Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
A co autohypnoza? Ta je obvykle úplně zadarmo a člobrdík/člobrdice ji může spáchat v klidu doma ve své postýlce. ![]()
http://www.esoterika.cz/…eni-problemu
Jen jako příklad, dá se informací najít habaděj.
@Karolina.k Díky za odkaz. Také mě toto zajímá a hned jsem si vybavila, když jsem byla v lázních, kromě procedur, jako zábaly, koupele, cvičení a plavání, jsem docházela na relaxaci. Měli jsme zavřít oči a uvědomit si postupně svoje tělo od hlavy, až k patě a pak se přenést na nějaké místo, které máme rádi, být tam několik minut a pak nás probouzel postupně odpočítáváním, hrála u toho i příjemná pomalá hudba. Toto je odst tomu podobné a jestli to má něčemu pomoci? Tak proč ne, ještě sama a zadarmo
Tak toto bych mohla vyzkoušet, a zkusit, jestli se dá, tím něco vyléčit nebo vymizet. To jsem zvědavá a už se na to moc těším.
Mne hypnóza pomohla. Potkala jsem asi před 10 lety při studiu v zahraničí hypnotizerku, která byla taky Češka. Zkamarádily jsme se a ona mi nabídla, že to můžu vyzkoušet. Měla jsem v té době problémy s bradavicemi na chodidle. Měla jsem jich tam opravdu hodně až to bolelo při chůzi, hlavně když mrzlo. Byla jsem u ní myslím tak cca na 6 sezeních. Začla jsem chodit před Vánoci, a bradavice fakt začaly mizet. Pak jsem jela na Vánoce domů, mizení se zastavilo, a když jsem se po Vánocích vrátila a zas začla k ní chodit, zase mizely až úplně vymizely. Vycházela z toho, že zdravotní problémy souvisejí s psychickými, pracovala u mě hlavně na pocitu viny, který jsem získala nejspíš už jako neplánovaně narozené dítě. Od té doby nemám ty bradavice a více i rozumím vztahům v naší rodině. Hypnóza u mě vůbec nevypadala tak, jak jsem si ji dříve p=ředstavovala, tj. že člověk jakoby ztratí vědomí a po probuzení neví, co dělal. Stále jsem byla při vědomí, jak v hluboké relaxaci a pracovali jsme v podstatě s asociacemi.
Stejně jako mnoho zde diskutujících si myslím, že pro tatínka určitě bude vhodná nějaká terapie, ale nutně to nemusí být hypnóza. Z osobní zkušenosti mi přijde, že ani tak nezáleží na typu, jako hodně na tom, aby mu sedl terapeut/sedla terapeutka.