Polévky pro dítě? Poradíte ?

370
16.10.24 19:21

Polévky pro dítě? Poradíte ?

Ahoj všem :mavam:
Chtěla bych vás poprosit o radu chtěla bych své holčičce (9 měsíců) dávat polévky ale nikde jsem nenašla jaké a recepty atd :jazyk: dáváme už skoro všechny jídlo zkoušíme nové ale rýže nám nechutná zkoušela jsem rýžovou polévku ale tu nechce tak bych chtěla zkusit jiné polévky. Byla by tu nějaká dobrá duše a poradila mi? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35721
16.10.24 19:23

Tak klasika vývary s nudlemi a zeleninou. Nebo jakoukoliv zeleninou polévku rozmixovanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21806
16.10.24 19:24

Různé zeleninové, teď je sezóna, dá se sehnat ze zahrádek čerstvé vytažená zelenina a podle toho, jakou budeš mít, tak takovou polévku uděláš. Pokud má dítě rádo hustou polévku, tak ji můžeš zahustít čímkoliv, co máš po ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11812
16.10.24 19:25

Prostěe uděláš normální polívku…akorát vynechas sůl případně výrazně koření jako pepř, chilli apod…u nás hodně oblíbené byly klasické zeleninové krémy: hrášková, dýňová, brokolicová. Ale třeba i jen zeleninová s rozkvedlanym vajíčkem, nebo pak klasika kuřecí a hovězí vývar se zeleninou a nudlema…a když jsme byli u tchýně tak i s játrovými knedlíčky…☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
16.10.24 19:35

Vývary s nudlemi. Na tom není nic těžkého, vždycky se tam přidá jiná zavařka(noky, drobení, písmenka, tarhoňa…aa) vaječná polévky. Bramboračka nezahustěná, polévka s červené čočky a uzeným vývarem. Brokolicová, květáková, dýňová. Všechno je to v podstatě vývar a zelenina co se rozmixuje nebo nakrájí na drobno. Dělám i polévku z pečené mrkve, ta je moc dobrá náhrada daňové.
Já nevím polívky jsou to nejjednodušší jídlo co se dá udělat téměř ze všeho :nevim:. Tam se člověk může vyřadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21806
16.10.24 19:37

@Atisia uzený vývar není pro takové malé mimčo vůbec vhodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
16.10.24 19:40

Všemožné zeleninové jednodruhové (dýňová, květáková, mrkvová, brokolicová, hrášková, pozdějí pórková, kedlubnová…), směskové (bramboračka bez hub, z kořenové zeleniny, jarní…), z červené čočky, kmínová…, vývary, gulášová z libového masa (jen lehce ochucená paprikou)
střídat se dají různé zavářky - nudle, těstoviny, červená čočka, ovesné vločky, chinoa, krupice, kuskus, rozkvedlané vajíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8453
16.10.24 19:44

Nikde jsi nenašla recepty na polevky pro dětmi jo?? :lol: Aha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
16.10.24 20:03

@Sovička 00 Já už si nepamatuju v kterém přesně věku, ale na másle jsem osmahla nastrouhanou kořenovou zeleninu, nechala trošku pustit šťávu, zasypala kmínem nebo anýzem nebo fenyklem. Podlila vodou a rozmixovala, když byli kluci větší, tak jsem zavařila rozkvedlané vejce - nevím, od kolika měsíců teď děti smějí vejce.
Dýňová polévka - povařit dýni(možno předtím upéct), rozmixovat a přidat najemno nakrájené brambory. Můžeš k dýni přidat mrkev a část brambor třeba pomixovat, čímž se ti polévka snadno zahustí. Opět koření, které pomáhá proti nadýmání. Až bude větší, můžeš přidat rostlinou smetanu
Stejně jako dýňovou uděláš i brokolicovou, květákovou.
No a nebo klasický, dlouho tažený vývar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
16.10.24 20:44

@mado proč není uzený vývar vhodný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
16.10.24 20:51
@Enli píše: Více

Kvůli soli/rychlosoli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
16.10.24 20:54

@Sovička 00 Já jsem prostě vzala jakoukoliv zeleninu, nejlépe s bramborou na zahuštění, a rozmixovala v zeleninovém vývaru :) K tomu bylinky a bylo. Nejoblíbenější byla dýňová, řepná se zakysanou smetanou a koprem, houbová, květáková, pórková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
16.10.24 20:56

Uzený vývar není žádné terno ani pro dospělého, natož pro kojence.
Je moc slaný a jsou v něm hezky vylouhované všechny ty karcinogenní látky, které vznikají při uzení. Plus dusitany z naloženého masa. Miminu bych to opravdu nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21806
16.10.24 21:03

Protože v tom vyvařuješ všechny ty karcinogeny, co vznikají z uzení. Sůl už je jenom taková třešnička na dortu. Nic pro děti a vlastně ani pro dospělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
16.10.24 21:39

@Jahru @mado děkuji za odpověď já už mimino nemám ani jsem mým dětem nedávala, protože ji nemám sama ráda :lol: jen mě zajímalo proč se to nedoporučuje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí