Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Vdyť ty Romerky Kidfix s isofixem stojí do 4 tis. a jsou nejbezpečnější, tak jaké myslíš za 6 tis
Nebo jestli nechceš s isofixem, ty jsou levnější
hele třeba tady http://www.autosedacky-online.cz/…ly-3280.html
Já bych do nějaké používané nešla, zbytečně vyhozené peníze ![]()
jadviga píše:
isofix je co, to musí být v autě?
isofix je takova zakladna v novejsich autech. Ja ho v aute nemam, ale koupila jsem si na „vajicko“ belt base a to je takova zakladna podobna isofixu, kam tu sedacku jednoduse nacvaknu. Steeve ti fakticky poradi, jestli se to dela i na ty vetsi ![]()
většina sedaček má plastový korpus, a uvnitř jsou polystyrenové výplně, - ty jsou kvůli absorbci nárazu, čím více různých vrstev tím lépe
některé sedačky mají kovovou konstrukci, převážně ty menší, kde se polohují, nebo i vesměs celý isofix je z kovu.
samotné polystyrenové sedačky nejsou nic moc, ten polystyren nemá takovou pevnost jako plast a může se přepůlit
jadviga píše:
Isofix jsou takové kroužky upevněné přímo na konstrukci auta (na zadních sedadlech se dají nahmatat), za ty se přidělává sedačka. Ano, musí je mít přímo to auto od výroby.
já žádnou používanou kupovat nechci, chci novou, jen mi ta sousedka nabídla, že mi dá tu po jejím klukovi, jezdil by v ní nadále, kdyby se tam vešel, nebo kdyby na něj maminka víc dupala, nevim, to je jejich věc, já uvažuju o tom ,že jí vezmu pro moje rodiče do auta ![]()
jadviga píše:
isofix je spojení auta se sedačkou pomocí ocelových ramen v sedačce a kovových ok v autě je to bezpečnější než poutání v autě
u kat. 15-36 nejlepší isofixová je Römer Kidfix: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
Příspěvek upraven 16.03.11 v 09:49
tak to asi nemáme v autě, máme 6 let starý auto, na tom asi zálež, že?
jadviga píše:
tak to asi nemáme v autě, máme 6 let starý auto, na tom asi zálež, že?
isofix se začal dělat v roce 1996, od roku 2000 ho postupně zaváděli výrobci do svých aut a od roku 2006 ho musí dávat povinně do auta, takže u 6 let starého auta bude na 90%, napište co máte za auto a zjistím