Pomoc - obarvilo se mi prádlo!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
14.6.12 11:18

To nevím, pak napiš, jak to dopadlo, já si koupila 70ks bílých plen pro malou, hodím to vyvařit na 90, peru na nízký tarif, tak naprogarmuju pračku na určitý čas, aby se sama sepla a jdu, moje pětiletá se rozhodla, že potřebuje vyprat obleček na panenku, vzala červený hadřík, a šoupla mi to k těm plenám. V noci pračka sepla a všechno mi to hezky vyvařila a měla jsem to sytě růžový :zed: :zed: odbarvovala jsem 3×, stejně to má nádech, ale není to tak růžové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
14.6.12 12:04

No tak se to dopralo, a prádlo je sice o něco světlejší ale ořád ružový… nejhorí na tom je, že to je všechno manžovo oblečení…
ten mě zabije, stalo se mi to uplně poprvé, a ještě k tomu na jeho novejch bílých věcech na tenis.
Bože proč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
14.6.12 12:20

Sakra asi by to chtělo třeba ještě jednou v odbarvovači mimo pračku, jenže já už žádnej nemám:(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
14.6.12 12:21

Tomu se říká den blbec. Já sice nemám obarvené prádlo, za to mi kočka překousla vejpůl nabíječku půjčenou z práce přítele a potřebují ji vrátit.. Tak doma tutlám a dneska při kontrole obletím město, jestli ji neseženu. Jestli ne, tak má přítel průser. :( No a loni někdy se mi stalo, že jsem hodila já vůl do barevného prádla batikované kalhoty, ale pěkné šmejdy. Uplně mi vypadlo, že obarví a zaperou totálně všechno a zničila jsem mu nejmilovanější pamětní tričko z nějakého koncertu, co je bílé s červenými rukávy. Tak jsem to letěla honem šmudlit jelenem, znovu prát v perwollu na bílé prádlo a prala jsem ho 3×. Bílá to není, ale může aspoň tvrdit, že ho prostě moc nosil, tak už není jako nové no. :roll: Ale to jsem měla taky bobky, že bude zuřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.6.12 12:21
Je to celý bílý to prádlo? Tak do DM drogerie, koupit odbarvovač na omylem obarvený prádlo, dát horkou vodu do hrnce, nasypat a ponořit na dvě tři hodiny to prádlo do toho, mělo by to vybělit, ale jde to jen na čistě bílé, obdbarví to všechno.
@liliannoel píše:
No tak se to dopralo, a prádlo je sice o něco světlejší ale ořád ružový… nejhorí na tom je, že to je všechno manžovo oblečení…
ten mě zabije, stalo se mi to uplně poprvé, a ještě k tomu na jeho novejch bílých věcech na tenis.
Bože proč…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
14.6.12 12:41
@terinka4444 píše:
Je to celý bílý to prádlo? Tak do DM drogerie, koupit odbarvovač na omylem obarvený prádlo, dát horkou vodu do hrnce, nasypat a ponořit na dvě tři hodiny to prádlo do toho, mělo by to vybělit, ale jde to jen na čistě bílé, obdbarví to všechno.

no tak přesně tento odbarvovač sem měla, ale použila sem ho do pračky… Bylo to elý bílý prádlo, jen u toho jednoho trička je tam přes celý zád černej nápis… a to jako nevim co stim… ted to mám namočený ve vaniši, tak uvidime…
mamka pak radí do lavoru s vodou dát odměrku sava, jenže já se právě bojim toho, že me ten nápis vybělí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
14.6.12 12:43

Elata, to je hrozný no.. a to sem dneska chtěla mejt uchyn, uplně mi to zkazilo náladu, a ojim se by se ještě něco nepotento… a to mám za chvíli rodit tvl…

holky když už sme u toho mytí praní atd. aby se mi zase něco nestalo, čím čistíte troubu?
Já tu mám připravenej cif cream, že vydrhnu celou troubu, a pak to teda jen setřu hadříkem a tot vše? by když pak tu troubu zapnu to nezačalo třeba hořet, při mí smule:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6312
14.6.12 13:36

Ahoj, mě včera prask bojler a když nám tak vesele výtápěl koupelnu, tak bílé oblečení, které jsem měla poležené na zemi nachystané na vyprání se mi komplet obarvilo od červené předložky u vany. Koupila jsem v Rossmannu odbarvovač, takový malý pytlík, nasypala do vany a oblečení tam nechala v horké vodě asi hodinu ležet a vše je krásně bílé a nic není zničené. Jen bacha, ten odbarvovací sajrajt a ta horká voda udělali trošku jedovaté ovzduší, tak větrat a větrat a hlavně to nedýchat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
14.6.12 14:25

Jojo, možná sem to taky neměla ten odbarvovač dávat do pračky, vždy když sem to dělala s vodou v lavoru tak to mělo větší učinek,(ale ten smrad byl fakt k zebl…tí:D… no nedá se nic dělat no…:(
Mužovi sem to už oznámila, tak to vzal sportovně, a nezlobí se:)) což sem ráda:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
23.2.14 14:47

Ahoj holky :mavam:
Potřebovala bych prosím radu. Do tmavého prádla se mi nějak omylem připletl partnerův pruhovaný svetr :roll: Původně na něm byly pruhy modré (lehce tmavší) a bílé. Jenže teď ty bílé jsou světle růžové :oops: Čím to mohu zkusit odbarvit? Mám strach, že když použiju zde zmiňovaný odbarvovač z DM tak aby mi nepustily ty modré pruhy. Prostě se jen potřebuji zbavit těch růžových. Takový krásný svetr to byl :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
23.2.14 14:51

@Saintpaulia zkusila bych ho znovu vyprat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.2.14 14:57
@terinka4444 píše:
To nevím, pak napiš, jak to dopadlo, já si koupila 70ks bílých plen pro malou, hodím to vyvařit na 90, peru na nízký tarif, tak naprogarmuju pračku na určitý čas, aby se sama sepla a jdu, moje pětiletá se rozhodla, že potřebuje vyprat obleček na panenku, vzala červený hadřík, a šoupla mi to k těm plenám. V noci pračka sepla a všechno mi to hezky vyvařila a měla jsem to sytě růžový :zed: :zed: odbarvovala jsem 3×, stejně to má nádech, ale není to tak růžové.

Růžový vypraný plíny jsou pořád čistý plíny. Čert vem odstín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
23.2.14 15:03

@Saintpaulia Ten odbarvovač odbarví pouze poslední barvení, neboj…modrá bude (je) dobrá :mrgreen:…ta zůstane…mám to vyzkoušený. A prodávaj ho i v Tetě…

• Citovat
  • Upravit
10185
23.2.14 15:35
@terinka4444 píše:

To je furt lepší, než kdyby se ti tam připletla černá bavlněná ponožka, to bys ty pleny měla šedivý. :mrgreen: Já měla holčičku a plínky jsem taky měla do růžova, kámoška měla kluka a plíny bleděmodrý. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
23.2.14 15:43

@iiiv Samozřejmě jsem ho znovu vyprala, ale žádná změna :?
@Jitka1976 Děkuji, tak já to teda zkusím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný