Pomáhají vám doma chlapi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6311
29.11.11 18:25

Moj manzel mi pomoze, ale sam od seba vacsinou nie, musim mu vzdy povedat, ze prosim ta, urobis toto a toto? Sam len nakupuje, ked mu dam zoznam. Skus mu povedat, ze pohras sa s malym? Ja musim povesat pradlo a spratat riady. Odmietne??? Alebo mu povedz - mohol by si spratat riady alebo povesat pradlo? Je taky otrly, ze Ti povie, ze ani jedno? Moj chlap si nieco vyberie, ked ma dve moznosti :) Alebo sa zatial pohra s malym.
Povedz manzelovi, ze postielka je na spanie v noci, dieta to musi rozlisovat - cez den sa hra po dome, v noci spi v postielke. Snad to Tvoj manzel pochopi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12932
29.11.11 18:27

Ano pomáhal, jak jen mu to povinnosti dovolily(práce+škola dohromady).
Došel domu a pokud nemusel dělat něco do školy, tak začal pomáhat od dětí po domácí práce.
V době zkoušek to bylo samozřejmě jiné, ale měl toho hodně, takže se to dalo pochopit.
Ale co tak vidím okolo sebe, tak jeho přístup není úplně běžný, většina kamarádek je/byla na tom hůř.
Moc si ho vážím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.11.11 18:27

u nas je to stejne jak u tebe…a nase mala neni moc mazlici dite takze ani nic moc mazleni…jen zacal varit asi pred rokem tak ted vari…jinak nic…ale ja to neresim…nalozit do vany se muzu az kdyz dite spi…kdyz se vzbudi kdyz sem ve vane tak musim s nasamponovanou hlavou letet za ni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
29.11.11 18:29

ježišmarja, tak tady někdo zakladatelce prosimvás napište, že jste na tom podobně jako ona nebo bude mít holka totální depresi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
29.11.11 18:30

Ahoj zakladatelko,
nebreč, nesmutni a vem rozum do hrsti.
Pokud tvá drahá polovička tráví polovinu týdne doma, tak mu dej dopoledne na oddech a odpoledne před dítě a utíkej jak nejrychleji můžeš. Zaplatit si permanentku do fitka, do bazénu, naplánuj kafe s kamarádkami a odcházej z domu. Ono to manžela donutí se malému věnovat a postarat se o něj.
Jinak muž mi s domácností nepomáhá, ani to po něm nechci, udělám to sama, rychleji a lépe než on. Jezdí 1× týdně na velký nákup a víc nepotřebuji. Dětem se věnuje, když potřebuji, jde s nimi ven, doma si hrají a vykoupe, přebalí, uloží. Jen je to dost málo, protože v týdnu je pořád v práci, takže na to má akorát víkendy odpoledne. Akorát jsem ho k tomu musela tak trochu popostrčit, protože sám by se asi taky neangažoval. Jsou to i jeho děti, tak ať si je trochu užije! A to by měl i ten tvůj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
29.11.11 18:42
Anonymní píše:
Ano je to pro mě hodně citlivé. a zrovna ted jak to tady čtu tak brečím. :,( můžu jen závidět.

Tak mne závidieť nebudeš :-D Môj manžel takto malé dieťa takmer nekúpal, prebaľoval len občas, nekŕmil. Občas chvíľku postrážil (ale nie príliš dlho :-) )
Manžel nevarí, nenakupuje (len výnimočne), neupratuje. Na druhú stranu ja doma nemusím ani vymeniť žiarovku, údržba bytu je čisto jeho starosť.

• Citovat
  • Upravit
Hanzlici
29.11.11 18:44

Já tohle docela špatně snášim, když se dozvim, že se někdo chová tak, jak jsi to tady popsala, zakladatelko. Mně teda muž pomáhá, v rámci jeho pracovních možností, jak s domácností, tak s malou. Zase my to doma máme tak nějak vyrovnaný, že já taky vydělávam, takže když muž trochu poleví, tak mu to hned vmetu. Aktuálně má teda ošklivý pracovní úraz a nemůže dělat v podstatě nic moc a to je teprve nářez, když musim dělat a hlavně stíhat všechno sama. Pomoc ze strany muže považuju za samozřejmost a to, že je unavený z práce, je podle mě výmluva. Ty jsi přeci taky unavená, nejsi na dovolený!!

