Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
jojojo.
střádá se tam sajrajt ze vzduchu, sajrajt z masa, ze zeleniny.
Takže mi nezbyde než přestěhovat se na ekofarmu a doufat, že se tam moje zvířátka nenadýchají škodlivin…
a nebo studenej hadr na hlavu - to pomáhá nejlíp.
Oluscha píše:
No my jsme už na přikrmech od 4 měsíce,takže něco už máme odzkoušené,jen nakou tu polívčičku ještě ne,ani právě nevím jak na ní no
Nevím, co si představuješ pod pojmem polívčička, ale já dávala holkám cca od pěti měsíců klasický miminkovský blivajz - mixovanou masozeleninu s troškou másla (někdo dává olivový olej). Jako první mrkev, 15 minut podusit, tyčákem namixovat, přidat máslo a šup do pusy.
Pak jsem postupně přidávala brambor, brokolici, květák, řepu… Po cca měsíci i maso nebo žloutek, pak další druhy zeleniny. S věkem jsem mixovala čím dál nepořádněji, pak jsem už jen mačkala a po prvním roce jsem začala postupně dávat normální stravu - málo solenou, nekořeněnou.
Měla jsem malý kastrůlek, vše jsem postupně přihazovala - maso jsem vařila 20 minut, řepu, mrkev, brambory 15 minut, květák, hrášek, kukuřici 10 minut, brokolici, žloutek 5 minutek… Mixovala jsem i s vývarovou vodou. Bylo to rychlé, snadné, skoro bezpracné…
Ja jsem zeleninu nevarila ve vode, ale v pare.
Duvody: 1. zachova si mnohem vice vitaminu 2. je to rychlejsi .
( Pouzivala jsem obycejny paracek na knedliky, vsechno se uvarilo driv nez se stacila vyparit voda)
Nekdy jsem na zredeni pridala lzici prevar.vody, vyvaru (bio - zdalo se mi, ze to za to stoji), nekdy nebylo potreba nic (napr cuketa, rajcata jsou plne vody) a rozmixovala. Babeta
Zlatuško , nechceš si založit nějakou diskuzi, kde by si mohly popovídat maminky, co nemají rády příručky a dnešní dobu, ve které se příliš moc věcí řeší? Nemusela by ses tu rozčilovat a ten, kdo tu hledá radu by nemusel zbytečně louskat tvoje příspěvky.
Polívky jsem dělala přesně jako Lesina, maso jsem střídala krůtu, kuře, jehněčí, telecí, králíka.
Anonymni píše:
Ja jsem zeleninu nevarila ve vode, ale v pare.
Duvody: 1. zachova si mnohem vice vitaminu 2. je to rychlejsi .
( Pouzivala jsem obycejny paracek na knedliky, vsechno se uvarilo driv nez se stacila vyparit voda)
Nekdy jsem na zredeni pridala lzici prevar.vody, vyvaru (bio - zdalo se mi, ze to za to stoji), nekdy nebylo potreba nic (napr cuketa, rajcata jsou plne vody) a rozmixovala. Babeta
Vidíš, to je taky fakt - dávala jsem málo vody, takže pod vodou bylo jen maso a mrkev s brambory, ostatní zelenina byla na nich, ale ne pod vodou. Takže se vlastně taky dělala v páře.
L.
My jsme začínali s příkrmy později,ale také spíš klasika mrkev+brambor,prostě takové husté zeleniné kaše,ono stejně toho moc nesní,aspoň pro začátek,jsou sice určitě vyjímky.Polévky jsem začala dělat,až když jsme po roce začali solit,tak už jsem vařila polévku a druhý chod.Na začátek mi příkde ta polévka na krmení mimča moc řídká,ale to už tady někdo psal.
JUDYCUM -
O. K. - PŘÍŠTĚ NEBUDU PŘISPÍVAT.
Ovšem:
to upozornění, že kuřecí vývar MŮŽE způsobit zduření prsních žlázek - nezlob se na mě Judycum - jako ANO, MŮŽE, ale to může způsobit fakticky i samotné kojení (spousta čerstvých novorozenců to má) - a tak sorry - to tedy potom napíšu „kojte jen ve dnech, kdy máte nízkou hladinu ženského hormonu“ - nebo jak??
Snažila jsem se to nejdřív hodit do vtipu s tou Dolly Buster, ale prostě nezlob se na mě - poslední dobou mi to tady na emiminu připadá NAČUŘENÉ, Ty mě automaticky zařadíš do nějaké imaginární skupiny matek, které snad nerespektují poslední výzkum nebo co?
To proto, že jsem toto uvedla v diskuzi, kde se jistý okruh matek hádal s jistou erditou?
Tak dík…
víš co? kuřecí vývar doma jíme a jedinej, komu z toho možná snad duřej prsa, jsem já - ale spíš to mám z toho, že jsem prostě přelezla třicítku.
Beru to jako že se rozčiluju - páč teď jsem se ROZČÍILA DOOPRAVDY, chodím na emimino OBČAS - a dříve ještě to OBČAS znamenalo to, že se tady nedalo tak často narazit na hádací diskuze.
Poslední dobou se ale jistá jména příliš často objevují u hádacích diskuzí, a pokud člověk nepatří do žádaného okruhu, nedá se tady snad dejchat.
sorry ale to ze mě vylezlo.
A ad poslední varovací diskuze: Bacha abych ti neukousla ucho!
Zlatuško , zrovna jsem ti jinam napsala takový hezký příspěvek, a ty mi chceš ukousnout ucho? ![]()
Ten dojem, že je to tu načuřené je spíš daný tím, že se tu občas objeví kontroverzní diskuze a to občas nastalo právě teď, ale já chodím na emimino dlouhodobě pravidelně a je to tu jinak v klidu a moc fajn…
Já sice byla v oné kontroverzní diskuzi angažovaná, ale jestli máš chuť a čas, přečti si, co jsem psala, já jsem mírumilovná a do nikoho jsem nešila.
Ale k tématu…mě vůbec nevadí, že pijete vývar, já to dělám taky, nejsem žádný stravovací mág, čili nejde mi o tvůj názor, dokonce mám stejný.Ale pokud je tu diskuze o příkrmech, tak snad můžeš slušně a v klidu napsat, že to děláš jinak a proč, a je to v pohodě.Ale ty jsi zesměšňovala názor druhé strany a to opakovaně a zbytečně, konec konců, nikdo neví, jak to doopravdy je.Sama dělám řadu věcí v rozporu s trendem, pokud mi to tak velí můj zdravý rozum, a klidně to tu napíšu, ale nemám problém s tím, že někdo to vidí jinak.
Nebyla to rozhodně reakce na Erditinu diskuzi, vadilo mi, jak jsi reagovala tady, proto jsem to taky psala sem.
Tak doufám, že mezi námi dobrý, řada tvých názorů je mi sympatická. ![]()
hehe
(ále nezesměšňovala!! Ta Dolly Buster byl čistej nezaujate vtip - nevěříš? a pak jsem i přeci napsala, že jsem o tom kdysi četla - o tom zduření - ale čti dál - ty reakce jako že „nejde o to, co jde přežít“ - no to byla řeč o kuřecím vývaru????)
Judycum ![]()
asi jsme na sebe telepaticky napojeny!!
právě jsem Ti plodila odpověď bohužel tedy ne sem ale tam do té druhé…
HOLKA NEPUDEM SPOLU NA PIVO????!!!!!!!
![]()
Tak Tě posílam usmiřovací pusu, zakopávam před panelák válečnou sekeru a příště až Tě uvidim tak se neleknu, ju? pácek ![]()
hele ono totiž, když na dotaz „co do polívčičky“ napíšeš, že „kuřecí maso“, a ono se Ti na to poté, co se snažíš na to smířlivě (fakt jsem to tak psala!!) něco napsat, dostane odpovědi „nejde o to, co jde přežít“ - tak přeci už to snad vypadá, že snad tomu mimču chci dát k snídani kafe turka a do tý polívky mu chci nastrouhat slanej rohlík…
a já jsem jak debil všechny zá:,–(y dodržovala - nemysli
přééésně dle pani doktorky.
Lepek nevim kdy už, jogurt od 9. měsíce, tvaroh od roka - vše jsem dodržela a příště už asi nedodržim… (kromě toho tvarohu… to mam lufta)
jéžiš ale já už to nebudu dál hňoupat… šťouram se v zanícený ráně to nemá smysl.
Teď bych si daleko radši dala to pívo ![]()
No musím říct, že s tím vývarem už mi to přijde taky moc - to můžeme zrušit celou diskuzi o polévkách - z masa se vyvaří hormony a ze zeleniny dusičnany - takže vlastně žádná polévka není bezpečná a nemá cenu ji mimču ani sobě zkoušet dávat. A je to ![]()
My teda kuřecí vývar jíme hodně a drahému prsa ještě nerostou. Ani našim psům. Mně se v poslední době cosi zvětšily, ale přičítám to spíš kojení, než těm kuřatům - ale můžu se mýlit
![]()
Zlatuško , já to znova přečetla, no, patlat to už fakt nebudeme, nakonec zjistíme, že to vlastně vidíme stejně…
Já asi fakt byla pod vlivem té druhé diskuze, to mám z toho, že lezu kam nemám… ![]()
Jsem ráda, že je sekyra zakopaná, nechme ji tam a to pivo beru.
![]()
Doufám, že si to tu přečteš, sama mám z těch několika diskuzí takový guláš, že vlastně nevím, kde momentálně jsem. ![]()