Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Krásný velikonoční čas, již podruhé vkládám sem otázku, protože potřebuji poradit...... Jsem po dvouĺetém snažení poprvé těhotná,ale jen velmi pomalu mi roste hcg. 15.4 58, 18.4. 167, 20.4 240.. Datum poslední MS bylo 15.3.2011 a 28.3. proběhla inseminace…Dle lékařů se nejedná o mimoděložní těhotensví, v děloze mám malinkou dutinu 3×3mm. Od ovulace mě bolí dost břicho a v době MS jsem se zpožděním měla asi cca 4 dny slabý hnědý výtok.......je možné mít dvě ovulace?Dle výsledků to vypadá jako o týden mladší těhotenství.......či neprospívající?Stále chodím na kontroly, nemám prý házet flintu do žita..ale jinak to ptý nevypadá dobře…
nezažil jste někdo něco podobného? Děkuji moc
Každé 2 dny se má hladina zdvojnásobit. Tak nevím, ale jak ti roste pomalu? Nárust je normální ![]()
Kéž by, podle lékařů je to pomalé…měla bych mít větší hodnoty.....na posledních testech jsem byla 24 DPO a proužek na testu sotva vidět…když koukám na jiné diskuse, tak čárky v této době u holek řvou a HCG mají klidně 4000 a fakt vždy roste o dvojnásobek…mně to vyrostlo jen o 80 jednotek. Břicho mě bolí prakticky 24 hodin…
Z okamžitého otěhotnění jsem byla překvapená,ale šťastná, ale těmi řečmi o neskutečně malým hcg a neustálými kontrolami jsem vyděšená…no snad bude mimísek bojovat…další testy 26.4 a zatím kvůli bolestem a lehkému úterním krvácení klidový režim…
Buď v klidu a nenervuj se… Ovulaci jsi mohla mít později, i náš drobeček se „liší“ o 9 dní. A je OK. Taky mě strašili… Uvidíš, když vylučují mimoděložní, tak bych byla v klidu, mě tvrdili, že je to mimoděložní. ![]()
Děkuji moc za povzbudivá slova a budu doufat v opravdu pozdní ovulaci…i když si nepamatuji, kdy jsme se mazlili s manželem po Inseminaci…
a taky by to znamenalo, že je má zvýšená imunita na spermijky mého manžela očividně vyléčená;)
(důvod našeho zbytečného a dlouhého snažení…)
Nu tedy vzhůru do čekání…nadějnějšího… ![]()
Ahojky
, tady mas tabulku
http://www.naseporodnice.cz/…-krvi-hormon-
signalizujici-pocatek-tehotenstvi.php
Ja si myslim, ze je to individualni, kazda ma podle me, HCG jine, nekdo ma vysoke hned nekomu roste pomaleji, ale podle toho co jsem cetla, tak se to casem dorovnalo, nevim proc te tak strasi. Tady se treba dela test na HCG jen jednou a dal se nesleduje, jestli se zdvojnasobuje ci ne. Spineni mohlo byt tim, ze se ti bobisek zahnizdil. DRzim pesti i na nozkach
a hlavne bud radeji klidna a zbytecne se nenervuj, lepsi myslet pozitivne, i kdyz strasi, nervama tim stejne nic nezmenis. Myslim na tebe at to dopadne na jednicku. Dej pak vedet. Btw, kdy mas dalsi UTZ?
Děkuju moc za povzbuzení..moc pro mě znamená…vím, že jsou hodnoty malé,ale tak na UTZ je malá dutinka vidět, i když jsou ty hodnoty jen 241mm a něco vidět je prý většinou až od 1000mm, takže bych řekla, že i tohle je trochu jinak než jsou všichni zvyklí
…na krev jdu zase v úterý 26.4 a tvrdili, že by mě rádi viděli i na UTZ…tak uvidíme......snad to bude v poho…a taky Vás pořád bolí břicho? Jiné příznaky těhu nemám, až na únavu, ale to břicho tedy stojí zato…se mi asi pro jistotu zavrtává hlouběji a hlouběji každý den, pacholek jeden.....
jinak po dalších testech hned písnu…sama jsem zvědavá… ![]()
mě říkali že hodnoty se zvyšují za 2-3 dny. nezbývá než čekat a věřit že to bude ok. je fajn že už něco vidí v děloze i když an druhou stranu ej divné že něco vidí když na UTZ něco je vidět až při hodnotě min 1000. u mě našli něco až při hodnotách víc jak 4000 ![]()
No proto říkám, že je to zvláštní…všechno, i když vnitřní UTZ nic neukázalo…tenhle UTZ je nějaký extrémně citlivý a dobrý, proto mě tam poslali.....rozseknout se to mělo ve čtvtek a ted zase až v úterý…jen s tím poleháváním ty dny utíkají pomaleji (jsem žena činu, nevydržím dlouho posedět.....
