Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Není, mám zvýšenou buněčnou imunitu na partnera - zabiji při styku každou jeho spermii…při styku tedy nemůžu přirozeně nikdy otěhotnět.....dávají na to kortikoidy-prednison, který hodně pomáhá......kamarádka už po dvou měsících otěhotněla a ted čeká už na porod…mně to z nějakého důvodu vůbec nezabírá, naopak, celý stav se mi ještě zhoršil......při téhle diagnóze bylo jasné, proč jsme se dva roky pokoušeli zbytečně, ale bylo mi řečeno, že nebude problém provést iseminaci či umělé oplodnění…to mi ale tvrdí jako můj gynekolog, tak hlavně v genetu-reprodukční centrum.......Po dnešním telefonátu s odborníkem přímo z Podolí z imunologie ale už vím, že po dobu léčby by k otěhotnění nemlo dojít…že to stav zhoršuje…takže komu ted věřit?Tahle lékařka zněla opravdu rozumně…takže jsem z toho vyplašená…léčba normálně trvá sotva pár měsíců a u mě nic…takže mimi v tom případě taky nic? Ach jo…a to mi můj gynekolog tvrdil, že tohle má jen 5% ze 100 a já to určitě nemám a na imunologii mě ani nechtěl poslat......poslala jsem se tam díky kamarádce tedy sama..........no nebýt jí…tak se pokoušíme třeba do smrti a nic z toho…no ale upřímě, dozvědět se, že to bude ještě běh na dlouhou trať, když toužím po miminku už skoro od dětství, jen k tomu nebyl správný chlap......to není super… (blíží se mi 29 let.............) ![]()
To ěm mrzí že máš takovéhle výsledky
. To yb chtělo mít v ruce zprávu a stou jít do centra a vše probrat teda jak a co a nějak se to musí řešit a hlavně i to HCG co se děje a kde co je ![]()
do centra jsem volala, tam se mám ukázat nejdříve po příštím týdnu, když se neobjeví srdíčko (to se samo neobjeví…) a testy na ty bakterie mi neudělají, to může jen gynekolog, tak budu na střídačku lítat mezi ambulancí, která taky prt ví, gynekologem, Gennetem a Podolím…zatím nemám pocit, že by to k něčemu vedlo…ted se budu trochu spoléhat, že to způsobuje jedna z těch mrch a postačí léčba, že se třeba budeme moci po pár měsících znova pokusit…kamarádka, která měla imunitu na samotné miminko a dvakrát kvůli tomu potratila mě uklidnila, že jednu z těch zvláštních chlamidií měla, postačila krátká léčba antibiotiky a pak přeléčení prednisonem a jsou těhotní…čeká mě tedy spousta dalších vyšetření,ale když mi je nebude ochoten nikdo udělat, hledám nové lékaře…snad bude zakopaný pes tady.......já byla zároven po inseminaci na těch imunologických testech, třeba bylo to zhoršení způobené tou inseminací a 4× prasklým kondomem…ode dneška máme se sexíkem prostě úplné útrum (už takhle nemáme skoro nic, to je super…) abych se nesetkala vůbec se spermiemi a dál budu řešit příčinu, proč léky nezabrali…snad jinajdeme…snad.....
to je možný ne že jestli máš alergii na sperma tak to mohlo ovlivnit
. to ej nejdůležitější aby s epřesně vědělo dke je problém, pak se to dá léčit ale je blbý že je stp pro snažení
a navíc skoro nikdo nic neví takže si Tě budou přehazovat jak horký brambor
. A jeslti to ěmla kamarádka tak s epoptej kam chodila a třeba by tě tam taky rychleji pomohli ![]()
Neves hlavu, vyjde to ja to vim, mozna to jeste potrva, ale uvidis , ze to dotahnes dokonce, prelecis se, pak popr. novou insem. a bude vse v poradku a bude to vase perfektni miminecko.
Vsak jeste uvidis co tohle tehu. Hlavne nebud smutna
. Snaz se myslet dopredu, kdyz nevyjde tohle vyjde to druhe. Jeden pan doktor mi rekl : Blesk do jednoho stromu dvakrat neuhodi .
No budu se toho držet…v štastný konec tohodle těhotenství už nedoufám, byla bych ted nějak 6+3, to by mělo být vidět vše i srdíčko a hodnoty HCG?/plně jinde…já se hlavně necítím nijak těhotně až na bolest v podbřišku…začínám mít pocit, že prravá strana dokonce bolí o něco víc..tak jsem zítra zvědavá…ale věřím, že se najde příčina a vše se vyléčí a bude to v poho, jen jsem se musela vybrečet kvůli dalšímu čekání…už trvá moc dlouho…ale ted mám naštěstí jednu krásnou a milou starost,díky ní už na všechno zapomínám…v noci se nám narodilo kotátko.....Máme Sibiřskou kočku, našli jsme ji, takže jsme nevěděli, jestli je vykastrovaná nevo ne, doktorka tvrdila že spíš jo a ona se nám furt mrouskala, tak jsme to riskli a očividně je plodná až až…;) a to jsme si mysleli, že když ji týden před porodem zmizelo skoro břicho a zmenšily cecky, že to byla falešná březost…a ono dneska pod postelí písk písk…paráda…kočka mě pořád vyhledává,takže jsem ráda, že jsem vlastně na té nemocenské, celý život jsem si přála kotě, tak ho mám…jupí…takzže lahvička vážení.....vlastně taková příprava jednou pro mé mimi, protože když to dokázala Sisi, tak já taky…;) ![]()
Hlavně aby s ezjistilo proč je teda to HCG jaké je a co se děje
. V 6+3 už by měly být hodnoty v řádu 10 000. já měla těch 27 000. tak držim an zítra palce at řeknou co s efakt děje a pak at brzo pomůžou a můžete s ebrzo začít snažit ![]()
Hlavně aby s ezjistilo proč je teda to HCG jaké je a co se děje
. V 6+3 už by měly být hodnoty v řádu 10 000. já měla těch 27 000. tak držim an zítra palce at řeknou co s efakt děje a pak at brzo pomůžou a můžete s ebrzo začít snažit ![]()
však dám vědět…sama jsem zvědavá, co se z toho vyvrbí;) Krásný den, já dneska vážně získala mimi, jakmile se hnu od kočky, tak nadává a jde si pro mě, takže je musím hlídat…no paráda…kdo za mě uklidí a uvaří, když i u čaje nadává, to netuším…
![]()
Jendice1 píše:
No budu se toho držet…v štastný konec tohodle těhotenství už nedoufám, byla bych ted nějak 6+3, to by mělo být vidět vše i srdíčko a hodnoty HCG?/plně jinde…já se hlavně necítím nijak těhotně až na bolest v podbřišku…začínám mít pocit, že prravá strana dokonce bolí o něco víc..tak jsem zítra zvědavá…ale věřím, že se najde příčina a vše se vyléčí a bude to v poho, jen jsem se musela vybrečet kvůli dalšímu čekání…už trvá moc dlouho…ale ted mám naštěstí jednu krásnou a milou starost,díky ní už na všechno zapomínám…v noci se nám narodilo kotátko.....Máme Sibiřskou kočku, našli jsme ji, takže jsme nevěděli, jestli je vykastrovaná nevo ne, doktorka tvrdila že spíš jo a ona se nám furt mrouskala, tak jsme to riskli a očividně je plodná až až…;) a to jsme si mysleli, že když ji týden před porodem zmizelo skoro břicho a zmenšily cecky, že to byla falešná březost…a ono dneska pod postelí písk písk…paráda…kočka mě pořád vyhledává,takže jsem ráda, že jsem vlastně na té nemocenské, celý život jsem si přála kotě, tak ho mám…jupí…takzže lahvička vážení.....vlastně taková příprava jednou pro mé mimi, protože když to dokázala Sisi, tak já taky…;)
Jeeeee, malinkatej susinek, tak ted budes mit radosti a starosti az az. Jasne, ze to dokazes a jednoho dne bude delat pisk pisk tvuj drobecek v postylce / ne pod
/. Tak jestli budes chtit tak budu rada za fotecku toho pisklatka ![]()
určitě, pokud se mi to podaří nahrát…mám jen tři,ale alespon něco a děkuji za milé přání;) Rozhodně jej hodlám naplnit… ![]()
Jendice1 píše:
určitě, pokud se mi to podaří nahrát…mám jen tři,ale alespon něco a děkuji za milé přání;) Rozhodně jej hodlám naplnit…
Ahoj holky, tak dnešní verdikt zní…HCG kleslo ze 391 na 374…na ultrazvuku nic, jen zvětšená sliznice, možný zbytek po raném těhu, prohlížel mě sám primář (no exot no…
)…
Na vaječníkách a vejcovodech nic, ale v pondělí další testy,jestli to rychle klesá, aby se vyloučilo mimoděložní…Čím sem doktora však zmátla bylo, že i když je HCG vyšší a sliznice taky, tak se mé orgány tváří, že chtějí ovulovat…vtipné, normálně to bývá neslučitelné…hihi…ale tak co je u mě normálního že?:D
Dle mého gynekologa nemám pospíchat s revizí,vynechat utrogestan a počkat si, jestli se s tím tělo vypořádá, že to bylo v tak raném stádiu, že by k nebezpečí nemuselo dojít…asi jedniná potěšující zpráva.......
Takže, vítám zpět do řádu snažilek a že se dám sakra do boje, protože to mimi prostě vybojuji…
a když se nad tím zamyslím, tak se asi nedivím tomu všemu, trápila mě spousta věcí a rozhodně jsem se na samotné těhu moc nesoustředila…takže jsem tuhle lekci potřebovala, abych si asi vážně srovnala priority a určila si, co je pro mě důležité.....rodina…práce a peníze či jiné…se nějak dořeší…děkuju však všem na držení palců.....věřím, že se brzy přidám do řad maminek.....a napíši sem, jak se to celé vyvíjí..nebo spíš do jiné diskuse…třeba, jak na buděčnou imunitu…;) Krásný den.....Monča ![]()
Ahoj, mrzí ěm že HCG klesá ale na druhou stranu nevim ejstli by bylo ok být těhu se špatnou imunitou
. HCG je dost nízké takže utroš MS brzdí takže když ho yvsadíš tak by MS mohla dorazit a mohlo by to být bez revize. taky sjme to jednou měla a pak další cyklus nebyla ovua další ěmsíc se povedlo ![]()
No už jsem ho vynechala, tak snad to půjde přirozeně…;)Ted se budu soustředit na konec školního roku a výlety a akce, dohnat ztrátu, takže mám co dělat a hlavně zkusím rychle a intenzivně vyléčit tu mou imunitu,abych mohla třeba už zase přirozeně, najet znovu…;)