Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Tejina píše:
Rict to, o co jsem ji prosila - ze musim akutne k doktorovi, ale všechno bude v poradku a pak si pro ne hned prijdu ja nebo tata. A minimalne to rict taky tem ucitelkam, který mi pak vynadaly, ze si chodim do práce a nevyzvedavam deti ze skolky tak, jak jsme byly domluveny. Proste zmatek nad zmatek.
já myslím, že zbytečně řešíš něco, co není potřeba… v otvírací době školky by snad někdo z vás děti vyzvedl a jestli jsi pro ně chtěla přijít sama, asi jsi k doktorovi jela v době, kdy běžně ve školce bývají a tak jsi jim nemusela vzkazovat nic… maximálně bych do školky zavolala, že přijdu například místo po obědě až odpoledne, protože nutně musíš k lékaři… nemůžu si pomoct, zdá se mi, že dost těch zmatků děláš sama… nebo jsi tedy měla zavolat manželovi, aby je vyzvedl on… a dál to ve školce nerozvádět…
@Tejina píše:
Rict to, o co jsem ji prosila - ze musim akutne k doktorovi, ale všechno bude v poradku a pak si pro ne hned prijdu ja nebo tata. A minimalne to rict taky tem ucitelkam, který mi pak vynadaly, ze si chodim do práce a nevyzvedavam deti ze skolky tak, jak jsme byly domluveny. Proste zmatek nad zmatek.
Odvedla jsi je do školky a šla k doktorovi? Tak proč ty děcka něčím takovým zatěžovat? Mohla jsi jít za učitelkou a říct jí, že se dnes opozdíte a hotovo
fakt ty problémy způsobuješ ty. Nikdo jiný.
@Šmoulice píše:
Odvedla jsi je do školky a šla k doktorovi? Tak proč ty děcka něčím takovým zatěžovat? Mohla jsi jít za učitelkou a říct jí, že se dnes opozdíte a hotovofakt ty problémy způsobuješ ty. Nikdo jiný.
Hlavně na první stránce to vypadalo, že po nečekaném akutním zásahu RZ paní volal do školky odněkud ze špitálu, protože pro dítě si nebude moci nikdo v předem očekávaném čase dojít.
Komunikační šumy obvykle vznikají jak z důvodu vady přijímače, tak i vysílače. ![]()
@Regina Hero netusim, kterej smajlik protaci oci, protože me se ted protaci ![]()
Bylo to tak, holka zlata, ze jsem je mela vyzvednout po obede, když jsem zacala silne krvácet a neslo s tim zaboha nic udelat, chvílema jsem omdlevala, citila se slabe, tak jsem si rekla, se*u na to, takhle do skolky jet nemuzu, volala jsem tam, ředitelce, ze musim akutne k dr., ze tam kluci budou do odpoledne, kdy si pro ne prijdu ja dle svého stavu nebo tatinek, at jim to tak, pekne prosim, vysvetli, ze to není nic vaznyho, ale doktora to chce. Pak si zavolala sanitu, protože jsem vedela, ze k dr. nedojdu po svejch.
Ddále uz to znate…detem i jejich ucitelkam bylo receno, ze jsem v praci, kam jsem v te době ještě nechodila, uci mi vynadaly, deti z toho byly zmateny, bla bla bla. Paradni den, to mi verte.
Ale jiste, asi to zbytecne resim. Koncim s tim. Tady si domejslite takových kravin, místo abyste se zeptaly, a hned odsuzujete. Nu co uz.
@Tejina píše:
Já to pochopila že Tě záchranka odvážela div ne v ohrožení života a teď najednou jsi pro děti šla normálně do školky. Promiň, ale s Tebou bude opravdu asi těžká domluva.
@ivašot. Ne, nebude. Silne krvaceni je život ohrozujici stav, ale ma pomerne snadne a rychle reseni.
@Anonymní píše:
Nedivím se, taky jsme jako vychovatelka rádi, když je v družině mín dětí a i si to říkáme.
Ehm, představa, že v doslechu klienta řeknu, že bych byla radši, by nikdo nechodil
stejný princip jako u prodavačky, kterou viditelně její práce obtěžuje. Mě to taky nepřipadá normální, mezi sebou ať si říkají co chtějí, ale pokud se to donese k druhé straně, nemohou se divit, že jsou považovány za slepice. Pomluva to fakt není, ale příjde mi to naprosto neprofesionální. Jak kdybych byla třeba kadeřnice, přišla za mnou klientka a já si povzdechla „jeežiš, ona fakt přišla“. ![]()
@Tejina píše:
@Regina Hero netusim, kterej smajlik protaci oci, protože me se ted protaci![]()
Bylo to tak, holka zlata, ze jsem je mela vyzvednout po obede, když jsem zacala silne krvácet a neslo s tim zaboha nic udelat, chvílema jsem omdlevala, citila se slabe, tak jsem si rekla, se*u na to, takhle do skolky jet nemuzu, volala jsem tam, ředitelce, ze musim akutne k dr., ze tam kluci budou do odpoledne, kdy si pro ne prijdu ja dle svého stavu nebo tatinek, at jim to tak, pekne prosim, vysvetli, ze to není nic vaznyho, ale doktora to chce. Pak si zavolala sanitu, protože jsem vedela, ze k dr. nedojdu po svejch.
Ddále uz to znate…detem i jejich ucitelkam bylo receno, ze jsem v praci, kam jsem v te době ještě nechodila, uci mi vynadaly, deti z toho byly zmateny, bla bla bla. Paradni den, to mi verte.
Ale jiste, asi to zbytecne resim. Koncim s tim. Tady si domejslite takových kravin, místo abyste se zeptaly, a hned odsuzujete. Nu co uz.
Příspěvek upraven 15.09.16 v 12:35
@Kelsey píše:
To že mamku veze sanitka bych ani nechtěla, aby někdo mojim skolkarum řekl, krom tatky.
Dyt by měli sok a zbytecne víc se báli.
Ale to přeci není na učitelce a ani na tobě aby o tom rozhodla. Co ty víš jak to mají doma nastavené? Jak to vnímají? A pokud by to bylo přesně naopak, tak by tu všechny byly naštvané, že co si to učitelka dovoluje. ![]()
Nedočetla jsem se tu o žádné pomluvě ve školce, jak naznačuje nadpis příspěvku. Ředitelce se nedivím, že i přes tvé přání dětem neřekla, že jsi musela akutně k doktorce. V tu chvíli bych také nechtěla řešit případnou hysterickou reakci dětí, co by mohla přijít…
také se mi spousta věcí, co se ve školce dělají, nelíbí. Ale není to nic tak zásadního, abych se s tím nesmířila, pokud chci, aby mé dítě do školky chodilo. A to já chci. Takže se povznáším nad kravinami. Zkus to taky ![]()
Každý rodič vychovává jinak. Učitelky jsou dvě, dětí 25. Nejde ke každému přistupovat, jak si rodič poručí. To prostě není v jejich silách.
Jediné, co bych asi s učitelkou řešila, je to „násilné“ oddělování dvojčat. Jinak nevidím nic zásadního.
@Šmoulice píše:
Přesně tohle jsem chtěla napsat…A 4letý děcko určitě řeší jak maminka chodí do práce![]()
![]()
Ne, ale 4 leté děcko absolutně nemá problém prohlédnout lež, tím spíš takhle průhlednou.
@Gina108 píše:
Sorry, reaguju úúúplně OT, ale jako fakt? To taky když jdete s partnerem do restaurace a večeři, tak tam taky mlčíte jak Fučíci?Anebo třeba takový pracovní oběd. Sorry pane řediteli, při jídle se nemluví
![]()
![]()
My si doma při jídle naopak povídáme. Společné jídlo, to je u nás rituál, však kdy jindy pěkně spolu pokecat?Jako chápu, že ve školce se ty děti musí trochu krotit, ale aby ani nemekly, to je taky zvrácenost.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.