)
Já v těhu s Tomíkem si taky užila svoje
. napřed že na UTZ nic neni což mě bylo ajsný když sjem tam šla 3 dny po vynechání MS ale já tam šla protože sjme potřebovala Utrogestan a že je tam cysta na pravym vaječníku a etda vzali krev a kontrola za 5 dní. A po 5 dnech cysta v levo a v děloze furt nic a že teda mam jít na lepší UTZ do enmocnice ale že to je asi mimoděložní
. tam se na ěm koukali jak na magora a prý podle čeho si ymslim že sjem těhu, tak sjem řekal že před 5 dny HCG bylo asi 550 a teda že udělají etst z moči, no a prý slabě pozitivní
a že aby měli jistotu že vezmou krev a mam čekat na výsledky, 4 hodiny
, přiběhnul doktor kterýho znam z minulého těhu a prý že HCG přes 4000 a jestli on nic nenajde tak je to průser a okamžitě lehnout. hledal hodně dlouho a našel váček a že je vše ok ale mam dělohu v RVF takže nikdo nic nenašel. Za další týden kontrola opět v nemocnici a že váček roste ale mimi tam neni a za další 2 dny pořád nic a že teda že roste jen váček ale mimi tam neni a že půjdu an revizi kterou sjme v pátek odpoledne odmítla a že přijdu v pondělí a v pondělí najednou vše v pořádku abylo tam už mimi a i srdíčko bouchalo. takže jen nervy a aby toho enbylo málo tak asi mezi 9-10tt jsme trošku špinila tak sjem šla ke svému lékaři a že je mu to líto ale těhu od 6tt nepoporostlo takže s etěhua si vstřebalo což mě bylod ivný když kalhoty už mě byli těsnější a v nemocnici ten den že asi doktor po ránu špatně viděl protože mimi je ok, už vypadal jako kosmonaut aměl skoro 3cm + tam byl i hematom a tak to šlo v těhu furt, pokaždý něco bylo a závěr těhu byl asi ejhorší, akutní císař a uzel an pupečníku
a tak se sama sobě divim proč chci tohle podstupovat ještě jednou
![]()
Jendice1 píše:
Děkuju moc za povzbuzení..moc pro mě znamená…vím, že jsou hodnoty malé,ale tak na UTZ je malá dutinka vidět, i když jsou ty hodnoty jen 241mm a něco vidět je prý většinou až od 1000mm, takže bych řekla, že i tohle je trochu jinak než jsou všichni zvyklí…na krev jdu zase v úterý 26.4 a tvrdili, že by mě rádi viděli i na UTZ…tak uvidíme......snad to bude v poho…a taky Vás pořád bolí břicho? Jiné příznaky těhu nemám, až na únavu, ale to břicho tedy stojí zato…se mi asi pro jistotu zavrtává hlouběji a hlouběji každý den, pacholek jeden.....
jinak po dalších testech hned písnu…sama jsem zvědavá…
Bolelo me brisko docela dlouho, melo by to byt proto, ze se roztahuje deloha:). Ja verim, ze vse bude v poradku
. Zalezi vic podle me na UTZ, terba jsi jen kratsi dobu tehu.
![]()
nu snad, ale jak říkám, podle všeho mám imunitu na manžela a většinou máme při styku kondom či jde manžel"ven". A přes tu skoro měsíc trvající bolest ještě ke všemu skoro nic. nebylo..takže záhada hlavolamu.....no nechám se překvapit… ![]()
No pánečku, taky pěkný..začátek, jako když jsem se narodila já.....na 6. měsící, císař a klinická smrt.....tak snad mě tohle nečeká.....ale zase povzbuzení, že se nemám vzdávat…ja už se totiž spíš smiřovala s myšlenkou, že se mimi přestává vyvíjet…takže to nechám jak koukám na prckovi, ne vždy mají lékaři pravdu…tý jo, ještě, že jsi nesouhlasila s revizí a počkala…proč na to tak pospíchaj?Udělala bych to samé…počkala bych…;) Jsi statečná to žena ![]()
Mne tez rekla MUDr na zacatku tehu, ze se jedna o zamlkle tehu.Nakonec jsem zjistila, ze se vlastne ridila jen posledni MS a vubec neresila jestli nemam tak nahodou delsi cyklus a ovulaci o neco dele. Uz se semnou rovnou domlouvala ohledne potratu a ze se uvidime dalsi tyden a ja bych i cekala klidne dalsi 2 tydny dokud bych si nebyla jista. No a uz jsem videla srdicka
. Nakonec jedno z dvojcatek v 8 tt zamlklo, ale druhe je nas malej bojovnik
. Hlavne se nevzdavej a kdyz nic nepujde i priste videt klidne vyckej dalsi tyden a dalsi, dokud si nebudes jista ![]()
Nu pokud bude růst hodnota(píše se každé 2-3 dny dvojnásobek, třeba patřím mezi ty 3 dny o dvojnásobek…;) tak určitě počkám..;)Na pozdější ovu samo lékaři nekoukají, protože jsem na ovu dostala kvůli inseminaci injekci, folikulů jsem díky podpoře měla 5 a to připravených na 28.3(jen pochybuji, že všech 5 bylo stejně velikých;))..a kvůli imunitě na manžela máme chráněný styk(a málo, protože jsou kondomy k ničemu, jak jsme 4× zjisili…
) Takže budu doufat v jeden schovaný folikul a další ovu a zázrak…ale musím říct, že jsi mě moc uklidnila,děkuju
smutnit můžu až bude prokázaný špatný výsledek ze všech stran
, do té doby budu věřit, že mimísek zabojuje…;)