Krvácející dásně v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
7.11.05 20:43

Re: POMOC ZÁNĚT DÁSNÍ

na záněty dásní se fakt osvědčil Meridol - voda i pasta na zuby - ta je gelová a nechutná tak moc jako zubní pasta, je příjemná. Případně tou pastou-gelem maličko ještě potřu bolavé místo. Ale chce to používat opravdu pravidelně. Meridol je dražší, ale jsou různé balíčky přímo v lékarně - jakože pasta a k tomu zadarmo voda, apod. Tohle mi doporučili i zubaři - nebo si to najdi na www.meridol.cz.

• Citovat
  • Upravit
1105
22.11.05 17:18

Já už pár nocí kvůli dásním nespím. :x
Meridolem si zuby čistím už 2.měsíc a vůbec nepomáhá. A to jsem ho používala ještě dřív než mě to začlo bolet. Tantum verde trochu uleví, ale ne nadlouho (jinak na něj nedám dopustit, je bezvadnej). Studené taky nepomáhá. . :cry:
Volala jsem zubařovi, prý mohu mít opačnou reakci právě na Meridol. Takže přecházím na Elmex. Tak to snad bude lepší.
Holky, držte se, vím co to je za hnusnou bolest.

Daniela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
22.11.05 18:21

Ahojky,
tak bohužel zánět dásní přetrvává :(
Ale je to jen občas. Střídá se klidové období s obdobím bolesti :cry:

Ale narazila jsem na zubní pastu Lacalut activ. Fakt je dobrá a docela zabírá. Stáhne sice nejen dásně, ale celou pusu, ale je to super :)

Tak krásně těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
22.11.05 21:11

Ahojky,
i mě „postihl“ těhotenský zánět dásní. Paní zubařka mi dáseň vyčistila, řekla mi, že si mám koupit měkký kartáček, často a řádně čistit zoubky. Když jsem byla na počátku těhotenství nemocná se zánětem mandlí, doporučil mi pan doktor na kloktání Florsalmin (obsahuje šalvěj; myslím, že jej již někdo doporučoval). Na mokrý kartáček kápnu asi dvě kapky, kartáčkem pak přetřu několikrát dáseň. Musím říct, že mi opravdu pomohl, 14 dní mám pokoj (ťuky, ťuk).
Hezký večer.
 V

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
23.11.05 08:32

Ahoj,

taky mě postihla zánět dásní v těhu, a to v 6. měsíci. Jela jsem k dokotrovi, vyčistil to a doporučil měkký kartáček (Curaprox super soft). Používala jsem k tomu Tantum verde ve spreji i jako zubní pastu. Ještě jsem si během celého dne žvýkala žvýkačky Herbal :lol: Během pár dní to odeznělo a od té doby byl klid.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
24.11.05 00:38
:o

ja pouzivala dentalni nit + mekky kartacek,po kazdem jidle,nekdy ustni vodu(lepsi nepouzivat casto)ale taky mi pomohl zvyseny obsah vapniku a magnesia :P
vapniku je nejvic v syrech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
djoulin
7.1.10 15:11

zánět dásní

jj plněsouhlasím se šalvějí je také dobrá máta na zánět dásní :wink: **

• Citovat
  • Upravit
996
4.4.11 18:36

ahoj holky, tu šalvěj můžu i v prvním trimestru? Jsem v jedenáctém týdnu? Dneska mi natekla dáseň a bolí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petruna283
15.5.12 11:54

Ahojky potřebuji poradit, jsem 15 týdnů těhotná a od včera cítím od krku po dásně bolest zub mě nebolí žádný, ale bojim se zda to není zánět dásní jak to tady tak čtu tak v těhu se na to trpí. Co mám dělat nevím asi mi nezbude nic jiného než jít k zubaři :( :(

• Citovat
  • Upravit
1452
15.5.12 12:05

Ahoj všem, taky mám těhu zánět dásní a je pravda, že to může být až do roka dítěte, tedy většinou ještě po dobu kojení.Já mám nejvíc problém s uzdičkou za horními zuby, která natéká, hnisá a bolí.Zubařka mně nechala podle obtisků vyrobit na spodní zuby suspenzor, takové silikonové chránítko.Nosím na celou noc, aby se spodní zuby nedotýkaly horní dásně.Někdo má hluboký skus jako já a to může dělat problém.Doporučení je heřmánek na výplach, dobrá zubní pasta a mezizubní kartáček.Právě po něm ale někdy může vzniknout větší krvácení, bolest či znecitlivění dásní.Většinou přejde během pár týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
15.5.12 12:07
@Petruna283 píše:
Ahojky potřebuji poradit, jsem 15 týdnů těhotná a od včera cítím od krku po dásně bolest zub mě nebolí žádný, ale bojim se zda to není zánět dásní jak to tady tak čtu tak v těhu se na to trpí. Co mám dělat nevím asi mi nezbude nic jiného než jít k zubaři :( :(

Péťo mě tenkrát pomohla zubařka, dala dren a byl pokoj, pak mi doporučila pastu Paradontax a strašně měkký kartáček. Pak už to nebylo tak hrozné. Držím palečky ať máš pohodové těhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
15.5.12 12:09

@katerka jaj..paradontax mne v těhu nedělá dobře..jen to dám do pusy a blinkám :-( ale je určitě dobrej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
15.5.12 12:11

Pořídit zubní kartáček Curaprox, zubní pastu Paradontax (velmi hnusná ale účinná) a ústní vodu Corsodyl (v lékárně). Při čistění si tim kartackem masirovat i dasne. Já si takhle zánět v prvnim trimestru vylécila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
15.5.12 12:17

@veria Tak to asi nebyl těhu zánět, ten se nedá nějak léčit, je způsoben hormony.Člověk ho může mírnit.Btw pozor na ústní vody, také mohou způsobit necitlivost dásní a u slabších sliznic i reakci v podobě aftíku.
Jinak platí čištění od červenému k bílému..od dásní k zubům.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
15.5.12 13:09

me pomohla na dasne ustni voda cordosil..snad to pisu dobre..takova cervena..rekli mi v lekarne ze je primo pro tehotny tenkrat..a byl okamzite klid..ze zubni pasty specialni bych se taky asi poblila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.