Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mně teda chlap nepomáhá a postupem času to od něj ani nechci
dřív kvůli tomu vznikaly šarvátky, pořád jsme byli v napětí a hádali se kvůli tomu, kdo má pocit, že pro rodinu pracuje víc - zda on v práci a nebo já doma..holt teď každý máme svůj písek, na kterém makáme a vzájemně si nelezeme do zelí
shrnuto - dojede nakoupit když ho poprosím, z donucení semtam vykoupe, nekrmil nikdy, semtam pohlídá (ale za ty nenálady potom mi to ani nestojí), čte večerní pohádku, občas podnikne nějaký rodinný výlet, z domácích prací nedělá nic kromě vaření a to výjimečně /žehlit, prát, vytírat nebo luxovat jsem ho za 11 let co jsme spolu neviděla
…neprudím ho, naučila jsem se fungovat jako samostatná jednotka…
Ahoj,nečetla jsem diskusi,můj přítel doma dělá to,co já.Domácí práce děláme na střídačku,tzn. kdo má zrovna čas,tak to udělá.Například,když nestihnu umýt nádobí,tak ho umyje on,odpadky vynáší ten,kdo jde zrovna ven atd.O víkendu vaří převážně přítel,akorát teda pračku zapínám jen já a prádlo taky věším sama.
O malou(14měsíců) se stará perfektně,každý den spolu vstanou a snídají,večer,když přijde přítel z práce(po 17.hodině),tak s ní chodí ještě na procházku.O víkendu s ní vyráží na výlety,já někdy s nimi,někdy odpočívám.Od narození nakrmí,přebalí,sám od sebe.Takže si nemám v tomto ohledu na co stěžovat. On byl ale takhle ochotný i než jsme měli malou,jako že domácnost pro něj neni problém.U nás to nemáme rozdělený jako na mužské a ženské práce,to asi dělá hodně.
Jak pomahaji? Proc? Bydlime spolu, starame se spolu, tak jakepak pomahani?
My teda děti zatím nemáme, ale muž je dost pořádný a vycvičený od maminky a já jsem takový bordelář. Momentálně jsem v domácnosti, takže bych to jako vše měla dělat já, ale není to tak. Třeba on většinou po jídle odnáší nádobí do kuchyně, dřív ho teda i dal do myčky, ale o víkendu, kdy já spím - on vstane, uklidí byt od běžněho bordelu a zapne třeba pračku
I když to mu asi zůstalo z toho, že tu žil měsíc sám. Jo a dělá mi kafe ![]()
Jediný co nedělá je že nevaří - teda snídani ano, ale velký jídlo ne a neuklízí kočkám záchody.
Doufám, že o dítě se taky postará, i když u synovce prchá, pokud je velká nálož
ale to zvládne, kluk šikovnej.
Jinak co bych poradila zakladatelce? pokud ti nepomáhá, hodila bych na něj aspoň dítě. Nás se taky nikdo neptá, jestli nás to baví.
Dneska se mě muž ptal, jetsli mě to starání o domácnost ještě nepřestalo bavit. Tak jsem mu řekla, že mě to ani nikdy bavit nezačalo, ale co mám dělat ![]()
pikola píše:Doufám, že o dítě se taky postará, i když u synovce prchá, pokud je velká nálož
ale to zvládne, kluk šikovnej.
Já svého muže nutila, když se malej narodil, aby přebaloval i nálože - nechápala jsem, že mu to tak vadí.Až když jednou při přebalování udělal dávicí zvuk a sotva doběhl na záchod, kde se pozvracel, přestala jsem to vyžadovat ![]()
Ještě mě napadá, že můj manžel sám od sebe tak max. umyje nádobí, ale když mu řeknu, tak udělá cokoli, většinou bez řečí. Některý chlapi ten čurbes prostě neviděj, takže já už jsem si zvykla, že je to jako se děckem: „Honzíčku, prosímtě, vyneseš odpadky?“ ![]()
Lesina píše:
Jak pomahaji? Proc? Bydlime spolu, starame se spolu, tak jakepak pomahani?
mikitaa píše:
u nas je to stejne jak u tebe…a nase mala neni moc mazlici dite takze ani nic moc mazleni…jen zacal varit asi pred rokem tak ted vari…jinak nic…ale ja to neresim…nalozit do vany se muzu az kdyz dite spi…kdyz se vzbudi kdyz sem ve vane tak musim s nasamponovanou hlavou letet za ni
Tak to jsem ráda,že v tom nejsem sama ![]()
Chtěla bych všem poděkovat,některé příspěvky mě opravdu potěšily. Hold je každý chlap jiný a každý na rodičovství kouká jinak. Jen se modlím aby až malý vyroste tak si s ním hrál,jezdili autama a kopali míčem,říká že to ho bude bavit a jeho doba nastane. No jo no
Svého muže miluju a nevyměnila bych ho,jen bych chtěla trochu změnit jeho povahu,ale to asi nejde a tak se s tím asi musím smířit a doufat,že jednou bude líp.
Anonymní píše:
Chtěla bych všem poděkovat,některé příspěvky mě opravdu potěšily. Hold je každý chlap jiný a každý na rodičovství kouká jinak. Jen se modlím aby až malý vyroste tak si s ním hrál,jezdili autama a kopali míčem,říká že to ho bude bavit a jeho doba nastane. No jo noSvého muže miluju a nevyměnila bych ho,jen bych chtěla trochu změnit jeho povahu,ale to asi nejde a tak se s tím asi musím smířit a doufat,že jednou bude líp.
No tohle mi nepřipadájako rozumný závěr… evidentně Ti to vadí, tak tu situaci řeš. Samo se to nezmění. Nikdo neříká, že se máš rozvádět, když všechny pokusy selžou, ale nějak tu nevidím ten pokus
neměň povahu - změň podmínky! Kurnik si ženská tak si poradíš ne
- no nikdo se do práce nehrne když nemusí, já prostě manžela postavila před hotovou věc. Tady máš dítě a starej se. Nemáš čistý ponožky? - Pračka se zapíná tady. A kdyžho pak odměníš drobným sexuálním výkonem, bude se na špinavý nádobí i těšit ![]()
Anonymní píše:
Chtěla bych všem poděkovat,některé příspěvky mě opravdu potěšily. Hold je každý chlap jiný a každý na rodičovství kouká jinak. Jen se modlím aby až malý vyroste tak si s ním hrál,jezdili autama a kopali míčem,říká že to ho bude bavit a jeho doba nastane. No jo noSvého muže miluju a nevyměnila bych ho,jen bych chtěla trochu změnit jeho povahu,ale to asi nejde a tak se s tím asi musím smířit a doufat,že jednou bude líp.
Neboj se
Můj taky nevěděl, co s miminem. Hodně se to změnilo zhruba mezi 15-18m, předtím jen koupal. Teď už ho má dcera pěkně omotaného kolem prstu ![]()
zuzulenda píše:wobludečka píše:Přesně tak. Já pořád nechápu, že se ani k tomu dítěti nehlásí (jakože si s ním nehraje), vžyť je váš společnej a tak by se taky měl zapojovat a nezajímalo by mne, že on neví jak. Strč mu ho do kočárku a ať jde ven (tam si s ním nemusí nijak hrát). A když to neudělá, tak mu prostě neuděláš večeři. Je to tak trošku vydírání, ale on by se tomu dítěti věnovat měl. Kdyby to takhle bylo u nás, tak bych byla asi trošku ráznější. Řekla bych mu, nechci po tobě, aby jsi tady lozil s vysavačem, abys pral, abys žehlil. Ale chci, abys třeba hodinku, dvě byl s tím malým. Já bych si mezitím uklidila, uvařila a nebo kdyby bylo vše hotové, chvíli se začetla do knížky nebo tak něco. Samozřejmě je něco jiného, když se muž vrací až večer z práce a je fakt hotovej. Ale ty sama píšeš, že veškerý volný čas prosedí u Pc. Takhle by to u nás fakt neklapalo…Anonymní píše:No tohle mi nepřipadájako rozumný závěr… evidentně Ti to vadí, tak tu situaci řeš. Samo se to nezmění. Nikdo neříká, že se máš rozvádět, když všechny pokusy selžou, ale nějak tu nevidím ten pokus
neměň povahu - změň podmínky! Kurnik si ženská tak si poradíš ne
![]()
Ahoj, je mi to moc líto, takový byl taťka, když se narodil brácha, maximálně ho večer nakrmil, když už byl větší, sám seděl a jedl kaši, ale jinak se o všechno starala mamka a já, on si s ním jenom hrál. No a teď jsou už skoro osm let rozvedení, tak nevím ![]()
Můj milý je ukázkový, stará se stejně jako já, nemám strach mu nechat Elišku a jít si něco zařídit. Uklidí sám od sebe, uvaří, a ještě mě v soboty ráno nechá vyspat a věnuje se té malé ukecané obludě, co si od šesti vykládá v kolíbce
Asi si ho nechám pozlatit…
Nicméně tobě přeji, ať to spolu nějak vyřešíte a jsi spokojená