Pomalejší tempo v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Karolína13210 píše:
@Kockazvysocan To, jestli to bude mít těžké nebo ne, opravdu hrozně záleží na povolání. Já učím. Materiály si můžu připravovat jak dlouho chci. Všem je jedno, jestli sedím u počítače do 3 nebo do 11. Na hodině řada žáků potřebuje pomalejší tempo a bohužel někdy není nouze o „dlouhé chvíle ticha.“ Žáci nikdy nebudou mít tempo, abych se já cítila uhoněná.
Ano, na brigádě v kavárně jsem se stresovala, ale teď v tom spatřuji výhody, např. nejsem zla na žáky, kteří prostě netuší a trvá jim dlouho správně určit nějakou banalitu
Povolání učitelky m pro ní taky napado, ale to nechce. Ale jak říkám, uvidíme, chce jít na gympl a pak se nějak vyprofiluje. Starší holka je po mě, úplný opak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Russet Přesně, ale opravdu přesně tyhle řeči mají moje kolegyně, obzvláště teda jedna mladá holčina.Že když o sobě říkám, že jsem pomalá, tak se tím zpomaluji (Ano, omlouvám se za svou pomalost a to proto, že mě za ni neustále někdo peskuje. Jak jinak to mám nazývat? Co jim mám říct na jejich výčitky?).
Všichni o mě moc dobře ví, že když nestíhám, klidně nejdu na oběd (běžně 2-3× v týdnu), makám „jak fretka“ (na mě), bez jakýchkoliv pauz na cokoliv. Ostatní kolegyně udělají své vzorky a jdou si do kuchyňky prohlídnout fotky z dovolené. A já? Nikdy jsem tam s nimi nebyla víc jak 2 minuty, protože vím, že bych pak nestihla svoje. Takže pokud nejsou slepé, vidí, že se opravdu snažím co to jde.
A opravdu mi minulý týden volal manžel, že má dítě zdravotní problém, načež jsem zrychlila, abych stihla odejít v řádný konec pracovní doby (a ne cca o půl hodinu později, jak je u mě obvyklé). A samozřejmě - málem byl průšvih. Jednu sadu vzorků jsem dala do přístroje na špatný program (naštěstí to šlo ještě spravit, ale to byla spíš haluz). Takže proto normálně takto rychle nepracuju.
Chápu, že pro ostatní je to těžké pochopit, asi máme být držitelé ZTP kvůli pomalé nervové soustavě (to už jsem na svůj účet taky slyšela)
Byla bych moc ráda, kdybys mi pomohla najít cestu, jak kolegům, kteří smýšlejí podobně jako ty, vysvětlit, že jsem takhle pomalá prostě proto, že být rychlejší neumím, i když se snažím sebevíc (anebo jo, ale za cenu chyb).
No, pro dítě bych taky odchod z práce zrychlila, to je snad pochopitelné. Ale u nás je prostě pomalý usínající článek a nehne brvou a jede si svým tempem. Kdybychom takto pracovali všichni, moc se toho neudělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PAN66 píše:
A co je presne problem? V cem je ta pomalost? Nevydrzis se dlouho soustredit a pak ztracis tempo? Nebo mas problrm si tu praci nejak rozlozit, zorganizovat? Nebo myslisy ze se v urcitem bodu ta prace stane proste monotonni a ty tempo snizujes, aniz bys chtela..co doma, taky ti vsechno tak trva?
Vnímání přirozeného tempa, pokud tě teda někdo nebuzeruje, že jsi pomalá, je individuální. Já jsem také pomalá a není to o tom, že bych měla pocit, že jsem pomalá, ale že všichni jsou rychlejší a já to vidím a nechápu, jak to dělají. Rychleji to neumím a to se snažím.
- Citovat
- Upravit
Dovolím si napsat taky názor.
Za mě osobně by nevadilo pomalejší tempo, ale musí být vidět, že opravdu děláš a že se snažíš.
Já mám zkušenost s kolegyní, která dělá, že dělá. Vše vykramařené, rozložené po stole, ale práce skoro žádná. Neustále někam odbíhá, kde může tam se zapovídá a práce stojí. Dřív jsem s ní měla práci dohromady
a tak jsem šéfa požádala, aby práci rozdělil, co která má přesně dělat, protože mi došla trpělivost dělat neustále za ní. Práci nám rozdělil a dostal mi větou, že ví, že ona nedělá, ale že s ní nemá jak pohnout…
![]()
Prosím anonym nebo smazat.
- Citovat
- Upravit
Pracuju jako osluha NC strojů a to jestli je někdo pomalej, nebo se umí hnout se pozná hned. Přiznávám, že mě pomalí lidé vždycky štvou, když mám takovýho člověka zaučovat, vše mu vysvětlovat, kontrolovat ho a zároveň kontrolovat stroje. Když tam dostanete spící pannu to jsou pak galeje. A lidí co jsou hbití, pracovití a líp vše chápou je jak šafránu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Za mě osobně by nevadilo pomalejší tempo, ale musí být vidět, že opravdu děláš a že se snažíš.
Já mám zkušenost s kolegyní, která dělá, že dělá. Vše vykramařené, rozložené po stole, ale práce skoro žádná. Neustále někam odbíhá, kde může tam se zapovídá a práce stojí. Dřív jsem s ní měla práci dohromadya tak jsem šéfa požádala, aby práci rozdělil, co která má přesně dělat, protože mi došla trpělivost dělat neustále za ní. Práci nám rozdělil a dostal mi větou, že ví, že ona nedělá, ale že s ní nemá jak pohnout…
![]()
![]()
@Anonymní píše:
Já mám zkušenost s kolegyní, která dělá, že dělá. Vše vykramařené, rozložené po stole, ale práce skoro žádná. Neustále někam odbíhá, kde může tam se zapovídá a práce stojí. Dřív jsem s ní měla práci dohromadya tak jsem šéfa požádala, aby práci rozdělil, co která má přesně dělat, protože mi došla trpělivost dělat neustále za ní. Práci nám rozdělil a dostal mi větou, že ví, že ona nedělá, ale že s ní nemá jak pohnout…
![]()
![]()
Tak když tu práci zvládáš i za ní, pak ona tam nemusí být a je to další zybtečně placený místo.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
![]()
![]()
Ano, v tomto případě se vůbec nedivím že jsi byla naštvaná. To by vadilo každému taková kolegyně která jen předstírá že dělá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magical-eyes Co třeba telefonistka, TAM JE TO SPÍŠ O PEVNÝCH NERVECH NEŽ O TEMPU ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak když tu práci zvládáš i za ní, pak ona tam nemusí být a je to další zybtečně placený místo.
Tak není důvod, aby chodil každý den důmů uřícený jak závodní kůň, jen proto, že je jeho kolega neschopný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roxy ivka píše:
Tak není důvod, aby chodil každý den důmů uřícený jak závodní kůň, jen proto, že je jeho kolega neschopný.
Ale to nejde řešit tak že za ní bude dělat. To pak jen ukáže že to jde.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ale to nejde řešit tak že za ní bude dělat. To pak jen ukáže že to jde.
Tak samozřejmě, jenže jsou bohužel pracoviště, kde jeden neschopný táhne dolů i kolegy a vedení to nezajímá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak když tu práci zvládáš i za ní, pak ona tam nemusí být a je to další zybtečně placený místo.Z dlouhodobého hlediska pracovat za dva lidi je nemožné. Občas a krátkodobě ano.
Jsem taky jen jeden člověk a mám jen dvě ruce.![]()
@Roxy ivka píše:
Tak samozřejmě, jenže jsou bohužel pracoviště, kde jeden neschopný táhne dolů i kolegy a vedení to nezajímá.Bohužel máš pravdu.
- Citovat
- Upravit
Tak jsem se s vedoucí domluvila, že pokud se to do konce července nezlepší, budu hledat něco jiného. I ona si myslí, že je toto moje tempo dlouhodobě neúnosné. Takže se začínám poohlížet jinde. Asi jsem si fakt nešťastně vybrala obor.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak jsem se s vedoucí domluvila, že pokud se to do konce července nezlepší, budu hledat něco jiného. I ona si myslí, že je toto moje tempo dlouhodobě neúnosné. Takže se začínám poohlížet jinde. Asi jsem si fakt nešťastně vybrala obor.
Tak uvidíš nu, alespoň se to někam hnulo, nějak si to probrala
zase bude líp ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PAN66 Prostě neumím provádět věci rychle. Rychle psát na PC, rychle otevírat víčka zkumavek, rychle pipetovat, rychle vkládat a vykládat do a z přístroje, utáhnout na první pokus dobře ventil a podobné jednoduché úkony. Teď si navíc ještě nepamatuji přesně všechny postupy, takže když je nějaká výjimka nebo typ vzorku, který jsem zatím nedělala nebo dělala třeba jednou někdy před měsícem, musím se kouknout do postupu, případně se někoho optat. Je to úplně stejný princip jako to, že se třeba pomaleji než ostatní oblékám. Odmala. Rychleji to prostě neumím a když to zkouším, tak je to ještě horší (obléknu si triko naopak, nemůžu se trefit do rukávu)…chápu, že takhle to zní jako bych byla nějak hendikepovaná
Ale já normálně žiju, akorát pomaleji než většina.