• Citovat
  • Upravit
6555
29.11.11 18:44

Kdyby tvůj manžel chodil každý den do práce do osmi do večera, tak neřeknu.Ale při krátkém dlouhém týdnu? Nechápu a mít ho doma, ženu ho svinským krokem.
Takže ano, pomáhá.Domácí práce ani ne, stejnak bych to nevydržela a udělala si je sama pořádně :lol: Ale určitě hlídání, je schopný přebalit, vykoupat, když je doma tak krmí (příkrmy, mlíko mu zatím neteče :lol: ).Uklízí pravidelně nádobí, občas uvaří atd.Pro mě je největší úleva, že si vezme toho malého a já si můžu všechno udělat v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
29.11.11 18:50

Mě taky manžel dost pomáhá. Když má čas, uvaří, někdy vyluxuje, vytře, uklidí nádobí, pověsí prádlo… Když byl malej malej tak přebaloval, společně jsme koupali, uměl ho uspat i nakrmit. Teď si hrajou, chodí spolu ven atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
29.11.11 19:01
Temaho píše:
Nejlepší léčba je nechat ho celej den, nebo i dýl s malym doma samotnýho, at vidí, jak se doma flákáš. Některejm chlapům to prostě nedojde, dokud to sami nezažijou.

naprostej souhlas :palec:
u nás to taky zafungovalo......i když teda předítm pomáhal, ale teď si to dokáže víc představit, takže mě už víc chápe, že potřebuji s něčím pomoct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
29.11.11 19:07
:jazyk:

Příspěvek upraven 11.12.11 v 17:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
29.11.11 19:13
zuzulenda píše:
Izz píše:
JENŽE!!! To je výchovou jejich matek.
A pokud vaši synové uvidí doma takovýho tátu - nepomahače, bude z něj jednou nějaká lsečna nešťastná.
Tak s tímto nesouhlasím. Otec mého muže udělá práci akorát na zahradě (protože ta ho baví), doma neuklízí, dneska si neumí pomalu ani brambory uvařit, nedělá lautr nic. Za to můj muž pomůže s čím může, věnuje se dítěti. Takže tímto to nebude. Můj muž se brzy osamostatnil. Ve 20letech si pořídil vlastní bydlení a šel vlastní cestou a dneska umí úplně všechno. :* :srdce:

tak tak, u mého muže to samé - v rámci VŠ měl roční stáž v zahraničí, kdy se musel celou dobu o sebe starat sám. Od té doby je naprosto samostatný.

a jen uvedu na pravou míru svůj příspěvek o starajícím se tatínkovi - sice nás zabezpečil, stará se, když má čas - ale toho má strašně málo. Má velmi náročnou práci, nemá prac. dobu od-do, jezdí často na služební cesty do zahraničí, kongresy, konference, po večerech společensko-pracovní akce - teď na podzim tak 2-3× do týdne. takže stejně jsem většinu času se synem sama :nevim:

Příspěvek upraven 29.11.11 v 19:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
29.11.11 19:14
Temaho píše:
Nejlepší léčba je nechat ho celej den, nebo i dýl s malym doma samotnýho, at vidí, jak se doma flákáš. Některejm chlapům to prostě nedojde, dokud to sami nezažijou.

Tak tak, ale vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
29.11.11 19:16
zuzulenda píše:
Můj muž se brzy osamostatnil. Ve 20letech si pořídil vlastní bydlení a šel vlastní cestou a dneska umí úplně všechno. :* :srdce:

To môj sa osamostatnil tiež skoro. Akurát keď mu došlo čisté oblečenie, tak si kúpil nové, (a raz za mesiac sa doma zastavil, aby mu vyprali), na jedlo chodil do reštaurácií, alebo si niečo kúpil… Takže ani tuo samostatnosťou to tak úplne nebude… ;)

• Citovat
  • Upravit
312
29.11.11 19:31

Ano, s tím časným osamostatněním to má něco do sebe. Muž bydlel taky už kolem 20ti sám a postaral se o sebe se vším všudy. Teď razí heslo - co je to za chlapa, který se o sebe neumí sám postarat, uvařit, atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí