Pomocná síla v jídelně

5
30.6.20 12:01

Pomocná síla v jídelně

Ahoj všem, jdu si k vám pro radu.
Měla bych na týden vypomoct v kuchyni, která vaří pro tábory. S vařením problém nemám, spíše s tím množstvím, že se bojím, že bych to neodhadla a udělala něco špatně. Tato kuchyň nám teď posílala obědy i do práce, takže se s lidmi tam trochu znám, ale taky vím, že ne všechno jídlo bylo dobré. Ráda bych to jídlo i trochu zlepšila. :D
Máte někdo podobnou zkušenost?
Díky a pěknej den :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

2311
30.6.20 12:11

A pro kolik to je lidi? varila jsem sama pro 90 lidi, na vsechno jsou tabulky a normy.jako pomocnou silu na tyden te fakt nenechaji, abys sla neco udelat uplne sama a porad si jak umis.spis budes cistit zeleninu, doskrabavat brambory, umyvat varnice a podobne.sem tam treba michat omacku, loupat vajicka, krajet… pokud se s kplektivem dobre znas, muzes jim navrhnout nejake vylepseni, ale stejne tam bude mit posledni slovo nekdo staly nebo sefkuchar. hlavne v tech objemech musis pocitat, ze vsechno trva podstatne dyl

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5
30.6.20 12:19

@králíkovna díky za odpověď, bude to cca pro 80 lidí.
Jasně, rozumím, že poslední slovo má sefkuchařka, ale některý ty jídla se fakt nedaly jíst.
Nečekám, že mě nechají vařit samotnou, jenom mě zajímaly nějaký postřehy a třeba i rady.
To mě právě zajímá, to množství.. o kolik se to třeba protáhne?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
72107
30.6.20 12:45

@Chantalle No, mě přijde malinko naivní představa, ze budeš vylepšovat jidla, když si nikdy v tomhle objemu nevarila :think:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2594
30.6.20 12:48

Pokud jsi to nikdy nedělala, tak buď v klidu, fakt budeš jen na přípravce..
tohle už musí být v oku a v tabulkách…
na táborech vždy míváme dvě profi kuchařky, k tomu 2-3 pomocnice a něco načistí děti v rámci služeb.. na tobě to nebude, to bys nedala.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
72107
30.6.20 12:52

@Lucy75 Kolika clenny mate tabor 8o

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
20356
30.6.20 12:53
@Lucy75 píše:
Pokud jsi to nikdy nedělala, tak buď v klidu, fakt budeš jen na přípravce..
tohle už musí být v oku a v tabulkách…
na táborech vždy míváme dvě profi kuchařky, k tomu 2-3 pomocnice a něco načistí děti v rámci služeb.. na tobě to nebude, to bys nedala.

Letos děcka do kuchyně nesmí.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2594
30.6.20 12:57

@vokishka jj, korona no…
tábory jak kdy.. od tří oddílů do šesti.. od 60 dětí výš… načti si odbornou literaturu, hlavně množstevní tabulky, to máš přesně dané, na maso i přílohy.. tak nevím, co tu vymýšlíš ;) tu fakt nejsou profi-kuchařky (jen) a já jezdila jako vedoucí (a dřív jako instruktorka), do kuchyně bych nejela, páč je to pakec a vůbec si neodpočineš
a když už si myslíš, že máš po večeři
tak začnou vedoucí o půlnoci vymýšlet bramboráky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8536
30.6.20 13:14

Jak píšou nahoře, na jídlo jsou normy, vaří se podle nich. 90 lidí není zas tak moc, to se dá v pohodě zvládnout.

Na táborech jsem takhle vařili pořád. Posádky/družiny se střídali a většinou byl v kuchyni jeden dospělej, pár teenagerů a dětí.

Můj největší výkon asi byly palačinky k večeři pro sedmdesát lidí :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2311
30.6.20 14:25

O kolik se to protahne zalezi na vybavenosti kuchyne.my jsme tabor velkej, kdyz jsou tam decka tak 160 lidi, kdyz jsou akce behem roku tak jen tech 90,ale mela jsem k ruce takovy vymozenosti jako konvektomat, ptumyslovou mycku a 2 olejovy kotle. treba pudink pro 90 lidi je prace na hodinu a kousek. kdyz je tabor plne obsazenej, byvaji 3 kucharky + sluzba decek, letos budou posileny kucharky a decka holt nepomuzou. jinak nemusis mit obavy, ani nic studovat nemusis, kdyz tam jdes na tyden na vypomoc, tak si spis namaz pod kolenama. vazne te cekaji povely typu oskrabej a nakrajej na kosticky 3 kg mrkve, nakrajej do salatu 8kg rajcat a 2 kg cibule, dones ze skladu x kg testovin, dej varit 50l vody a do ni kilo soli :mrgreen: kdybys tam mela byt cely prazdniny, tak by te zaucili, ale na tyden to se od brambor a nadobi asi moc nehnes

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2311
30.6.20 14:42

@Lucy75 jj, ve 4 budicek a zapnout plotnu pod cajem, pak muzes jeste na 2h zalehnout, kdyz ostatni snidaji, ty uz topis pod polivkou… my tam teda mame i profi krajec na chleba co byva v marketech, hodis do bedny chleba, ten ma sadu nozu a naplatkuje ho za par vterin. nenazranym vedoucim je dobry pecen prohnat podelne :mrgreen:

jahodovy kpktejl jsem delala sprudlakem uchycenym v akuvrtacce :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
72107
30.6.20 15:30

@králíkovna S takovými vymoženostmi vstávat ve 4 :think: my máme akorát kamna na dřevo, brutar a sporák na bombu, jsme bez elektřiny a tekoucí vody a vaříme pro cca 70-80 lidí v 1-3 lidech, podle potřeby.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2311
30.6.20 18:40

@j.a.n.i1 protoze caj uvaris jen rano, pak mas vytizeny kotle a varit treba 100l na etapy a 10l…to radeji ve 4 vstanes, otocis cudlikem a jdes zase spat :nevim: uvarit ho vecer, davala bys k veceri caj skoro 24h starej, prihrivanej :poblion: (a kdyz je kosa a prsi, coz v horach dela casto tak se 250l caje vypije ani nevis)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2311
30.6.20 18:45

@j.a.n.i1 pro uprresneni ve 4 zapinas caj jen kdyz mas 160 lidi…kdyz se behem roku vari jen pro 90 tak se vari vecer a behem dne ti pak 1 kotel zbyde na caj, takze tam neni problem.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama