Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
tak já si taky s kolegyněma v práci občas říkám, že by ty lidi nemuseli chodit, že by byl klid, ale nemyslím to zle. To samý když chodí, je nával, ale prostě si člověk občas uleví. Tohle není pomlouvání, jako není to profesionální, to ne, ale nijak zle myšleno to určitě nebylo. Ono ve třídě 2 děti jsou znát a pokud jim tam nastupovali nové děti, tak i když je teprve září, tak ty začátky jsou těžký, co by měli říkat učitelky u nás, ty mají plnou třídu nových dětí 3 leťáků a mladších.
A jak jim lže?
Pokud nejsi spokojená se praktikami ve školce, způsobem komunikace nebo práce učitelek, tak to v první řadě řeš s nimi, případně s vedení,
To, že se nafrkneš (byť třeba budeš mít důvod) a budeš to tady rozebírat na netu nebo s jinýma maminkama od vás ze školky někde mimo školku, vůbec ničemu nepřispěješ.
Učitelky budou mít pocit, že je všechno v pořádku a ty budeš akorát za matku s kyselým obličejem.
@Tejina píše:
Jo, ja vim, ze to není moc k reseni, ale jak rikam, kupi se to…kdyby to byla tahle jedna věc, tak neresim…ale je toho vic. Napr. mila pani reditelka lze mejm detem, když jsou na zahrade (ta zahrada ma dobrejch 2000 metru), tak nesmí opustit piskoviste ani na vzdalenost peti metru…a další a další.
tak u nás je víc pavilonů a tříd a každý pavilon a každá třída má svůj kus zahrady s pískem, a zahrada je veliká a ty děti se to prostě musí naučit, že nemůžou lézt někam kde je učitelky neuhlídají.
@medunka23 píše:![]()
tak já si taky s kolegyněma v práci občas říkám, že by ty lidi nemuseli chodit, že by byl klid, ale nemyslím to zle. To samý když chodí, je nával, ale prostě si člověk občas uleví. Tohle není pomlouvání, jako není to profesionální, to ne, ale nijak zle myšleno to určitě nebylo. Ono ve třídě 2 děti jsou znát a pokud jim tam nastupovali nové děti, tak i když je teprve září, tak ty začátky jsou těžký, co by měli říkat učitelky u nás, ty mají plnou třídu nových dětí 3 leťáků a mladších.
jo, to já ty učitelky vždycky akorát lituji, ten první měsíc je záhul… než si děti zvyknou, najedou na školkový režim, naučí se to, co je doma zatím nenaučili… to musí být maso… kolik dětí není zvyklých jíst u stolu, samo se oblékat a obouvat, neposlouchají a podobně…
@Regina Hero píše:
hele, a jsou tvé děti nějaké živější než ostatní? Nebo jsou tam nové a nevědí, jak to chodí a podobně? Nebo utíkají ze zahrady ven?
Jsou tam druhym rokem, jsou jim 4 a pul. Neutikaji, porad je chvalej, jaky to jsou milackove a zlaticka a blabla, zivejsi jsou, ale docela poslouchaj, me teda ne, na me testujou
kolikrat i tahle rikala, ze by je chtěla mit doma, ze jsou zlaty. Spis mi asi vadi, ze nemá dost rozumu a taktu, aby to resila jindy nez když v satne muzou bejt rodice. Je mi jasny, ze kazdej ma rad min práce a pohodičku… ale tohle je pro me fakt netaktni a debilni, co si asi pak jako rodic muzu myslet…
@Regina Hero Já je lituji nejen kvůli těm dětem, ale i kvůli těm rodičům. Ty bývají kolikrát asi i horší.
@Tejina píše:
Jsou tam druhym rokem, jsou jim 4 a pul. Neutikaji, porad je chvalej, jaky to jsou milackove a zlaticka a blabla, zivejsi jsou, ale docela poslouchaj, me teda ne, na me testujoukolikrat i tahle rikala, ze by je chtěla mit doma, ze jsou zlaty. Spis mi asi vadi, ze nemá dost rozumu a taktu, aby to resila jindy nez když v satne muzou bejt rodice. Je mi jasny, ze kazdej ma rad min práce a pohodičku… ale tohle je pro me fakt netaktni a debilni, co si asi pak jako rodic muzu myslet…
Nebuď tak sebestředná
fakt bych chtěla být učitelkou tvých dětí, když furt hledáš problémy ![]()
@Svistice píše:
@Regina Hero Já je lituji nejen kvůli těm dětem, ale i kvůli těm rodičům. Ty bývají kolikrát asi i horší.
amen sestro ![]()
@Svistice píše:
jo, to máš pravdu… ![]()
Tohle přece není pomluva, je jasné, že se jí lépe pracuje, když je tam méně dětí, čím méně, tím lépe a klídek teda určitě nemá, jen to třeba není takový mazec. Myslím, že kdokoliv, kdo pracuje, bude rád, když toho nějaký den bude méně a v klidnějším tempu a nemusí to být myšleno nijak špatně. Já zrovna předevčírem mluvila s paní učitelkou, říkala jsem jí, že už není slyšet tolik plačících dětí a že je to asi už lepší a ona říkala, že ano, že přišla prakticky jenom polovina dětí, tak že i ráda, protože kolegyně onemocněla. Je to podobné a nevidím na tom také nic špatného. Ta informace nebyla nic proti tobě, jen když jste prostě nepřišly jeden den, tak uvažovala, že možná nepřijdete i ten další, nic víc, nic míň. Jinak bych samozřejmě dala vědět, že je slyším, ale spíš bych to brala s humorem.
Já tam byla 3/4 roku na záskok za nemocnou kuchařku.
Slyšela a viděla jsem dost.
Stačí mi to, abych si dávala pozor na hu.bu co před nima říkám, když dovedu/vyzvednu decka, abych si nastězovala na p. coviny a já nebo moje decka nezapadly do škatulky (decka prudici matky). Stejně instrukce dostal manžel (že on jednu uč. decek nemá rád) tak jsem mu řekla, ať se krotí a něco před ní neřekne co nemá.
Snažím se s celou skolkou dál udržovat korektní vztahy, že nemám potřebu, aby šly po dědině kecy a navic ještě tam budu mít 3r. decka.
@Šmoulice píše:
Nebuď tak sebestřednáfakt bych chtěla být učitelkou tvých dětí, když furt hledáš problémy
To není o sebestrednosti a hledani problemu, to je o profesionalite a slusnym chovani. Je ho evidentne nedostatek.
@Tejina píše:
Jsou tam druhym rokem, jsou jim 4 a pul. Neutikaji, porad je chvalej, jaky to jsou milackove a zlaticka a blabla, zivejsi jsou, ale docela poslouchaj, me teda ne, na me testujoukolikrat i tahle rikala, ze by je chtěla mit doma, ze jsou zlaty. Spis mi asi vadi, ze nemá dost rozumu a taktu, aby to resila jindy nez když v satne muzou bejt rodice. Je mi jasny, ze kazdej ma rad min práce a pohodičku… ale tohle je pro me fakt netaktni a debilni, co si asi pak jako rodic muzu myslet…
nevím, netaktní mi to nepřijde
myslet si můžeš akorát to, že s tvými dětmi tam má najednou o dvě (dvojčata?) víc… ne? Takže když přivede jiný rodič své dítě, je to pořád poloviční počet… nic víc bych si z toho nevyvodila… asi jsi trochu víc vztahovačná…
S tím lhaním na pískovišti… chceš říct, že ostatním dětem říká, že mohou běhat po celé zahradě, jen tvým to zakazuje? Nebo to říká všem, protože je chce mít na dohled, když už za ně zodpovídá?
U nás má každé oddělení své pískoviště, takže když jsou děti venku na písku, jsou taky u toho svého u své paní učitelky…
Jo, mozna to nemyslela blbe… v tu chvili mi to od ni prislo jako neprofesionalni a hloupy, ale vlastne to chapu…i kdyz jsem vztekla. Asi si s ni popovidam ![]()
@Tejina píše:
Jo, mozna to nemyslela blbe… v tu chvili mi to od ni prislo jako neprofesionalni a hloupy, ale vlastne to chapu…i kdyz jsem vztekla. Asi si s ni popovidam
Hlavně vynech ty kecy, co máš tady
nebo tě fakt pomlouvat začnou ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.