Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zajímalo by mě, jestli taková existuje. Máme sedmiletou dceru a čtyřleťáka. Mají ty klasické sedačky, které nejdou polohovat, jen podhlavníček. Dcera je v ní od začátku naprosto ok, když usne, opře si hlavu o opěrku a může tak jet třeba celou noc na dovolenou. Synovi stále padá hlava dopředu a nebo jí má zlomenou dozadu, když usne, po půl hodině brečí, že ho bolí krk. Zkoušeli jsme různé polštářky a podlavníky, ale vše s větším či menším neůspěchem. Nezná někdo sedačku, pro větší děti, která by se dala celá malinko zpolohovat, jako třeba ty pro ty prťata? Ne teda jen hlavová část, myslím celá sedačka. Díky za případné tipy ![]()
Ahoj, máme Romer KIDFIX II XP SICT poslední sérii a ta má prodloužené isofixy a ty se dají trochu napolohovat. Pokud myslíš jakoukoliv sedačku 15-36 tak ta už se prostě normálně polohovat nedá ale můžeš jí jakoby podseknout tím, že natáhneš isofixy na max. A u téhle to jde dobře. Hlava dcerce nepadá. ![]()
@Liz většina těch velkých sedaček 15-36 kg se dá polohovat i na odpočinek jestli máte isofix koukněte třeba na tu řadu Römer Kidfix XP : http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
My jsme teď pořídili Cybex X2 fix, má polohovatelný nejen podhlavník, ale i záda. A hlavně má isofix, což pro mě bylo dost důležité. Máme jí jen chvilku, ale zatím vypadá ok.
My máme Kidfixu model 2015 tuším a bůhvíjaké polohování to teda není. Proti padání hlavy jsem uvažovala o http://www.beltupp.com/czech/, ale nakonec to u nás nebylo potřeba, dcera začala chrupkat „přiměřeně“.
My máme Maxi Cosi bez isofixu a polohovat by měla jít, zatím jsme nezkoušeli, ale kupovala jsem ji právě i z toho důvodu, hodně cestujeme
@Slečna Ferka od modelového roku 2016 mají delší isofová ramena o 6,5 cm, takže nyní se polohují více
My máme i ten přídavný pás, v té starší kidfix dcera taky prepadala, ale naštěstí z toho vyrostla. U té novější 2016 synovi hlava nepadá.
Romer Advansafix II Sict. Má hodně podobné polohování jako sedačky 9-18.