Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Pařížanka1 aha to jsem ještě nikdy neslyšela
Jsem taková docela v rozpacích ☹️️☹️️sama nevím co to semnou je 🙈ani doktor neví podle čeho počítat termín MS jelikož jsem měla mikro potrat 11-17.9. A pak najednou po tím nějak jsem měla opět hcg 286 a to jsem nemohla mít termín MS a testy pozotivni, jsem asi divný případ… ![]()
@Bambulinka86 trošku jo… On je problém v tom, že je to fakt celý divný. Jestli jsem to dobře pochopila, mezi prvním a třetím odběrem bylo 6 dní? To bys při tom třetím odběru musela mít HCG aspoň 1200… +-. Roste to fakt pomalu. Kdybys měla těch 1200, odpovídalo by to tomu, že už je něco vidět v děloze. To bývá, když je jednotek 1000 a víc. Takhle je to fakt zvláštní. Že ti HCG odpovídá 4tt je sice pravda, ale to něco v děloze zase moc ne, ve 4tt nebývá nic vidět. A teoreticky by při tech tvých hodnotách nemělo být nic vidět. ![]()
@Bambulinka86 já to měla tento rok dvakrát
hcg rostlo pomalu, respektive se nezvojnasobovalo, když jsem měla cca 1500 už se vědělo ze to nikam nevede, měla jsem být 7tt ale plod nikde. Teď jsem těhotná znovu a ve 12 týdnu. Zatím dobrý
drz se ![]()
@Pařížanka1 děkuji ti moc
já tobě taky ať je vše v pořádku 😘
@Kamkam taky si říkám
přijde mi to hodně zvláštní opravdu ano, jsem z toho už taky kikiriki 🙄 🙄ještě mě napadla ta mola co psala Pani
nahoře…
Cauky holky, doufám, ze tu ještě nějaká budete.
Mám takový problém a doktoři poradně nevědí, tak třeba tu potkám někoho, kdo má podobnou zkusenost.
Jsem cca v 5tt. Na ultz jde vidět gestacni Vacek, ale zatím prázdný bez embrya. Hcg mi bylo odebráno minule pondělí s výsledkem 1084 a byl také v děloze viděn hematom. Včera jsem začala slabě krvácet, tak jsme jela na pohotovost, kde mi bylo řečeno, ze krvácení není nějak hrozné a ze nejspíše odchází hematom. Každopádně Vacek od minule kontroly povyrostl, ale stále v něm nic není. Odebrali mi znovu hcg a výsledkem kolem 2.000.. prý to moc za ten tyden nenarostlo a nedávají tomu moc šanci. Dnes už slabě hnědé spinim ale fakt minimálně. Měla jsem toto i u syna (teď 2.roky).. zítra jdu znovu na kontrolu a na odběr hcg a kdyžtak bychom pořešili potratovou pilulku, aby to vše ze mne odešlo samo.
Myslíte, ze je ještě nějaká naděje, ze to dopadne dobře?..
S pozdravem, Bibi.
@Bibi116 ahoj, bohužel to asi nedopadne. Pokud mas prázdný vacek tak ti pilulku nedají, ta se dava (dle mého gynekologa) až pokud je ve vejci embrio. Mě dali nějaké léky které mi měly nějak pomoc to spustit, ale těžko říct zda to pomohlo. Na první “potrat” jsem čekala skoro dva týdny, jen silnější menstruace a odešlo naštěstí vše.
@Pařížanka1 To jsem myslela. MUDr říkala, ze pravě by mi v nemocnici dala nějaký prášek, který mi to spustí a já bych začala krvácet. Ale mám z toho děsný strach.. Mám za sebou už 2. SP a vždy jsem musela na kyretáž.. ale je pravda, ze to bylo i srdíčko, které přestalo bít a já začala krvácet..
… Ještě mi je ale divné, ze tedy uz jen spinim hnědě to jsou ty zbytky toho hematomu a včera na kontrole zahledla i nějaký žloutkový Vacek či co (snad to píši dobře) a i ten gestacni váček se od minule kontroly v nemocnici zvětšil..
Každopádně mi má zítra ještě nabrat hcg a podle toho se rozhodne, no.. ale z toho krvácení mám hrůzu..
@Bibi116 gestacni vacek roste, ale jedna se pravděpodobně o afetalni vejce, takže tam žloutkový nikdy nevykouka. Já prodělala letos dvě, třetí se naštěstí povedlo a jsem v 15. Týdnu. Hodně stesti a dej vědět.
@Pařížanka1 Tak děkuji za odpovědi. Nějaké naděje už si nedávám, spis mě teď děsí to krvácení.. jak to bude/nebude probíhat.. mám z toho fakt hrůzu.. A gratuluji k mimču. ![]()
Dobrý den, holky. Ráda bych obnovila diskusi a poprosila asi o vaše zkušenosti
V pátek mě moje gyndarka odeslala do nemocnice s podezřením na mimoděložní těhotenství, odběr HCG byl ve středu 26.6 4848,v pátek jsem měla být podle menstruace 5+3,prý by už při takových hodnotách něco měla vidět. V nemocnici mě v ten pátek 28.6 brali znovu krev hodnota stoupla na 7532 na ultrazvuku viděla prázdnou dutinku, jenže se jí nelíbí jak stouplo HCG, takže za ní spíš neprosperující těhotenství, dala mi ještě na zavádění Ultrogestan a kontrola v pondělí, tedy včera 1.7. Na kontrolu jsem šla vlastně už připravená na to nejhorší… Znova odběry HCG, od patka stouplo na 10810.. což podle doktorky není optimální. Na ultrazvuku oproti páteční prázdné dutince naznak žloutkového váčku…Koukali na mě dva doktoři, oba dva tomu moc šanci, díky tomu že mi neroste HCG tak jak má nedávají. Nakonec jsme se dohodli na poslední kontrole za týden a ta rozhodne, dál mám zavádět Ultrogestan. Má někdo prosím zkušenost, že to i přes tohle všechno dopadlo dobře? Ty nervy to je něco šíleného..Moc všem děkuji. Jinak na kontrolu na gyndě jsem šla takhle brzy z důvodu, že se léčím se štítnou žlázou.
@Anonymní píše: Více
Ahoj. Moc ti neporadim, ale i kdybych mohla, kazde tehu je jine. Musis holt pockat do dalsi kontroly, zda se neco zmeni. Pozitivni bych asi videla, ze to neni mimodelozni a ze se ukazal zloutkovy vacek, takze se neco deje. Ale zda se ukaze i embryo, to ti tu nikdo nerekne. Drzim pesti, at to dopadne dle tvych predstav 🍀.
@Anonymní píše: Více
Ja myslim, ze to bude dobre. Mne kdyz se jednalo o neprosperujici, tak mi hcg klesalo, nerostlo. Pokud treba chces pro svůj klid sledovat hcg, tak si zkus zajít na odber do nějaké laboratoře jako samoplatce. At to dobre dopadne!