Poloviční úvazek a vedlejší činnost
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Poloviční úvazek a vedlejší činnost
Za 2,5 měsíce mi bude končit rodičovská dovolená. Nyní jsem už od loňského září osvč - na vedlejší činnost. U zaměstnavatele, u kterého jsem byla zaměstnaná před mateřskou, musím dát výpověď, vracet se tam nechci a ani by to nebylo časově možné. Nyní po rodičáku mám možnost nastoupit do jiného zaměstnání, které je však sezonní, od cca konce února do konce října či listopadu. Nejspíše by byl možný i půl úvazek. Tak bych se chtěla zeptat, zda to některá také tak máte a při tom podnikáte? jak je to splacením zdravotního a sociálního pojištění? Zda když budu jen na půl úvazku, zda to zaměstnavatel hradí, či ne, a nebo jen nějakou část? Samozřejmě se na to ještě pozeptám na úřadech, ale ráda bych o tom věděla něco dopředu, ať tam nejsem za úplného blbce
díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jaká bude smlouva? DPP, HPP, DPČ. Podle toho se odvíjí odvod pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud budu prechazet z hlavni cinnosti na vedlejsi (budu k OSVC i zamestnana), mela bych prestat platit zalohy. Musim? Nebo je muzu dal platit? Ale asi si je libovolne snizit nemuzu? Díky za radu.
- Citovat
- Upravit
Zálohy zdravotního pojištění při vedlejší činnosti z titulu zaměstnání platit nemusíte, pojistné potom doplatíte dle skutečných příjmů. U sociálního je to složitější, záleží na příjmech z posledního přehledu, platíte zálohy, které vám vyšly pro vedlejší činnost (při nízkých příjmech mohou být i nulové). Pokud by byly příliš vysoké vzhledem k aktuálním příjmům, lže žádat o snížení, je na to přímo i formulář.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ladyhoney Diky, popravde ani mi nejde o socialni, protoze tam jsem nad minimem, ale u zdravotniho jsem na 2× vyssich zalohach. I letos mam preplatek. (Cast roku jsem byla na vedlejsi, ted jsem na hlavni, ale zas pujdu na vedlejsi)
- Citovat
- Upravit