela ani nešpinila. Rodila jsem 39 + 0.
Mám potvrdené tehotenstvo, ale začala som krvácať, podľa slov mi klesol progesterón máte s tým niekto skúsenosti a čo to môže znamenať? Ďakujem