Poloha KP a přetočení lékařem

1598
25.7.13 10:24

Poloha KP a přetočení lékařem

Ahoj holky, jsem ve 33.tt a malá je zadečkem dolů. Vím, že má ještě spoustu času se otočit. První dcera se otočila ve 36.tt. Chci rodit přirozeně, ale u KP mám velký strach. Tak by mě spíš zajímalo, zda dělají doktoři přetočení ručne normálně přes břicho. Budu rodit v Praze v Podolí. Máte s tím zkušenosti? Děkuju za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5924
25.7.13 10:26

Ahojky já měla dceru taky KP ale já jsem si jí nenechala přetočit, protože tam jsou rizika že by se něco mohlo stát…přeji štěstí aby vše dobře dopadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
25.7.13 10:26

Nemam zkusenost, jen muj nazor. Asi bych miminko nasilim do pretoceni nenutila. Podle me miminka k tomu maji duvod, treba kratka p. snura a pod. Ale ma jeste casu habadej na otocku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2907
25.7.13 10:32

Ahoj, já jsem 36 tt a prcek taky bohužel otočený. Včera jsem byla u porodní asistentky ( chodím k apolináři) a říkala že ta možnost toho přetočení lékařem je snad do 36+4 tt, což bych ještě stihla. Ale sama mi říkala, že nevím zda by do toho šla, já jsem taky proti a přítel je z toho šílený, že by se nám mohlo něco stát. Takže to asi necháme tak jak to je. Třeba si to ještě prcek rozmyslí, jak u mě tak u Tebe a nakonec budeme rodit normálně :srdce: A když ne, tak to tak má být :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
25.7.13 10:34

Nedělala bych to. Má ještě čas a pokud se nepřetočí možná e k tomu důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
25.7.13 10:35

Taky jsem měla malou KP rodila jsem 36+5 se souhlasem na císař…po zkušenostech mé mámy kdy jsem byla taky KP rodila normálně tehdy a narodila jsme se přidušená. Takže bych myslela na miminko. Nechala jsem si dát celkovou, ale dneska se dát i epidurál a tatínek je u porodu.Asi bych neriskovala, ale to je na každým a třeba se ještě otočí…říkají kočičí hřbety a svítit baterkou…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2907
25.7.13 10:38

@sjuzn1 Já cvičím no, ale myslím, že to nebude mít valný výsledek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
25.7.13 10:39

No kdyby to neslo, tak pujdu radeji na cisare. Mela bych strach. S tim pretocenim jsem myslela, ze je to v pohode, i kdyz jsem o tom slysela jen malo. Vse se pri tom kontroluje. Monitorem i utz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2907
25.7.13 10:40

@hmvpapir kontroluje to je pravda, ale i tak no. Zkus se ještě zeptat přímo u Vás oni ti to vysvětlí. U Apolináře mi to doktor vysvětlil a musela bych pak podepsat ještě prohlášení že do toho jdu i přes rizika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12918
25.7.13 10:45

Přetočení je horší možnost, než porod koncem pánevním.
Znám i někoho, kdo pokus o přetočení absolvoval a z hlediska porodu to nedopadlo dobře. Dítě muselo ven císařem a důvodem byl předčasný porod v okamžiku, kdy tělo nebylo připravené, takže se odmítlo otvírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
25.7.13 10:54

Odborně se to jmenuje „obrat zevními hmaty“ zkus si to vygooglit a najede ti určitě spousta diskuzí a zkušeností, třeba i od lékařů.

Osobně jsem rodila KP císařem, přirozeného jsem se bála a do obratu bych nešla, necítila jsem to jako správné rozhodnutí nutit dítě se otočit a jakkoli riskovat. Ať se rozhodneš jakkoli, tak hodně štěstí, ať je vše ok :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
25.7.13 10:57

Dcera byla KP až do plánovaného císaře. Rodil mě můj gyndař a současně přítel mého táty (odrodil mi obě děti), takže jsem to s ním už dopředu probrala. Šlo mi hlavně o zdraví miminka a ne o to, co chci já. Klasický porod KP je rizikový pro dítě, rizika tohoto způsobu porodu převyšují rizika císařského řezu. Také mi můj mudr nabídl přetočení (šance, že to vyjde, je tak 50%). Odmítla jsem to. Řekla jsem si, že toto neudělám, protože moje dítě má k této poloze nějaký důvod a já to násilně měnit nebudu. Klasicky jsem KP rodit nechtěla, měla jsem v rodině už před tím 2 porody KP (oba klasicky) a v obou případech bylo dítě při porodu zraněno. Také moje kamarádka měla klasický porod KP (doktorka v porodnici odmítla udělat císaře) a její dcera utrpěla poškození nervu jedné ruky a dodnes ji má částečně ochrnutou. Císaře jsem měla zcela bez komplikací se spinální anestézií, rekonvalescence byla rychlá a dcera byla taky zcela OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
25.7.13 11:09

Moc vam dekuju za komentare. Mate pravdu, ditko ma pro to jiste duvod, treba ta kratka pupecni snura. Nebudu riskovat a necham to ciste prirozene na mimcu. KP rodit prirozene nehodlam, je to nesmyslny risk. Muze to sice vyjit, ale nemusi, to mi nikdo nezaruci. Budu male leda domlouvat, at se umoudri a otoci. Ma cas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2836
25.7.13 11:19

Moje holčička byla taky KP. Zkoušela jsem na ni všechno možné, ale marně. Do zevního obratu bych po všem, co jsem si o tom přečetla nešla. Úspěšnost není příliš vysoká, jak už tu psaly holky přede mnou, mimčo se často přetočí zpátky a jedním z rizik je třeba odloučení placenty. Taky se klaním k názoru, že miminko ví, co dělá, když je v té určité poloze. Ač jsem si moc přála přirozený porod, rodila jsem císařem a bylo to ve finále v pohodě pro nás obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5099
25.7.13 11:24

Moje dcera se otocila do polohy KP ve 37.tt, do te doby byla pekne hlavou dolu, jenze jsem pak svoji blbosti spadla na bricho a ona se tam otocila, byla jsem totiz dva dny na sledovani v porodce. Primar mi nabizel, ze ji rucne pretoci, ale ja se rozmyslela, ze to nechci po precteni vsech rizik a ona se nastesti sama umoudrila a behem druheho dne se otocila zase pekne hlavou dolu a uz tak zustala :palec:
Znam holku, ktere se ditko pretocilo 5 minut pred planovanym CS, delali jen kontrolni UZV a zjistili, ze je hlavou dolu, uz bylo vse pripraveno na sale :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí