Nechce ovoce ani jogurty
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
pomoc nechce ovovce ani jogurty
Ahoj holky.
Už by jsme měli mít dávno zavedený třetí příkrm, ale odmítá mi jak ovoce (domácí i ve skleničce), tak i jogurty. Zkoušela jsem holandii, agrolu i choceňský. Nic nechce. Nemáte některá zkušenosti. Prosím o jakoukoliv radu. Už mi z ní tečou nervy, že byla včera o hladu a ani to nepomůže.
Pořád je na MM.
Příspěvek upraven 02.06.11 v 10:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak jí to nenuť, třeba to začne jest později. Mě Málinka začala jest jakékoliv příkrmy až skoro v 11 měsících a taky žije. DO té doby chtěla jen mlíko nebo kaši. Zato v těch 11 měsících začala rovnou s kouskama - co s kouskama - s normálníma kusama jídla jako jí i dospělí
Mě se osvědčilo to neřešit a počkat až jí to zachutná. Jen jsem to průběžně nabízela, ale nikdy nenutila a už vůbec se kvůli tomu nenerevovala - stejně je to zbytečný. A hladem ji taky nenechávaj, pro takhle malý děti to není zrovna prospěšný.
- Citovat
- Upravit
Ahojky ja jsem klukum pridavala do ovoce piskoty a do jogurtu..jinak miho taky nechteli..tak uvidis:)
- Citovat
- Upravit
a zkusila jsi ty dětský jogurty? hami,nestlé??? jsou teda docela drahý ale třeba na těch to vyjde
ema nepozře klasicky bílé čistě ani s ovocem nebo marmoškou nebo čímkoliv-holt je to kyselý tak nic ale ty dětský jí docela jedou! podotýkám že ema se řadí mezi děti nežravce takže ty boje znám moc dobře ![]()
- Citovat
- Upravit
zkoušela jsi dát banán jen rozmačkaný, nijak neupravovaný?
Co se týče jogurtu, mladší dcera mi také bílý jogurt nikdy nejedla, takže jsem ji kupovala rovnou ochucené, nejsou tak kyselé, např. Florian či Jogobelu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak moje dcera ta mladší byla do 8m.kojená,tak,že odmítala uplně vše,maxi si vzala láhev se sunarem,jinak nic,pak do 11měsíců byla převážně na sunaru,kolem roku začala malinko s příkrmama a to jen sem tam skleničkama nebo domácím vývarem.přesnídávky,jogurty,kaše atd.mě nikdy nejedla a nejí do teď.ovoce jí ted dávám do ruky jako jablíčko,banán,jahody atd.zase bych se s tím netrápila…a hlavně ju nenutila!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
našim holkám ze začátku taky nic moc nechutnalo a jednou jsem zkusila koupit od hami mléčnou rýži s banánem…to jim jede a tak to dělám doma…mixnu uvařenou rejži s UM a do toho banán a můžou se utlouct
ale teď už jim chutná i ovoce, co není příliš sladký…jo dost jim chutná taky ovoce s rozdrobenýma sušenkama od sunaru…zkoušej..ono to jednou půjde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak mi v ovoci taky nejedem ani v tech presnidavkach, proste to nechce tak mu to nedavam, mudra rekla ze vitaminy jsou ve vsem tak mu to nemam nutit, takze dopoledne ma chlebik namazany syrem, pak se dojede mlikem
obcas ma zeleninu misto toho, jak kdy. ale jogurty basti, to zas jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My s jídlem bojujeme už od zavedení příkrmů a to je mladší dceři 2,5 roku
. Jogurt mi v životě nesnědla ani jeden
, bílý, ochucený, nic. Maximálně si dá nějaký smetanovo-tvarohový krém, ale opravdu jen výjimečně. Ovoci také moc nedá. Ani zelenině. Denně jsem z toho na nervy a jen čekám, až nastoupí do školky a budu se rozčilovat jen o víkendech a přes týden při večeřích. Snídaně budou v klidu, protože ráno nejí
. Ani ta druhá
.
Takže za sebe radím zkus ještě počkat. Mladší mi nejedla nic kormě MM prakticky do jednoho roku
. Buď se to zlepší a zvykne si nebo už začni posilovat nervy, ať neskončíš v blázinci
.
Jinak nevím co s tím. Pročetla jsem tu snad všechny diskuse o nejezení, sama pár založila, vyzkoušla všechny možné rady, ale prostě na některé děti asi nic neplatí nebo na to neumím přijít
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
etosha píše:
My s jídlem bojujeme už od zavedení příkrmů a to je mladší dceři 2,5 roku. Jogurt mi v životě nesnědla ani jeden
, bílý, ochucený, nic. Maximálně si dá nějaký smetanovo-tvarohový krém, ale opravdu jen výjimečně. Ovoci také moc nedá. Ani zelenině. Denně jsem z toho na nervy a jen čekám, až nastoupí do školky a budu se rozčilovat jen o víkendech a přes týden při večeřích. Snídaně budou v klidu, protože ráno nejí
. Ani ta druhá
.
Takže za sebe radím zkus ještě počkat. Mladší mi nejedla nic kormě MM prakticky do jednoho roku. Buď se to zlepší a zvykne si nebo už začni posilovat nervy, ať neskončíš v blázinci
.
Jinak nevím co s tím. Pročetla jsem tu snad všechny diskuse o nejezení, sama pár založila, vyzkoušla všechny možné rady, ale prostě na některé děti asi nic neplatí nebo na to neumím přijít.
na některý děti opravdu nic neplatí…já do roka půl byla jen na MM, doktoři i rodiče ze mě byli hotový…v 6ti letech v ozdravovně, kde to do mě rvali násilím, až z toho mám trauma…ještě ve 28mi letech jsem měla 40kg…ale dneska jím téměř vše a s velikou chutí i váhu mám normální…jen za mě teda - fakt děti nenutit…do dneška si pamatuju, jak jsem půl dne seděla nad polívkou s houbama se slzama a strejda mě nutil to sníst, jinak nepůjdu k vodě…nesnědla jsem to… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ve 14 m., jíme stylem 3 sousta a konec + UM, a to jen ochucený, ale dr.říkala,ž e to nemám hrotit, hlavně nenutit, ale furt zkoušet, taky mě to ale deptá, hlavně když vidím jak ostatní děti hezky jí a u nás je to boj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkoušela jsem banán rozmačkaný i nastrouhaný a nic- neupravovala jsem ho. Asi si budu chystat nervy. Ona je od mala takový nežravec.
Do pusy jen tak něco nevezme.
Doufám, že jí bude MM stačit. Protože mi jakékoliv UM odmítá. A to jsme vyzkoušeli Nutrilon a sunar- ten přitom dětem moc chutná a nevíce ho kupují.
Každý říká jak jim dětí baští a mi s tím válčíme každý den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bertík28 píše:
Zkoušela jsem banán rozmačkaný i nastrouhaný a nic- neupravovala jsem ho. Asi si budu chystat nervy. Ona je od mala takový nežravec.
Do pusy jen tak něco nevezme.
Doufám, že jí bude MM stačit. Protože mi jakékoliv UM odmítá. A to jsme vyzkoušeli Nutrilon a sunar- ten přitom dětem moc chutná a nevíce ho kupují.
Každý říká jak jim dětí baští a mi s tím válčíme každý den
UM - zkus ochucený jahodový nebo banánový od Hami, naše potvůrka pije jen tohle, jiný taky nechce. Poradila mi to kámoška a zabralo to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čauky,
tak Matíkovi chutná jenom jablko a jahodovej jogurt. JInak mi to bojkotuje. Zkusila jsem mu dát banán do kaše, ale poznal to a nechtěl mi to jíst.
Doktor řekl ať ho nechám.Přibírá dost a je furt kojenej.
- Citovat
- Upravit
lucineeccka píše: Čauky,
tak Matíkovi chutná jenom jablko a jahodovej jogurt. JInak mi to bojkotuje. Zkusila jsem mu dát banán do kaše, ale poznal to a nechtěl mi to jíst.
Doktor řekl ať ho nechám.Přibírá dost a je furt kojenej.
A kolik vám je měsíců?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit