Pomalý hrnec - je někdo, kdo je nespokojen?
- Fotoalbum (4)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Michachaelala píše:
Maso bylo na kostky, rozmrzle. Ale, mas pravdu, dala jsem to na 80st na 4,5hod, pak jsem přidala 2hod na 100 a bylo to lepsi, ikdyz brambory byly furt tvrdší.. Davas tam i brambory? A kureci maso? Nekde jsem cetla, ze kureci do Ph vhodně neni, ze je moc brzy udelany. Ja Ph nemam, mam multifunkční hrnec a je zajimavy, ze tam se udává pomalé vareni na stupni c.5-coz je 160!!! To uz prece neni pomalý vareni, ze… A tak prave shanim info, jak dlouho a na kolik st varit… Moc dekuji za tve odpovedi…
Pokud to bylo na výkon low, tak ty 4,5hod určitě nestačí. Já mám v receptech na low 6 - 8 hod. Těch 6 bych dala na low na rozmrzlé maso na kostky (třeba guláš - a konkrétně u guláše cibuli nejdřív dám na pánev zesklovatět - když jsem dala syrovou přímo do hrnce, přišlo mi, že pak v guláši byla moc výrazná, kapku křupala. Ale jinak ostatní přísady i s trochou mouky tam hodím, zapnu a pak už jen můžu servírovat
).
Kuřecí maso dávám jako upéct celé kuře a je fakt super křehoučké. Dala bych ho tak na 90°C na 7 hod nebo 100°C 5hod, teda pokud není zmrzlé. Akorát nemá vypečenou kůžičku, ale to nám nevadí (nejdříve jsem dávala na chvilku na závěr do trouby pod gril, aby kůžička byla, ale přijde mi, že se tím trochu vysuší a není už tak šťavnaté a křehké, tak už to nedávám). Nebo naposledy jsem dala péct králíka a také výborný, z trouby mi přijde suchý a tuhý. Brambory na plátky jsem dávala třeba k tomu kuřeti a v pohodě, normálně byly měkké.
Na 160°C to fakt pomalé vaření nebude, to je tak 90 - 100°C. Na 160°C to tam určitě nemůže být tolik hodin. A ty máš teda multifunkční hrnec, který nabízí i možnost pomalého vaření kolem 90 - 100°C? To neznám, já mám klasický pomalý. Po našich super zkušenostech jsme ho koupili i mamce a také je s ním moc spokojená, že jí to vaření hodně usnadňuje (potřebuje pravidelně vařit dědovi a je celkem vytížená).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc dekuju za info!!! Zkusim to, jak rikas. Ja ty brambory dala na čtvrtky, takze plátky… Ten multifunkční je asi to samy, jen si tam muzu nastavit i jinou teplotu-od 80-240… Je tam i gril, ale nevim, jak to bude fungovat, kdyz topný těleso je vespod
zitra tak zkusim zase neco uklohnit. Jeste neco-kdyz das mouku do toho guláše.. nejsou zmolky?(kdyz se to nemicha) A uz nebudu otravovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michachaelala píše:
Moc dekuju za info!!! Zkusim to, jak rikas. Ja ty brambory dala na čtvrtky, takze plátky… Ten multifunkční je asi to samy, jen si tam muzu nastavit i jinou teplotu-od 80-240… Je tam i gril, ale nevim, jak to bude fungovat, kdyz topný těleso je vespodzitra tak zkusim zase neco uklohnit. Jeste neco-kdyz das mouku do toho guláše.. nejsou zmolky?(kdyz se to nemicha) A uz nebudu otravovat
Klidně se ptej, třeba nějakou radou pomůžu
. Chce to vyzkoušet a sama pak odhadneš, co na jak dlouho dát. Ty brambory na plátky široké tak necelý půl cm, aby nebyly moc tenké. Mouka v guláši je kupodivu naprosto v pohodě, také se mi to na začátku moc nezdálo. Je potřeba suroviny dobře zamíchat. A pak už to fakt nechám a nic s tím nedělám. Dej vědět, jak dopadl další pokus
. Přeji už jen samé křehké dobroty
!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michachaelala Můžu se zeptat, jestli jsi zkoušela znovu něco vařit a jak to dopadlo
?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Merunko:-) tak jsem zkousela gulas z danka
, delala jsem 8 hod pri 80st. Pak musela pridat dalsi asi dve hodky na 120,pak byl teprve k jídlu, ovsem to uz nebylo pomale vareni
a to nechci vedet tu spotřebu energie
Shanim info o tom mym hrnci, zatim nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michachaelala píše:
Ahoj Merunko:-) tak jsem zkousela gulas z danka, delala jsem 8 hod pri 80st. Pak musela pridat dalsi asi dve hodky na 120,pak byl teprve k jídlu, ovsem to uz nebylo pomale vareni
a to nechci vedet tu spotřebu energie
Shanim info o tom mym hrnci, zatim nic
Jak to máš psáno v návodu? Pokud se nepletu (nekoukala jsem teď na to), tak mám 100°C stupeň High, 90°C Low a 80°C Warm - což znamená, že na ten stupeň Warm se to přepne, když doběhne nastavená doba vaření (na high nebo low), aby se jídlo udržovalo teplé, ale už se to nevaří (může to takto zůstat ještě asi 4 hod po dovaření a má to jen udržovat teplotu. Není přece jen možné, že to není správně nastavené (neznám tvůj hrnec a návod, třeba to tam tak máš)? Chápu tvé rozčarování, asi by mě to také odradilo dále zkoušet. Ale zkušenosti mé a mojí mamky s pomalým hrncem jsou jen ty nejlepší (mamka ho ještě vřele doporučovala několika kamarádkám), tak se divím, že nemáš zkušenosti s pomalým vařením dobré…
A ještě k té spotřebě energie - obecně by měla být s PM velmi malá a věřím tomu - ta kameninová nádoba hodně udržuje teplo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli to neni prave v te kameninove nádobě
… Ja mam jen obyčejný nejaky plech nebo co to je a teflonovy povrch… A tu funkci udržování teploty po dovareni tam taky nemam. Zase ale muzu delat jine veci-treba nejdriv usmazit na 160st cibulku, pak dat ingredience, snížit teplotu a pomalit… Pect, smazit…proste multifunkcni…(concept 9090) Myslim, ze skvele to bude na chatu
Ale treba to nejak vychytam. No prece nebudu kupovat dalsi hrnec
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michachaelala píše:
Tak jestli to neni prave v te kameninove nádobě… Ja mam jen obyčejný nejaky plech nebo co to je a teflonovy povrch… A tu funkci udržování teploty po dovareni tam taky nemam. Zase ale muzu delat jine veci-treba nejdriv usmazit na 160st cibulku, pak dat ingredience, snížit teplotu a pomalit… Pect, smazit…proste multifunkcni…(concept 9090) Myslim, ze skvele to bude na chatu
Ale treba to nejak vychytam. No prece nebudu kupovat dalsi hrnec
![]()
Teď jsem na to koukla, abych ti nepsala bludy. Mám v návodu, že stupeň high je cca 100 stupnu, low cca 90 stupnu a warm (udržování teploty) 70 - 80 stupnu. Tak si myslím, že možná 80 stupnů bylo málo (já tam mám psáno, že na warm se jídlo nevaří, jen se udržuje teplé). Ten multifunkční bude určitě na chatu super a i jinak můžeš dělat různé věci. Jen je možná pomalý hrnec víc uzpůsobený přímo na pomalé vaření, když je k tomu určen. Možná i spotřebou energie, ta kamenina hodně drží teplo. Možná to chce jen vychytat, je jasné, že nebudeš kupovat další hrnec
! Ale chápu, že se ti do zkoušení moc nechce, když to není nic moc. Já zrovna vařím vepřové v mrkvi, už to voní a vždycky je to mnamka. Dala jsem čerstvé (nezmražené) maso na kostky a kolečka mrkve, deci vody a sůl, koření a na 5 hodin na high (kolem 100 stupnu).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeee, tak to taky zkusim, diky za recept. Ja si pochutnam, ale synek bude mrcet, asi si objedná pizzu
Ted jsem grilovala lososa a dobry, tak to chce holt zkouset. Kdyby se ti nekdy chtelo mi jeste napsat nejaky oblíbeny recept do Ph, pisni, vyzkousim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michachaelala píše:
Jeee, tak to taky zkusim, diky za recept. Ja si pochutnam, ale synek bude mrcet, asi si objedná pizzuTed jsem grilovala lososa a dobry, tak to chce holt zkouset. Kdyby se ti nekdy chtelo mi jeste napsat nejaky oblíbeny recept do Ph, pisni, vyzkousim
Když mě nějaký recept napadne, tak ti ho klidně sem hodím. Jen k tomu vepřovému, nakonec jsem to měla jen na 4hod, protože jsem odcházela na celé odpoledne, tak jsem to vypla. A je to dobré, možná by to ještě chvíli zvládlo, aby to bylo ještě měkčí, ale potřebovala jsem to vypnout (ráno jsem si říkala, že je těch 5 hod celkem dost na nezmrzlé maso na kostky a že to stejně asi budu vypínat dřív, asi by bylo optimum tak 4,5hod). Tak jen abych tě s těmi časy nezmátla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím všechny mamky.
pomalý hrnec používáme více jak 4 roky a nemůžeme si jej vynachválit. Manželce jsem jej koupil s tím, že dle recenze od kolegy je jídlo moc dobré. Nato mi manželka vynadala, že je to další krám. Poté co jsme v něm uvařili několik jídel změnila názor a dnes jej hojně využíváme oa dva. Je naprosto super. Ráno do něj nandáme věci a jedeme na kola a odpoledne jdeme rovnou jíst. Guláš je úplně špičkový. Já používám cibulku kterou dopředu lehce do tmava osmahnu na jiném hrnci, asi ze zvyku, ale ostatní dávám neupravené. Používá se opravdu o hodně méně oleje skoro nesolím a guláš je naprosto špičkový. Dělám i segedín akorát smetanu dávám cca 1 hod před koncem. Stejně tak svíčková je naprosto skvělá. Chuťově je jídlo úplně jiné než při normální úpravě rozhodně LEPŠÍ a pokud se jedná o jídlo z papiňáku
tak se to nedá vůbec porovnávat. Papiňák už nepoužíváme. Za mne rozhodně doporučuji. Člověk má plno volného času jek na děti tak na jiné aktivity. Rozhodně netrávíme čas u plotny.
Franta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@frantast píše:
Zdravím všechny mamky.
pomalý hrnec používáme více jak 4 roky a nemůžeme si jej vynachválit. Manželce jsem jej koupil s tím, že dle recenze od kolegy je jídlo moc dobré. Nato mi manželka vynadala, že je to další krám. Poté co jsme v něm uvařili několik jídel změnila názor a dnes jej hojně využíváme oa dva. Je naprosto super. Ráno do něj nandáme věci a jedeme na kola a odpoledne jdeme rovnou jíst. Guláš je úplně špičkový. Já používám cibulku kterou dopředu lehce do tmava osmahnu na jiném hrnci, asi ze zvyku, ale ostatní dávám neupravené. Používá se opravdu o hodně méně oleje skoro nesolím a guláš je naprosto špičkový. Dělám i segedín akorát smetanu dávám cca 1 hod před koncem. Stejně tak svíčková je naprosto skvělá. Chuťově je jídlo úplně jiné než při normální úpravě rozhodně LEPŠÍ a pokud se jedná o jídlo z papiňákutak se to nedá vůbec porovnávat. Papiňák už nepoužíváme. Za mne rozhodně doporučuji. Člověk má plno volného času jek na děti tak na jiné aktivity. Rozhodně netrávíme čas u plotny.
Franta
A jaký přesně typ a značku hrnce máte? Asi také koupím, ale nechce se mi vyhledávat recenze, tak koupím stejně, a kdyžtak Vám ho přijdu omlátit o hlavu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ženy, neprodáváte někdo na náhradní díly? BIONAIRE CrockPot SCVI 600 Saute Rozbila se mi poklice :-/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tento hrnec máme, kupovali jsme tady ******/ a můžu doporučit. V kuchyni je to fakt pomocník
edit admin - odstraněn odkaz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit