Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Tejina píše:
Ne, to jsi zmotala dve věci dohromady. Jedna byla, ze reditelka zalhala detem o tom, kde jsem, mne nic nerekla a ja pak dostala od učitelek velmi vynadano, ze se to takhle nedela. Coz byla jedna vyjimecna a dost urgentni situace. Druha byla, ze tri baby sedely na lavicce, kecaly a deti se nesmely vzdalit z piskoviste ani na krok, byt mají svůj vyhrazeny prostor, okolo trava, prolejzacky a tak…proste musely sedet primo na tom piskovisti, aby uci mohly kecat.
to jsem asi blbě pochopila… pani reditelka lze mejm detem, když jsou na zahrade (ta zahrada ma dobrejch 2000 metru), tak nesmí opustit piskoviste ani na vzdalenost peti metru…
Pochopila jsem z toho, že jim lže, když jsou na zahradě, tak nesmí opustit pískoviště…
A jak jim proboha lže? A jak ses to dozvěděla?
Školka je barak plný ženských, kde je moc ženskych na metr čtvereční jsou intriky.
S tim se prostě musíš smířit a zkousnout to.
Najde se na každou rodinu něco
. Ty se snaž nedohadovat s nima, nestěžovat si, nedelat hnidu, nedávat jim důvod, aby za rohem řešily.
Klapky na oči, na uši a mas klid.
@Regina Hero píše:
to jsem asi blbě pochopila… pani reditelka lze mejm detem, když jsou na zahrade (ta zahrada ma dobrejch 2000 metru), tak nesmí opustit piskoviste ani na vzdalenost peti metru…
Pochopila jsem z toho, že jim lže, když jsou na zahradě, tak nesmí opustit pískoviště…
A jak jim proboha lže? A jak ses to dozvěděla?
Jojo, blbe jsem to napsala, sorry…no, jednoduse, reditelka rekla něco detem, ja jim rekla něco jiného a kluci byli zmateny jak lesni vcely a vůbec to nedavali, plakali…do toho ty nadavajici učitelky. Vůbec jsem to nechapala, ale když jsem se pak zeptala kluku, co jim rekla, tak mi to bylo jasny. Nasledne jsem si to vysvětlila i s p. ředitelkou, která je dodnes ale bohuzel urazena. Blbost, ale zamrzi, protože bachorky pro deti nevymejslim, vysvetluju jim věci jak jsou primerene jejich veku. Vzdelanej pedagog si je vymejsli, aby udajne „ochranil“ deti, ale o svým planu nikomu nerekne…co na to rict a co rict detem, který jsou z toho tak vykolejeny, ze.
@Kelsey píše: Školka je barak plný ženských, kde je moc ženskych na metr čtvereční jsou intriky.
S tim se prostě musíš smířit a zkousnout to.
Najde se na každou rodinu něco. Ty se snaž nedohadovat s nima, nestěžovat si, nedelat hnidu, nedávat jim důvod, aby za rohem řešily.
Klapky na oči, na uši a mas klid.
Jo, ja vim…po letech jsem se vratila do práce, taky barak plnejch zenskejch, samy intriky a pomluvy, jedna se zabiji kvůli druhy. Asi me to zere, je to ze všech stran a dnes me to dorazilo ![]()
Nedivím se, taky jsme jako vychovatelka rádi, když je v družině mín dětí a i si to říkáme.
Aby ti tady někdo něco konkrétního odpověděl, tak by bylo lepší, abys taky mluvila konkrétněji.
Takhle to nikdo neposoudí, může jít o úplnou prkotinu, jako že třeba povzdechnutí učitelek nad množstvím dětí ve třídě prkotina byla.
Já bych se tomu zasmála a ještě bych možná na toto téma pronesla nějaký vtípek, ty to řešíš tady a trápí tě to.
Když mluvíš takhle obecně, tak působíš spíš jako vztahovačná osoba bez smyslu pro humor.
Na druhou stranu se mohlo stát něco závažnějšího a ty už si bereš osobně i ty blbiny.
Jenže když neřekneš všechno konkrétně, tak tak to působí tak, že šlo v podstatě o houby, ty zveličuješ a teď je ti to blbý, ale nechceš to připustit.
@Tejina píše:
Jojo, blbe jsem to napsala, sorry…no, jednoduse, reditelka rekla něco detem, ja jim rekla něco jiného a kluci byli zmateny jak lesni vcely a vůbec to nedavali, plakali…do toho ty nadavajici učitelky. Vůbec jsem to nechapala, ale když jsem se pak zeptala kluku, co jim rekla, tak mi to bylo jasny. Nasledne jsem si to vysvětlila i s p. ředitelkou, která je dodnes ale bohuzel urazena. Blbost, ale zamrzi, protože bachorky pro deti nevymejslim, vysvetluju jim věci jak jsou primerene jejich veku. Vzdelanej pedagog si je vymejsli, aby udajne „ochranil“ deti, ale o svým planu nikomu nerekne…co na to rict a co rict detem, který jsou z toho tak vykolejeny, ze.
a o co se proboha jednalo?
Mne to neprofesionalni prijde. Kdyby si to rikaly samy mimo skolku v kavarne u kafe, tak budiz, ale kdyz rodice vodi deti a ony takto mluvi, musi pocitat s rizikem, ze je nekdo uslysi. Jaky to pak asi dela dojem? Urcite ne ten, ze maji o deti zajem.
@Tejina píše:Čtu celou diskuzi už podruhé - mám dnes v práci klidnější den - HURÁ. Ale upřímně vůbec jsem nepochopila v čem je problém, co jim ředitelka nalhala
Pises, že ti red. vynadala. Ony jsou většinou klidně, řeší problémy z rozvahou a snaží se situací uklidnit.
Tak si zkus zamést před svým prahem jestliže si dozrala učitelky a i ředitelku, tak si to musela něčím vyprovokovat.
Nejsi opravdu ta protivna stěžovatelka matka, která furt prudi a hledá za vším problémy?
To jsem pochopila, že tyhle rodiče nemají ve skolce rádi a to se pak nediv, že něco takového řeknou co si zaslechla.
Prostě se uklidni, když zaslechces co nemáš, pořádně se nadechnout, kousni do rtu a nalad úsměv, v duchu si myslí co chceš, ale najevo to nedávej. Snaž se s nima vychazet. Že tou svojí výbušnosti a vzdorem skodis svým detem.
@suvik píše:
Mne to neprofesionalni prijde. Kdyby si to rikaly samy mimo skolku v kavarne u kafe, tak budiz, ale kdyz rodice vodi deti a ony takto mluvi, musi pocitat s rizikem, ze je nekdo uslysi. Jaky to pak asi dela dojem? Urcite ne ten, ze maji o deti zajem.
No třeba právě mají o děti zájem a když jich je méně, můžou se jim více věnovat, než v plném počtu. Všechno se dá brát různě.. ![]()
@suvik píše:
Tak jasně, že je to v podstatě neprofesionální, ale zase bych to nebrala jako pomluvu. A že nemají o děti zájem? Třeba je to právě naopak a vědí, že se v menším počtu těm dětem budou moci věnovat líp ![]()
@Kelsey píše:
Pises, že ti red. vynadala. Ony jsou většinou klidně, řeší problémy z rozvahou a snaží se situací uklidnit.
Tak si zkus zamést před svým prahem jestliže si dozrala učitelky a i ředitelku, tak si to musela něčím vyprovokovat.
Nejsi opravdu ta protivna stěžovatelka matka, která furt prudi a hledá za vším problémy?
To jsem pochopila, že tyhle rodiče nemají ve skolce rádi a to se pak nediv, že něco takového řeknou co si zaslechla.
Prostě se uklidni, když zaslechces co nemáš, pořádně se nadechnout, kousni do rtu a nalad úsměv, v duchu si myslí co chceš, ale najevo to nedávej. Snaž se s nima vychazet. Že tou svojí výbušnosti a vzdorem skodis svým detem.
Souhlasím, u podobných sporů bývá málokdy vina jen na jedné straně. Nakonec i tady mi připadají příspěvky zakladatelky docela útočné.
Jasny, působit to tak muze. Tohle konkretne je dost intimni, nechci rozepisovat detaily, zjednodusene - vezla me sanitka se silnym krvacenim, uz jsem o sobe skoro nevedela, nicmene rida detem rekla, ze jsem v praci, tridim knizky blabla, i když jsem ji vyslovne požádala, at jim to vysvetli tak, jak to je - primerene samozrejme.
Jsou tam i další věci. Třeba to, ze jsem je několikrát slusne poprosila, aby deti nerozdelovaly, dokud samy nebudou chtit - jsou to dvojčata, fixovany. Po par mesicich mi vitezoslavne oznamovaly, ze se je dari za bonbony rozdělovat - na procházkách, při hrani.
Když u jidla mluvi, musí u nej stat nebo odejit uplne. Proste nesmí mluvit.
A další a další…samo o sobe blbosti, ale jak se to kupi, jsem z toho cim dal vic rozladena.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ne, to jsi zmotala dve věci dohromady. Jedna byla, ze reditelka zalhala detem o tom, kde jsem, mne nic nerekla a ja pak dostala od učitelek velmi vynadano, ze se to takhle nedela. Coz byla jedna vyjimecna a dost urgentni situace. Druha byla, ze tri baby sedely na lavicce, kecaly a deti se nesmely vzdalit z piskoviste ani na krok, byt mají svůj vyhrazeny prostor, okolo trava, prolejzacky a tak…proste musely sedet primo na tom piskovisti, aby uci mohly kecat.