Pomohla někomu aletrnativní metoda léčby?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
451
18.9.14 23:31

To Jankap: muzu se zeptat jake je vase vzdelani když pisete o ˇ´vasich pacientechˇ´, ˇ´ze predepisujete ˇ´lekyˇ´… dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.14 23:47
@Liz píše:
@rychnov3 chlamýdie vyšetřené nemá. Ale myslím, že by je něměla kde chytit. Nechodíme do bazénů, ani do termálů. Ale moc díky, zkusím to zmínit u pani doktorky.

No chlamydie jsou 2 druhy..plicní neboli chlamydie pneumonie a pohlavní to jsou chlamydie trachomatis..časté kašle mohou být plicní chlamydie, jejich následky jsou nedozírné různého charakteru od astma, alergií až po dovíco všechno..Plicní chlamydie se vyznačují častým onemocněním horních cest dýchacím..může být únava, aj. těžko se to léčí..řekla bych u dětí útlého věku takřka nemožné vyléčit..důležité je asi jedině posilovat imunitu..hodně vitamínů (ovoce a zelenina), pohybu na čerstvém vzduchu, otužování, sport..málo stresu..hodně spánku..atd.

• Citovat
  • Upravit
5137
19.9.14 11:40
@pichovak píše:
To Jankap: muzu se zeptat jake je vase vzdelani když pisete o ˇ´vasich pacientechˇ´, ˇ´ze predepisujete ˇ´lekyˇ´… dekuji

3letý intenzivní kurs homeopatie, plus končím 2letý postgraduální kurs homeopatie. Titul MUDr. nemám, jestli se ptáte na tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
20.9.14 19:38

Je to pochopitelně z neakreditované školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
20.9.14 20:03
@pletiplot píše:
Je to pochopitelně z neakreditované školy.

Homeopatie v ČR akreditovaná není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
20.9.14 20:06

@Jankap já si vašich rad, které často čtu, dost vážím… titul Mudr. nepotřebujete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
20.9.14 20:24

@Anes
díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
20.9.14 20:30

@Jankap Přidávám se k @Anes .
Tvoje rady nám dost pomohly a hlavně mně otevřely oči. Pochopila jsem, že homeopatie fakt není taková hračka, jak si člověk myslí, nebo jak se píše občas na internetu… mám tu pár nicků, se kterými nekomunikuji, protože jen rýpou do všeho a nevědí nic. Třeba culíkatá baba. Dále bez komentáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.9.14 20:36
@rychnov3 píše:
@Jankap Přidávám se k @Anes .
Tvoje rady nám dost pomohly a hlavně mně otevřely oči. Pochopila jsem, že homeopatie fakt není taková hračka, jak si člověk myslí, nebo jak se píše občas na internetu… mám tu pár nicků, se kterými nekomunikuji, protože jen rýpou do všeho a nevědí nic. Třeba culíkatá baba. Dále bez komentáře.
:mrgreen: to jako ja? Homeopatii rozumim dost, byla sem i clenem komory :mrgreen: :mrgreen:
Sranda, ze tyhle rrakce na me se objevuji vyhradne v homeo a neockotematech. Cimpa to bude? Kdo.ma argumenty, nepotrebuje se snizovat k osobnim poznamkam ;)
Tak hezke ignorovani :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
20.9.14 20:47
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.14 19:32

Mně pomohla (a stále se léčím) čínská medicína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
22.9.14 02:00
@pavelrathousky píše:
Mně pomohla (a stále se léčím) čínská medicína.

Ovšem čínská medicína pracuje se skutečnými bylinami v měřitelných koncentracích, stejně jako staré evropské lidové léčitelství (heřmánek na tamto, měsíček na ono, kostival na kosti). Ano, obsahuje spoustu balastu (nosorozčí rohy, mleté mořské koníky a podobně), které jsou prostě jen šarlatánství, občas obsahuje i rostliny, které krátkodobě pomáhají, ale dlouhodobě způsobují rakovinu (podražec jepičí). A světe div se, farmacie v těhle čínských i evropských kytkách nalezla spoustu léků, které zpracovává buď do tablet a mastí, nebo je prodává jako čajové směsi.
Ovšem homeopatie: vezmeme naprosto cokoliv - od minerálních solí a anorganických jedů, přes heřmánek a podběl až po kachní játra - rozemeleme to, naředíme to v poměru milion ku jedné a to znovu milion ku jedné (to jsme teprve u C6), takže v tom už je jen šance na molekulu původní látky a prohlásíme to za léčivo, ovšem nesmíme říct na co, protože to nikdy nikdo vlastně úspěšně nevyzkoušel, ale stejně to vydělává milony eur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.14 18:20
@pletiplot píše:
Ovšem čínská medicína pracuje se skutečnými bylinami v měřitelných koncentracích, stejně jako staré evropské lidové léčitelství (heřmánek na tamto, měsíček na ono, kostival na kosti). Ano, obsahuje spoustu balastu (nosorozčí rohy, mleté mořské koníky a podobně), které jsou prostě jen šarlatánství, občas obsahuje i rostliny, které krátkodobě pomáhají, ale dlouhodobě způsobují rakovinu (podražec jepičí). A světe div se, farmacie v těhle čínských i evropských kytkách nalezla spoustu léků, které zpracovává buď do tablet a mastí, nebo je prodává jako čajové směsi.
Ovšem homeopatie: vezmeme naprosto cokoliv - od minerálních solí a anorganických jedů, přes heřmánek a podběl až po kachní játra - rozemeleme to, naředíme to v poměru milion ku jedné a to znovu milion ku jedné (to jsme teprve u C6), takže v tom už je jen šance na molekulu původní látky a prohlásíme to za léčivo, ovšem nesmíme říct na co, protože to nikdy nikdo vlastně úspěšně nevyzkoušel, ale stejně to vydělává milony eur.

To, jestli obsahuje spoustu balastu, bychom se tu mohli bavit dlouho a stejně to bude k ničemu. :kytka:

Co se týče homeopatie, na to nedokážu reagovat, protože homeo nerozumím a není to můj šálek čaje. Neházím ji však přes palubu. Na světě je spousta léčebných technik a nevidím důvod, proč by homeo nemohla fungovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
22.9.14 21:43

@pavelrathousky k homeopatii: http://technet.idnes.cz/…3-/veda.aspx?…

Opravdu rozemleté rohy nosorožců nebo penisy bůhvíčeho zmírňují erektilní disfunkce? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.14 12:24
@pletiplot píše:
@pavelrathousky k homeopatii: http://technet.idnes.cz/…3-/veda.aspx?…Opravdu rozemleté rohy nosorožců nebo penisy bůhvíčeho zmírňují erektilní disfunkce? ;)

Jestli rozemleté rohy a penisy zmírňují? Nevím, nemám vyzkoušeno. Čínská medicína stojí na ověřených a tisíce let starých technikách, které fungují dodnes a používání těchto technik se u nás a na východě výrazně liší. Neslyšel jsem ještě z klinické praxe, že by někdo používal, u nás v ČR, nebo obecně v Evropě, rozemleté prášky z rohů a penisů, výluhy z ptačích hnízd a podobné věci.

Co se týče homeo. Lidé mají pořád chorobnou touhu něco kontrolovat, vědecky ověřovat a nevěří vůbec ničemu. Ničemu. Nevěří ani sami sobě. Všechno je podle nich placebo, podvod a tak dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková