Pomáhají vám doma chlapi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5185
2.5.16 13:53

@beruska9 Berušky na to mají prostě stejný názor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.5.16 13:55
@Anonymní píše:
Milé dámy, ráda bych věděla, jak to máte, jestli Vám tatínkové Vašich dětiček pomáhají? Musím se přiznat, že mne manžel nepomáhá vůbec. Máme spolu tři malé děti, nejmladšímu je půl roku, prostřednímu dva roky a nejstarší má pět let. Mám docela kolotoč a vše se točí jen kolem dětí, musím se přiznat, že na sebe nemám čas vůbec a když už se dostanu do koupelny, tak na mne děti klepou a samotnou mne tam nenechají. Můžu říct, že to všechno zvládám, ale večer padám na pusu a do toho ještě kojím, takže se moc večer nenaspím a jsem celkem K. O. Moje kámošky říkají, že vypadám poslední dobou nějaká starší, zničená…No nevím, asi to je tím, že nemám pořádný odpočinek. Chlap si příjde z práce, sedne si, čeká, co jsem uvařila, neodnese si po sobě ani talíř a pak si jde hrát hry na PC. No a když se mi to nelíbí a řeknu mu svoje, že by taky mohl pomoci, tak se sebere a jde ven. Mám už toho celkem plné kecky. Kdysi ještě trochu pomohl, ale teď už nepomáhá s ničím a nevím v čem je tedy problém? Máte to taky tak nebo jste na tom líp?

je to sobec, co na to říct.. můj se doma téměř nevyskytuje (náročné zaměstnání), ale když tu je, nemá problém pohlídat sviště, umýt nádobí, poklidit nebo dokonce navařit a péct - záleží, co se mu zrovna chce.. jediné, co nikdy nebude dělat - žehlit :mrgreen: dítě je společné, domácnost taky, takže nechápu, proč bych tu měla dřít jen já..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
2.5.16 13:58
@beruska9 píše:
Nepomaha MI, domacnost neni moje, je spolecna, dela svuj podil…co mame dite, dela vic nez predtim. Chlap jako tvuj by mi nevyhovoval :nevim:

asi tak nějak… doma nepomáhám. Je to i moje domácnost. V nedělu před obědem před usnutím jsem pozvysával a pak jsem uspal kluka, žena se taky natáhla a já vzal čistič koberců a vydrhl koberce v dětským pokoji a sedačku, pak vytřel podlahy, umyl pocákanou kuchyň a stolek v obýváku…
a pomoc s dětma? Nevím co to s těma chlapama k sakru je. Já si neumí představit, že bych došel z práce a nešel se věnovat dětem. Dyť ty upřímný úsměvy a láska mě úplně dobije baterky i když je třeba žena kvůli něčemu nakvašená. Proč hrát na PC, když si můžu pohrát s dětmi. Nebo s nimi jít ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
2.5.16 14:00

Přítel pomáhá když si řeknu. Vyluxuje, umyje nádobí, vytre, uvaří. Cokoliv kromě žehlení. Když odjedeme s malým k mým rodičům a vrátíme se po vikendu/týdnu tak je doma všechno uděláno.
Kdyby mi seděl u PC her, navic když máte3 deti, tak bych ho hnala.

A nakupuje jedine přítel. vždycky sám od sebe prijde, zeptá se co má koupit, dostane seznam a jede.

Příspěvek upraven 02.05.16 v 14:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.5.16 14:02

Jsem na tom líp a manžel mi nepomáha. My se totiž o děti a domácnost staráme společně, každý dle svého nejlepšího vědomí, svědomí, sil a času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
2.5.16 14:03
@Anonymní píše:
Milé dámy, ráda bych věděla, jak to máte, jestli Vám tatínkové Vašich dětiček pomáhají? Musím se přiznat, že mne manžel nepomáhá vůbec. Máme spolu tři malé děti, nejmladšímu je půl roku, prostřednímu dva roky a nejstarší má pět let. Mám docela kolotoč a vše se točí jen kolem dětí, musím se přiznat, že na sebe nemám čas vůbec a když už se dostanu do koupelny, tak na mne děti klepou a samotnou mne tam nenechají. Můžu říct, že to všechno zvládám, ale večer padám na pusu a do toho ještě kojím, takže se moc večer nenaspím a jsem celkem K. O. Moje kámošky říkají, že vypadám poslední dobou nějaká starší, zničená…No nevím, asi to je tím, že nemám pořádný odpočinek. Chlap si příjde z práce, sedne si, čeká, co jsem uvařila, neodnese si po sobě ani talíř a pak si jde hrát hry na PC. No a když se mi to nelíbí a řeknu mu svoje, že by taky mohl pomoci, tak se sebere a jde ven. Mám už toho celkem plné kecky. Kdysi ještě trochu pomohl, ale teď už nepomáhá s ničím a nevím v čem je tedy problém? Máte to taky tak nebo jste na tom líp?

A venuje se aspon nkdy detem? Kazdopadne mit toto doma, tak se asi zhroutim! Nastesti mam doma chlapa, ktery po navratu z prace pomaha se vsim. Ted dokonce kazde rano vozi synka do skolky a kazde odpolko ho vyzvedava, jezdi na nakupy, vari, uklizi, chodi ven se synkem, co to jenom jde. Ja mam ted kvuli tehotenstvi klidovy rezim, takze jsem fakt rada, ze mi tak pomaha a ze nemam doma gaucoveho povalece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
2.5.16 14:04

Sice nemáme děti a zvládla bych domácnost v klidu sama, ale nechci dopadnout takhle, takže od samého počátku fungujeme na principu NAŠÍ domácnosti, ne mojí. Staráme se o ni oba a bude to tak pořád. Znám jednu rodinu, kde fungují podobně jako u vás, té ženské je mi líto a chlap se mi hnusí. Neexistuje, že by se o dítě postaral nebo ho dokonce pohlídal a nechal jí někam vypadnout, dospělo to k tomu, že se od něj nenechají ani pochovat. Vydělává, tak si myslí, že je to pán tvorstva.
Co ti poradit nevím, těžko po tolika letech chtít změnu. Zkus si o tom s partnerem v klidu promluvit, vysvětlit mu, že nemůžeš, pokud je normální, tak to pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
@Anonymní píše:

A on ti tak nepomáhá odjakživa?
Když jsem poznala svého muže, viděla jsem, že je schopný se postarat sám o sebe, o byt, takže jsem byla v klidu. Teď jsou některé domácí práce, které on nedělá, nebo já nedělám (já nevynáším koš, on nedrhne sprchový kout), ale jinak děláme oba všechno a to má dost fyzicky náročnou práci a chodí domů pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234

Muj pomaha. Kos je jeho parketa, mycka tam i ven taktez. O vikendu vysava, ja vytiram (behem tydne delam oboji ja). Kdyz jsem v tehotenstvi nemohla nic jen zvracet, tak vypral, povesil i vyzehlil. Co mu moc nejde, je vareni, ale kdyz neni zbyti, zvladne i to. Neumim si predstavit, ze by doma chlap nic neudelal a s nicim nepomohl. Oba pracujeme, tak i doma se o praci delime. Valet na gauci se umim taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
2.5.16 14:07

@Elephantka u nás je to dost podobné, jen teda ve vaření je lepší než já :D chlapa by hanba fackovala kdyby ležel na gauči a já kolem něho lítala s mopem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
2.5.16 14:09

TAk můj muž mi taky moc nepomáhá, domácnost mám na starost sama, výjimečně teda vyluxuje, malýmu se věnuje, když jsem na brigádě-tak 1-2× týdně po 2 hodinách, ale maká pořád něco venku, máme barák v neustálé rekonstrukci, takže buď dělá dřevo, nebo na baráku, nebo něco vyrábí malýmu, atp., takže jsem vlastně spokojená. Aby čuměl do PC bych nesnesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
2.5.16 14:11

Tak muj pritel ma na starosti odpadkove kose, z devadesati procent seka travu na zahrade on a kazdy den koupe prcka. Jinak pravidelne asi nedela nic, ale kdyz si reknu a je doma tak udela i neco na vic. Jo a jeste nakupuje 1× tydne velky nakup. Me to takhle vyhovuje. Jsem stokrat radši kdyz si vezme syna a jde s nim ven a ja si klidne uklidim a uvarim sama. S jednim ditetem to vsechno zvladnu sama ale se třemi bych si o tu pomoc rekla. Taky zalezi jak byl zvyklej pred detma. Jestli si mu posluhovala a nemusel nic delat tak je jasny ze se do toho neporhne.
Pritel chce vzdycky nandat veceri na talir ode me, ze pry mu to vic chutna nez kdyz si to nanda sam. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
2.5.16 14:11

@misalin super, že je zručný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
2.5.16 14:12

@kacikhanz to je milé s tou večeří :D manžel říká něco podobného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
2.5.16 14:14

To řešíš trošku pozdě, ne? Můj muž se o naše děti stará běžně, stará se i o dům a auta. Domácí práce teda nedělá, ale zase nás živí a v případě potřeby zaplatí paní na úklid. S nějakým líným sobcem bych si děti nedělala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky