Pokračovací mléko, když odmítá vodu i čaj?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1671
9.12.15 12:43

@Raddkka Um se nikdy nedělá slabší a tím, že mu ho dáváš po pár lžičkách zapíjet UM mu akorát děláš pekný zlozvyk :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
9.12.15 12:45

@Raddkka Tak mu to UM můžeš dát rovnou těch brambor a udělat mu kaši. A já osobně bych do dítěte mladšího 6m necpala jiné než počáteční UM. Mám sice až to čtvrté dítě od 5m na UM, ale na pokračovací jsme přešli až v době, kdy začínala s příkrmem. A nerozumím tomu, že mu jedničkové UM nestačilo. Kolik toho vypil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
9.12.15 12:46

@MisaHanuska Hlavne když se podíváš na složení dvojka je fakt slabší, jinak máš naprostou pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
9.12.15 12:48

A jen pro info, třeba na UM co pije malá (německá Bebivita) je přímo na č.2 napsáno, že není vhodné pro počáteční výživu do 6m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
9.12.15 12:48

@MisaHanuska Jde o to že on to nepolkne ani se zamíchaným mlékem. Má toho plnou pusu a teče mu to ven než to zapije. Pil snad každé dvě hodiny 150ml. V čerstvých 5 měsících má přes 9kg. UM 2 vypije samotné 120ml a stačí. Od narození přibíral přes kilo měsíčně. Teď konečně za měsíc co má příkrmy a UM2 „jen“ půl kila a to přes den víc spí a je celkově klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
9.12.15 12:49

@Raddkka Jen to prosím neraď někomu dál, není to tak správné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
9.12.15 12:52

@Lucie66 Příkrmy od 4 měsíců a přechod na mléko 2 není nic neobvyklého. Na krabici vždy je od 6m, dříve při zvýšených nárocích. Ptala jsem se dvou lékařek a je to zcela normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
9.12.15 12:54

Naše expediatra nám taky říkala, že pokračovací UM je k příkrmům, bez ohledu na to, jestli se začíná ve 4., 5. nebo 6.měsíci. Ale spíš to na mě působí, že to nikdo pořádně neví, zároveň si každý najde vlastní výklad, který prezentuje jako ten nej s opovržením k ostatním. Vzhledem k tomu, že jsou tak velké rozdíly v přikrmování ohledně toho, v jakém věku a čím (a přesto jsou děti správně rostlé a zdravé), tak tohle bych brala jako kosmetickou vadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11418
9.12.15 13:08

Taky jsme s prikrmy ve 4 mes. presli na pokracovaci um na radu doktorky. Dokonce kdyz mi mala vypila těsně pred 4.mes.vecer 230ml um c.1,bylo nam dovoleno dávat vecer um 2.A nevím jestli je 2 slabší, ale pomohlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.12.15 13:11
@Dobbyna píše:
Ahoj, a z čeho mu tu vodu nabízíš? U nás to šlo taky pomalu, pomohl jiný hrneček ;-) dávala jsem řidší příkrmy a přesnídávky, v tom je schovaná spousta vody… A časem se pít naučí;-) navíc mám pocit, že v zimě mimča ani nemají moc velkou potřebu pít…

Ahoj, nejdřív jsem zkoušela lahvičku stejnou jako na mléko. Pak začátečnický hrneček s oušky. Ale pak jsem zkusila, jak se z toho pije a zjistila jsem, že i já mám problém z toho hrníčku něco vysát. Vyzkouším teda ještě hrneček bez ničeho, jako pro dospěláka.
Jinak jsem zkoušela i čaje i slazené, vodu. Ale nasaje jednou a jakmile zjistí, že z toho neteče mléko, tak okamžite zašpuntuje pusu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11418
9.12.15 13:12

A jinak k dotazu.Um 2 se nemusí pít jen 3× denně. Jde o celkove vypite množství. Takze jestli sni malý málo prikrmu, muzes mu udělat ke svacince menší dávku um, ale nesmí vypít celkove moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.12.15 13:16
@MisaHanuska píše:
Mám téměř stejně starou dceru. Na pokračovacím mléce je od 6m a má ho jen ráno a potom občas večer. Vodu má v Avent hrnečku, ale moc jí nevypije. Ale vodu má v příkrmech, jak ovocných, tak i masozeleninových. Když jí vařím jablíčka, tak tu vodu musím kolikrát i odlévat, kolik jí tam je. Takže buď klidná, žízeň mít určitě nebude.

Ahoj, mohla bych se tě zeptat, jak potom vypadá váš denní jídelníček? Příkrmy dlabe, ale třeba si vůbec nedokážu představit, co mu nabídnu v noci, budí se dvakrát za noc a vypije 180ml UM. V noci je vlastně nejvíc hladovej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.12.15 13:18
@jita22 píše:
A jinak k dotazu.Um 2 se nemusí pít jen 3× denně. Jde o celkove vypite množství. Takze jestli sni malý málo prikrmu, muzes mu udělat ke svacince menší dávku um, ale nesmí vypít celkove moc.

No to by pak dávalo smysl. Pokud to tak opravdu je a na obalu se píše až 180ml 3× denně. Tak už je to mlíka docela dostatečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11418
9.12.15 13:36

A my měli na vodu ze zacatku lahev s dudlikem, ale jiny tvar dudliku nez na mleko-vic obyčejný. Caje jim taky nechutnaly.Ze začátku i te vody pily minimálně, ale my to mely na jaře a v lete se rozpily. Dávala jsem jim většinou do kočárku, ze je to i zabavilo.Ale to v zimě moc nejde, jedine nejaky teplý cajik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
9.12.15 13:43
@Lucie66 píše:
@Raddkka Um se nikdy nedělá slabší a tím, že mu ho dáváš po pár lžičkách zapíjet UM mu akorát děláš pekný zlozvyk :nevim:

S tímto souhlasím, to dítě musí být hrozně zmatené jak má vlastně jíst. Pokud není schopno jíst ze lžičky, tak bych s příkrmy počkala. I u nekojených deti se začíná až je dítko připravené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí