Pomůcky do 1. třídy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21917
15.8.15 21:56

@Hanulínek nechteji.Jeste zduraznuji ZADNE obaly.Proc,to mi není jasne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21917
15.8.15 21:57

Holky jak je to s tim kornoutem plnym dobrot? Nosi se první den do skoly nebo ho dostane az doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
15.8.15 22:00

My dostali hustě popsanou A4 v červnu :roll:
Zrovna včera jsem to byla nakoupit, nechala jsem v papírnictví rovnou tisícovku…
Pastelky, tužky, vodovky, modelína, tři Pytlíky, desky A3, 4, 5, obaly na lavici, na písmena, čísla, štětce, kelímky s víčkem, atd :mrgreen:
Taška a penál zvlášť 1800. Ve škole dostanou hodiny a naštěstí i všechny pracovni sešity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.8.15 22:04
@Eemii píše:
Holky jak je to s tim kornoutem plnym dobrot? Nosi se první den do skoly nebo ho dostane az doma?

Někde prý ano nekde ne.
My půjdeme s rafaelo kytici, dceri nachystam. Něco drobného co neurazi vezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21917
15.8.15 22:06

@Kelsey jo takhle, to se tam jako rozda jo :mrgreen:?Ja myslela, ze to je jen pro to dite :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
15.8.15 22:38
@Eemii píše:
@Hanulínek nechteji.Jeste zduraznuji ZADNE obaly.Proc,to mi není jasne :D

u nás je taky v první třídě nechtěli. končně, ony děti v první třídě beztak neměly žádné učebnice, ale jenom pracovní sešity, takže po dopsání to šlo do sběru. nemluvě tedy o tom, že já obaly nenávidím - různé učebnice/pracovní sešity mají různé rozměry, zdaleka ne na všechny obaly pasují, některé obaly jsou naprosto k ničemu, protože i při správné velikosti prakticky ihned samy spadávají… pro prvňáka by to fakt byly nervy, moje děcka z toho byly na nervy i ve vyšších ročnících… naučila jsem se balit jim učebnice ručně, do pevného igelitu. sice s tím strávím několik hodin (děti mám tři), ale zase od té doby neřeším věčné poznámky za neobalené učebnice, protože obaly jsou pevné a dobře drží, na začátku září knihy obalím, na konci června je děti oddbalí a je klid :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.8.15 22:41
@Eemii píše:
@Kelsey jo takhle, to se tam jako rozda jo :mrgreen:?Ja myslela, ze to je jen pro to dite :lol:

To dá své uč. co ta s tím udělá to už je na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
15.8.15 22:41

Jinak už jsem se naučila s nákupem pomůcek nespěchat, dokud nebudu mít v ruce zářijové seznamy. zkušenost mě poučila, že když už nějaké červnové byly, tak se stejně od těch zářijových lišily, obzvlášť v první třídě (v červnu se rozdával univerzální školní seznam, v září si seznam rozdávaly učitelky, které konkrétní dítě dostaly a různí učitelé mají různé seznamy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.8.15 22:48
@sagina píše:
Jinak už jsem se naučila s nákupem pomůcek nespěchat, dokud nebudu mít v ruce zářijové seznamy. zkušenost mě poučila, že když už nějaké červnové byly, tak se stejně od těch zářijových lišily, obzvlášť v první třídě (v červnu se rozdával univerzální školní seznam, v září si seznam rozdávaly učitelky, které konkrétní dítě dostaly a různí učitelé mají různé seznamy).

Přesně tak. Po 3 prvňáčcích už jsem tvrďák a čekám na seznam od konkrétní učitelky. Celkem mě štvalo, že jsme u dcery nakoupili věci podle seznamu, v září jsme dostali seznam nový a některé věci se tam dost lišily… Takže zatím jenom ten základ, o kterém vím, že bude opravdu potřebovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21917
15.8.15 22:49
@Kelsey píše:
To dá své uč. co ta s tím udělá to už je na ní.

No ted jsem na vice mistech vyčetla, ze kornout je pro dite.Muze ho rozdělat a nabidnout detem, muze si ho nechat.Ale o odevzdani učitelce se nïkde nepise. Treba tady

http://www.mimiforum.cz/…si-kornouty/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
15.8.15 22:53
Přesnostce] @sagina píše:

Přesně to jsem zažila vloni. Vzorně jsem nakoupila věci podle červnového seznamu a pak jsem se 1.září nestačila divit nad novým seznamem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
15.8.15 23:16

Ja teda uz mam druheho prvnacka, takze jsem ze seznamu poridila po zkusenostech jen neco, obaly univerzalni a nejake takove, ktere budou urcite potreba( na sesit, na zakajdu, na notysek apod). Ja zase nesnasim hodiny stani ve fronte v papirnictvi v prvnim tydnu. Sice se tomu asi minimalne jednou nevyhnu, ale s prvnim ditetem jsem v te fronte takhle stala snad kazdy den, podle toho, co zrovna prinesli ze skoly - jeden den seznam na vytvarku, dalsi den nove sesity ruznych velikosti, dalsi den dalsi sesity a knizky zase uplne jinych velikosti, dalsi den dalsi knizky… pripadala jsem si tenkrat jak ve zlem snu, kdyz jsem stala potreti za ctyri dny opet ve fronte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
16.8.15 01:05
@mroe píše:
pripadala jsem si tenkrat jak ve zlem snu, kdyz jsem stala potreti za ctyri dny opet ve fronte…

čekám týden a teprve pak nakupuji. pokud si učitelé myslí, že do druhého dne budou mít vše potřebné, tak mají smůlu. ale tedy u mne je to i tím, že dělám na směny a dvanáctky, takže obecně vzato když jsem dva-tři dny po sobě v práci, tak nemám kdy obíhat obchody, takže mě fakt netankuje nic, co si učitel usmyslí teď hned okamžitě. nicméně co mám zkušenost, tak naprostá většina z nich jsou normální a na začátku září problémy nedělají a v průběhu roku požadavky oznamují s předstihem.

a co mám děti na druhém stupni, tak ubylo pracovních sešitů a začaly být víc potřeba normální sešity, takže tady se tak úplně nedržím seznamů a ty nejběžnější kupuji do zásoby a průběžně dokupuji, stejně jako tužky, pera, kružítka, pravítka… takže běžný linkovaný sešit o tuším 40 listech by si děti mohly ze skříně odnést klidně i dneska, jeden nebo dva tam ještě mám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
16.8.15 08:09

@mroe Ať žijou online nákupy:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
16.8.15 10:58
@Viking píše:
@mroe Ať žijou online nákupy:)

A to ti to doruci do druheho dne? Protoze moje dite dostalo kazdy den nejake knizky a sesity s douskou - doma si to obalte a zitra si to nechate ve skole.
Navic u obalu se nam vzdycky vyplatilo vzit to vsechno s sebou, to se totiz neda jinak trefit. Kazdy den mezi 16. a 18. hodinou, kdyz se vsichni vraci z prace, byla pred nasim papirnictvim fronta az ven.

Letos jsem nakoupila online, ale jen to, co vim, ze uzije. Konkretne obaly jsem ale skoro zadne neporidila, z vyse uvedenych duvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí