Pomůcky pro děti s dys Ostrava

3359
2.8.14 10:34

Pomůcky pro děti s dys Ostrava

Ahoj, jdu si pro radu. Syn půjde do třetí třídy a má problém s grafomotorikou, není dysgrafik, ale bylo mu doporučeno psát do sešitu s vodící linkou a plnícím perem. (pero drží křečovitě, hodně tlačí, v psaní je pomalejší - nestíhá, píše celkem pěkně, ale aby to tak bylo neskutečně se nadře :( ) Tak pokukuji po pomůckách a našla jsem sešity s pomocnou linkou, našla jsem i pero, které se mi pro něj líbilo…ale nemůžu najít nic v Ostravě, ráda bych (hlavně to pero) viděla, doma se nám totiž válí pera za neuvěřitelný balík, se kterými se píše pěkně „blbě“ :nevim:. Holky nenarazily jste někde na prodejnu pro dys, případně obyčejnou prodejnu, kde by byly tyto pomůcky v Ostravě? A nemají vaše děti toto pero? http://www.vytvarnepotreby-hedvabi.cz/…hr-bombicky/ Jsou spokojené? Jsem schopna zajet i někde mimo Ovu, (opava, F-M)…Moc děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
2.8.14 12:16

Máme syna dysgrafika, kupovali jsme mu tohle pero http://activacek.cz/…-ruzovy-668/?… akorát v modré barvě. Je levák a klasická pera mít nemůže, protože je rukou rozmazává, tohle ne ;) Kupovali jsme ho v tescu a náhradní náplně normálně v papírnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
2.8.14 12:38

@Ivaneska, díky - ale to je roller, já potřebuji pero s klasickým hrotem, něco podobného máme a špatně mu to sedí do ruky, zdá se mu to široké v úchopu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
2.8.14 12:43

@MarieP aha, tak to bohužel neporadím, ale mrkla bych u vás v okolí po ergoterapeutovi ten by mohl poradit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
2.8.14 12:49

@Ivaneska, děkuji, zkusím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie