Polévky pro dítě? Poradíte ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Polévky pro dítě? Poradíte ?
Ahoj všem ![]()
Chtěla bych vás poprosit o radu chtěla bych své holčičce (9 měsíců) dávat polévky ale nikde jsem nenašla jaké a recepty atd
dáváme už skoro všechny jídlo zkoušíme nové ale rýže nám nechutná zkoušela jsem rýžovou polévku ale tu nechce tak bych chtěla zkusit jiné polévky. Byla by tu nějaká dobrá duše a poradila mi? Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak klasika vývary s nudlemi a zeleninou. Nebo jakoukoliv zeleninou polévku rozmixovanou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Různé zeleninové, teď je sezóna, dá se sehnat ze zahrádek čerstvé vytažená zelenina a podle toho, jakou budeš mít, tak takovou polévku uděláš. Pokud má dítě rádo hustou polévku, tak ji můžeš zahustít čímkoliv, co máš po ruce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prostěe uděláš normální polívku…akorát vynechas sůl případně výrazně koření jako pepř, chilli apod…u nás hodně oblíbené byly klasické zeleninové krémy: hrášková, dýňová, brokolicová. Ale třeba i jen zeleninová s rozkvedlanym vajíčkem, nebo pak klasika kuřecí a hovězí vývar se zeleninou a nudlema…a když jsme byli u tchýně tak i s játrovými knedlíčky…☺️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vývary s nudlemi. Na tom není nic těžkého, vždycky se tam přidá jiná zavařka(noky, drobení, písmenka, tarhoňa…aa) vaječná polévky. Bramboračka nezahustěná, polévka s červené čočky a uzeným vývarem. Brokolicová, květáková, dýňová. Všechno je to v podstatě vývar a zelenina co se rozmixuje nebo nakrájí na drobno. Dělám i polévku z pečené mrkve, ta je moc dobrá náhrada daňové.
Já nevím polívky jsou to nejjednodušší jídlo co se dá udělat téměř ze všeho
. Tam se člověk může vyřadit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Atisia uzený vývar není pro takové malé mimčo vůbec vhodný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všemožné zeleninové jednodruhové (dýňová, květáková, mrkvová, brokolicová, hrášková, pozdějí pórková, kedlubnová…), směskové (bramboračka bez hub, z kořenové zeleniny, jarní…), z červené čočky, kmínová…, vývary, gulášová z libového masa (jen lehce ochucená paprikou)
střídat se dají různé zavářky - nudle, těstoviny, červená čočka, ovesné vločky, chinoa, krupice, kuskus, rozkvedlané vajíčko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sovička 00 Já už si nepamatuju v kterém přesně věku, ale na másle jsem osmahla nastrouhanou kořenovou zeleninu, nechala trošku pustit šťávu, zasypala kmínem nebo anýzem nebo fenyklem. Podlila vodou a rozmixovala, když byli kluci větší, tak jsem zavařila rozkvedlané vejce - nevím, od kolika měsíců teď děti smějí vejce.
Dýňová polévka - povařit dýni(možno předtím upéct), rozmixovat a přidat najemno nakrájené brambory. Můžeš k dýni přidat mrkev a část brambor třeba pomixovat, čímž se ti polévka snadno zahustí. Opět koření, které pomáhá proti nadýmání. Až bude větší, můžeš přidat rostlinou smetanu
Stejně jako dýňovou uděláš i brokolicovou, květákovou.
No a nebo klasický, dlouho tažený vývar.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sovička 00 Já jsem prostě vzala jakoukoliv zeleninu, nejlépe s bramborou na zahuštění, a rozmixovala v zeleninovém vývaru
K tomu bylinky a bylo. Nejoblíbenější byla dýňová, řepná se zakysanou smetanou a koprem, houbová, květáková, pórková.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enli píše: Více
Uzený vývar není žádné terno ani pro dospělého, natož pro kojence.
Je moc slaný a jsou v něm hezky vylouhované všechny ty karcinogenní látky, které vznikají při uzení. Plus dusitany z naloženého masa. Miminu bych to opravdu nedala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enli píše: Více
Protože v tom vyvařuješ všechny ty karcinogeny, co vznikají z uzení. Sůl už je jenom taková třešnička na dortu. Nic pro děti a vlastně ani pro dospělé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru @mado děkuji za odpověď já už mimino nemám ani jsem mým dětem nedávala, protože ji nemám sama ráda
jen mě zajímalo proč se to nedoporučuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit